Reklama

Reklama

Po návratu z dovolené Millerovi zjišťují, že byl jejich dům vykraden. Po úklidu nepořádku se vracejí do svých životů a snaží se setřást pocit narušení. Ale vůbec netuší, že jejich noční můra právě začala. (noelcoward73)

Recenze (35)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi, velmi dobrý koncept a nejoriginálnější využití found footage formy za hodně dlouhou dobu. Tady si totiž bezpečnostní kamery po baráku nerozmístila rodina, kterou straší démoni. Ne ne, tady kamery rozmístil úchylák, který se vyžívá ve sledování nic netušících obětí. A jako by to nestačilo, ještě se jim sám schoval na půdě. Brrr. Znepokojivé, reálné, ale přesto se mi zdá, že ten koncept sám o sobě je nakonec silnější, než zážitek z výsledného filmu. Co přesně šlo udělat jinak a lépe ale nevím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Potrestáte ma za niečo, čo som neurobila? Čo sme v Minority Report?“ Tradičné found footage s otvoreným resp. schválne nedovysvetleným koncom, čo pre niekoho môže byť mrazivé (veľa obetí brutálnych zločinov sa nikdy nedozvie, prečo sa „to“ stalo práve im) a pre niekoho proste len nedokončené (a tým pádom body dole). Z celkovej zápletky mrazí, ale niečo také už tu bolo - Cudzinec v dome s Garym Buseym (1989). Pár scén je značne nepríjemných. Inak by som to ale hodnotil ako priemer s pár lepšími miestami, ale aj s pár podstatne horšími a slabšími. Ústredná rodina ani sympatická, ani nesympatická, magor totálne odporný úchyl. Scenár dosť čudný – chlapec vrieska uprostred noci a rodičia sa ho nespýtajú prečo, žena prehľadáva temnú povalu, na ktorej začuje čudné zvuky a hystericky utečie, no potom sa tam už nevráti s manželom a políciou. Neviem no. Nejako extra ma to proste nedostalo. S prižmúreným okom (a slučkou okolo krku) 60%. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo obrovský zklamání. A násobí se to ještě víc tím, že v tom měl prsty můj oblíbenej rejža Adam Mason. Další věc co mě nasrala je, že se tady vůbec uvádí jméno herečky Amy Smart. Jestli se tam ukázala na 2 minuty tak je to moc. Když je tady uvedená na prvním místě rozhodně bych čekal nějakou větší roly. Příběh sám osobě je tíživej. Není to jen o vloupání. Samotný vloupání vás připraví o soukromí. A v tomhle případě to platí obzvlášť. Jenže film je bez špetky atmosféry. I přes krátkou stopáž mě film prostě nudil Mason buď vyměkl nebo je chyba ve mě. Každopádně tohle není film, kterej bych měl potřebu vidět znovu. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu. Magor trošku podobnej Collectorovi bydlí 2 týdny v baráku zatimco je rodinka majitelů na dovolený, nastaví jim do místností skrytý kamery a udělá doma bordel. Rodinka se vrací, uklidí, vyřeší situaci s policajtama a vesele si žijou dál, jenže Špepík se jim zabydlel na půdě a několik dní předvádí slušný stealth schopnosti a krásně s těma lidma vyjebává, at už jde o hrabání se v osobních věcech nebo vyžírání ledničky a plivání do džusu. Je to přesně takový jak jsem čekal a chápu že někoho to může nudit, asi stejně jako vrah potřebujete kurevskou dávku trpělivosti, každopádně já se bavil. Hezká úchylárna. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skloubení found footage a home invasion nevypadalo vůbec špatně, tedy hlavně na papíře. Sliboval jsem si od toho netradiční podívanou a nenechal se odradit ani nepříliš vysokým hodnocením na internetu. Bohužel. Možná bych tak předešel finálnímu zklamání z nevyužitého potenciálu, který se zde přímo nabízel. Přitom Adam Mason není vůbec špatný režisér a nešlo o mé první setkání s jeho tvorbou. Tohle ale popravdě moc nezvládl. I když záleží na každém jedinci, jak k tomuto filmu přistoupí. Počátek se totiž nese v dosti uspávajícím tempu. Nepočítám-li úvodní hovor s policisty. Potom totiž sledujeme za pomoci ruční kamery psychopatovu cestu do rodinného domu, jeho počáteční seznamování s okolím, čumění na seznamovací video s jeho budoucími oběťmi a instalaci kamer. To vše opravdu moc záživné nebylo. Diváka z letargie alespoň částečně vytáhnou nejrůznější problémy naší rodinky (dceřin vibrátor, epizodka s opravářem v koupelně), nebo sex manželské dvojice. Moc toho však nebylo. A tak si musíme počkat až na dobu, kdy chlápka na půdě přestane bavit jen čumět na kamery a po nocích chodit po domě a začne přitvrzovat. Jde totiž hlavně o psychopatického vraha, který se vyžívá v zabíjení svých obětí. Což nám nakonec i několikrát předvede. Jen škoda, že atmosféra celého filmu nebyla moc ustálená a světlých okamžiků tu bylo opravdu málo. S podobným magorem bych se však každopádně potkat nechtěl. 40-45% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama