foto

Busy Philipps

  • nar. 25.6.1979 (39 let)
    Oak Park, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elizabeth Jean Philips se narodila v Oak Park ve státě Illinois. Její rodiče jí dali přezdívku Busy, protože jako dítě byla neustále v pohybu. Vyrůstala ve Scottsdale v Arizoně, kde navštěvovala střední školu.

Její první profesionální práce přišla, když jí bylo 17 let. Tehdy si ji firma Mattel najala jako živoucí panenku Barbie pro americký mezinárodní trh s hračkami. Poté vystudovala Loyola Marymount University. Počátek její kariéry a také její první větší role přišla se seriálem MACHŘI A ŠPRTI, ve kterém si zahrála Kim Kelly. Právě díky úspěšnému působení v tomto seriálu získala Busy později roli Audrey Liddell, spolubydlící Joey Potter (Katie Holmes) v seriálu DAWSON’S CREEK.

Počátek filmové kariéry pak znamenal rok 2000, kdy se objevila po boku Dominique Swain v dramatu THE SMOKERS. O dva roky později získala hlavní roli v dramatu JEDEN POKOJ, které se zabývá tématem vyrovnání se s následky střelby na střední škole. I přes úspěšné účinkování ve filmu je Busy především seriálovou herečkou. Objevila se například jako Hope Bobecková ve 14 epizodách seriálu POHOTOVOST, ale zahrála si také v seriálu ENTOURAGE a JAK JSEM POZNAL VAŠI MÁMU. Namluvila také jednu z postav v animovaném seriálu AMERICAN DAD!

Busy může být spokojená i se svým osobním životě. V roce 2008 se provdala za scénáristu Marca Silversteina a později se jim narodila dcera Birdie Leigh.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Jsem božská
2016 FML
2015 Dárek
2014 Jason Nash Is Married
2013 Made in Cleveland
Muž na míru
2012 Blue Briefs
Past na žraloka 2
Revolution
2011 Nechápu, jak to dokáže
2009 Až tak moc tě nežere
2008 Jak ukrást nevěstu
2005 Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story (video kompilace)
Testing Bob (TV film)
2004 Foster Hall (TV film)
Mummy an' the Armadillo
Někdo to rád blond
2002 Jeden pokoj
2001 Anatomy of a Hate Crime (TV film)
Skoč na to! (TV film)
2000 Smokers, The

TV seriály

2018 Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Meets an Old Friend! (S04E06)
2017 Boj o ředitelnu (TV seriál)
The King (S02E03)
Slaughter (S02E02)
Tiger Town (S02E01)
2016 Angie Tribeca (TV seriál)
Miso Dead (S02E02)
Bajillion Dollar Propertie$ (TV seriál)
Boj o ředitelnu (TV seriál)
Konečná (S01E09)
Gin (S01E08)
Kniha dobra (S01E07)
další epizody (7)
I Like You Just the Way I Am (TV seriál)
Nová holka (TV seriál)
300 Feet (S05E14)
2015 Správná dvojka (TV seriál)
Město žen (TV seriál)
Nejlepší nejhorší narozeniny (S06E13)
Tomovo děvče (S06E12)
Nové výzvy (S06E11)
další epizody (13)
2014 Město žen (TV seriál)
Jdeme do toho (S05E13)
Láska je dlouhá cesta (S05E12)
Únos (S05E11)
další epizody (13)
2013 Město žen (TV seriál)
Nejlepší nejhorší dovolená (S04E15)
Na Bahamy! (S04E14)
Zlodějka Jules (S04E13)
další epizody (15)
2012 Mrcha od vedle (TV seriál)
Město žen (TV seriál)
Můj život, tvůj svět, část druhá (S03E15)
Můj život, tvůj svět, část první (S03E14)
Náhradní Den díkůvzdání (S03E13)
další epizody (15)
2011 Město žen (TV seriál)
Něco je ve vzduchu 2. část (S02E22)
Něco je ve vzduchu 1. část (S02E21)
Čas rozhodnutí (S02E20)
další epizody (12)
2010 Město žen (TV seriál)
Takový jako dřív (S02E10)
Až přijde čas (S02E09)
Blues malý holky (S02E08)
další epizody (24)
2009 Město žen (TV seriál)
Záhadný muž (S01E10)
To je moje děvče (S01E09)
Dva pistolníci (S01E08)
další epizody (10)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Den D 1/2 (S02E18)
2008 House Poor (TV seriál)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Bibličtí bratři (S02E07)
Allison z Palmdale (S02E04)
Past na myši (S02E03)
další epizody (4)
2007 Derek and Simon: The Show (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Tříkolka (S03E03)
Vincentův svět (TV seriál)
Psí odpoledne (S03E14)
2005 Americký táta (TV seriál)
Threat Levels (S01E02)
Láska, s.r.o. (TV seriál)
2004 Life As We Know It (TV seriál)
Robotí superopice v akci! (TV seriál)
2003 Dawsonův svět (TV seriál)
Joey Potter and the Capeside Redemption (S06E22)
Goodbye, Yellow Brick Road (S06E21)
Catch-22 (S06E20)
další epizody (8)
2002 Dawsonův svět (TV seriál)
Merry Mayhem (S06E10)
Spiderwebs (S06E08)
Ego Tripping at the Gates of Hell (S06E07)
další epizody (21)
2001 Dead Last (TV seriál)
Kolej, základ života (TV seriál)
Dawsonův svět (TV seriál)
Appetite for Destruction (S05E10)
Four Scary Stories (S05E09)
Hotel New Hampshire (S05E08)
další epizody (10)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Machři a šprti (TV seriál)
Diskotéka a Dračí doupě (E18)
Menší problémy (E17)
Líbání a bubnování (E16)
další epizody (11)
1999 Machři a šprti (TV seriál)
Hráči a naháči (E06)
Matika a erotika (E05)
Kim je moje kamarádka (E04)
další epizody (6)
Saving Graces (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2018 Freaks and Geeks: The Documentary (TV film)
2001 Rank (TV seriál)

TV pořady

2016 Match Game (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
2012 RuPaul's Drag Race All Stars (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2009 Watch What Happens: Live (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Osbournovi (TV pořad)
2000 Tom Green Show, The (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2015 Město žen (TV seriál)
Každý má šanci (S06E05)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace