Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (486)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být klasický thriller o mladém páru, do jehož života se začne vměšovat úchyl. Ale není. Gordy není maniak s brokovnicí nebo sekerou, Robin je na "ženu v domácnosti" ta trochu nesmělá a introvertní a Simon je sice úspěšný manažer, ale film krásným způsobem pomalu odkrývá hnusnou povahu, která mu pomohla toho úspěchu dosáhnout. Film nastíní několik obecně srozumitelných témat. Že člověk, který byl na střední škole šikanující kretén, se skoro nikdy nezmění, protože už to má v povaze. Že některá manželství dostanou povážlivé trhliny, když někdo dlouho potlačuje to, co je pro něj přirozené. A taky pravděpodobně připomene něco přímo vám jako divákovi. Totiž že jednomu hajzlovi jste schopní fandit proti jinému hajzlovi jenom proto, že tomu druhému byste nejradši uštědřili kopanec do rozkroku. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Joel natočil stalkerský light thriller, který sice není nervákem, u něhož si vykousnete ukázkovou manikúru, ale na žluči vás pošimrá. Premisou filmu je pointa, která v závěru mocně pumpuje průměrný pocit z filmu tím, že je patřičně moralizující a šokantní (spoiler jak kráva). Jako prvotina hodně dobrý. 75% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že to začína pomerne jednoducho a šedivo, niečo v štýle spokojnej rodinky, ktorú začne terorizovať svojimi návštevami bývalý spolužiak manžela, sa to nakoniec v závere slušne rozmotalo a nečakane šokujúco uzavrelo. Presne taký záver som si však želal najviac. Snímok je veľmi dobre natočený, pričom disponuje aj príjemne tajomnou mysterióznou atmosférou, z toho dôvodu sa naň veľmi dobre pozerá a nudnejšie pasáže tak nevadia. Môžem len odporúčať. 75/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z najočakávanejších filmov tohto roku. Čo sa však javilo ako thriller okorenený hororovými prvkami je nakoniec viac dramatický film s veľmi dobre rozpracovanou psychológiou, ktorá vynikajúco funguje. Postavy sú veľmi uveriteľné, veľmi dobre spracované a rovnako aj herecké výkony sú skvelé. Hudba je vynikajúca a výrazne film ovplyvňuje správnym smerom a rovnako často sa mi páči, že netušíme kam to všetko nakoniec bude smerovať. Ale keď to všetko do seba zapadne, tak to stojí za to. Rozmýšľam čo by som ešte povedal, lebo je tu toho vcelku dosť, no v rámci celku musím povedať, že vo filme sú skvelé herecké výkony, výborná réžia, skvelá hudba, vizuálne to vyzerá fantasticky a rovnako aj celková psychológia. Ak máte radi napínavé a dobre napísané filmy, určite si čeknite "The Gift." Rozhodne nebudete ľutovať. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som trošku inak rozvíjajúci sa príbeh, takže som veľmi milo prekvapený. Snímok v závere ponúka solídne zvraty, či bližší pohľad na skutočný problém, kedy už divák doslova "stráca" prehľad komu má naozaj "fandiť". Rozuzlenie je malým šokom z ktorého "milo" zamrazí, či vyvoláva jednu zásadnú otázku, takže z tohto pohľadu nie je nič lepšie, ako nechať diváka na pochybách. Nuž, nadarmo sa nehovorí, že si človek ani po niekoľkých rokoch nemôžeme byť istý s osobami, ktoré sa takmer neustále pohybujú v jeho okolí. Odstupom času nespoznávame príbuzných, nie to ešte "cudzincov", v podobe priateľov, kolegov, ba dokonca partnerov. Aj keď toto je trošku iný príbeh s pomerne drzou, no zrejme "zaslúženou" satisfakciou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)
  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama