Reklama

Reklama

Ruka na kolébce

  • USA The Hand That Rocks the Cradle (více)
Trailer

Obsahy(1)

Manželé Claire a Michael Bartelovi čekají druhý přírůstek do rodiny. Při lékařské prohlídce je Claire vystavena nepříjemnému obtěžování ošetřujícího gynekologa. Celou věc ohlásí, v následku čehož doktor Mott spáchá sebevraždu. Manželka doktora Motta, shodou okolností také těhotná, když se tuto informaci dozví, potratí. Rozhodne se pomstít. Pod cizím jménem přijme práci chůvy u Bartelových. Postupně si získá náklonnost obou dětí, podaří se jí zbavit prostoduchého černocha Solomona, pracujícího u Bartelových, stejně tak úspěšně zinscenuje "náhodou" smrt rodinné přítelkyně, která začala tušit podivný původ starostlivé chůvy. Claire se hroutí rodinný život, podezírá manžela z nevěry, ona sama jen o vlásek unikne smrti, ale už tuší, kdo je původcem rozpadu její rodiny. Odhodlá se bít o své děti a muže... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Neoriginální psycho thriller sledující osvědčené filmařské cesty s výživnou hereckou příležitostí pro De Mornayovou, která díky svým zlým očím vystřihla psychopatickou mrchu jako hrom - herecká poloha, která Rebecce sedí asi nejvíc. Jedna z prvních větších filmových příležitostí pro Julianne Mooreovou a vůbec ne špatný výkon Ernieho Hudsona, v roli pro něho dosti netypické. 55% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Rebecca má zlé oči a jako záporná postava velký potenciál, rodinka jak z prospektu zas leze člověku od pohledu na nervy, ale potíž je v tom, že trvá nekonečně dlouho, než se hrozba uskuteční, tedy než ruka na kolébce popadne cep. Ale když černochovi vzali kolo, bylo mi do pláče, což se mi u ohraného tématu „zlá chůva útočí“ ještě nikdy nestalo. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mějte se na pozoru, když si pomstychtivá, bezskrupulózní mrcha dělá zálusk na vaši rodinu, aniž by plánovala, že budete nadále její součástí! Poměrně povedený thriller, spoustu fragmentů z děje dokážu vykutat ze své obvykle líné paměti i nějakých 15 let po shlédnutí. Tehdy by to bylo přinejmenším na 4*. Doba však pokročila a vkus se mi pozměnil, zpřísněl, tak se přikloním k nižší hodnotě - až bude příležitost, dám si repete filmu. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Tady musím nesouhlasit. Vcelku je možné všechno, ale to, aby někdo řekl ve zprávách jméno "toho, kdo to zavinil", a ještě ukázali její fotku, to je science fiction. Všichni by museli vědět, do jak nebezpečné situace by to mohlo inkriminované osoby dostat, takže by bylo nutné něčemu takovému předejít. A bylo by po námětu... ()

biopanic 

všechny recenze uživatele

Hýbal mi žlčou už ako dievčatku, keď som ho sledovala s rodičmi; scéna gynekologického vyšetrenia ma máta veru dodnes. Rebecca De Mornay je mrcha mŕch a pri sledovaní máte neskutočnú chuť jej /aspoň/ jednu zabiť, za čo dávam hviezdičku navyše, kedže za a) v poslednom čase narážam na viac-menej samé nemastné-neslané filmy, kde ma častokrát viac zaujmú predmety položené na plazme ako samotná plazma; za b) zamrazilo ma už len pri pohľade na jej šialené modré oko na plagáte. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie filmu sa oneskorilo kvôli obsadzovaniu hlavných ženských úloh. Claire Bartel mala pôvodne hrať Rebecca De Mornay a rolu pani Mott Annabella Sciorra. Po prvých scénach sa ale vymenili. (Arsenal83)

Související novinky

Verhoevenova krvavá kolébka

Verhoevenova krvavá kolébka

01.06.2009

Aféra Thomase Crowna 2, zdá se, zmizela v propadlišti dějin. Paul Verhoeven, který ji měl režírovat, má momentálně volno a může se soustředit na přípravy historické detektivky s Millou Jovovich… (více)

Reklama

Reklama