foto

John de Lancie

  • nar. 20.3.1948 (70 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen 20. března 1948 v americkém městě Philadelphia. Jako dítě trpěl dyslexií a až do dvanácti let se nemohl naučit pořádně číst. I přes tento handicap se ve čtrnácti zapsal na hru Williama Shakespearea Henry V.  Dále pokračoval ve studiu herectví na škole Kent State University a následně získal stipendium na Juliardu. Účinkoval v mnoha divadelních představeních a začal tak svou kariéru herce.

Jeho první film byl akční film Legacy (1975) a od té doby hrál a hostoval v několika filmech a seriálech. První jeho velká a asi nejslavnější role byla bytost Q v kultovním seriálu Star Trek. Objevil se v osmi epizodách Star Treku: Nová generace, jedné epizodě Star Treku: Hluboký vesmír devět a třech epizodách Star Treku: Voyager.

V roce 1995 si zahrál hlavní roli v seriálu Legend jako Janos Bartok, dále hrál v televizním filmu Katastrofa letu č. 19 v roli kapitána George W. Boucharda. Od té doby hrál spíše vedlejší role ve filmech a seriálech jako například Hvězdná brána (1997), Zachraňte vojína Ryana (1998), Čarodějky (1998), Pacient č. 14 (2004), Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009), Gamer (2009) a mnoho dalšího.

V letech 2011-12 daboval Williama Milese otce Desmonda Milese v proslulých PC hrách Assassin's Creed: Revelations a Assassin's Creed III.

Kromě herectví se John de Lancie věnuje také psaní (spolupracoval na románu Star Trek I, Q)a audio tvorbě (vlastni spolu s Leonardem Nimoyem firmu Alien Voices, která se specializuje na audioknihy sci-fi románů ve stylu rozhlasových her).

Thorvaldr

Herecká filmografie

Filmy

2018 Mind Puppets
My Little Pony: Best Gift Ever (TV film)
2012 Recreator
2010 Elf Sparkle and the Special Red Dress (TV film)
2009 Elf Sparkle Meets Christmas the Horse (TV film)
Gamer
Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí
2008 Patologie
Quality Time
2007 Volání o pomoc
2004 Legenda o Lilith (TV film)
Pacient č. 14
2003 Burl's
Four Fingers of the Dragon
2002 Zlatá doba (TV film)
2001 Catch, The
Nicolas
Zeptejte se Cindy
2000 Chilli, sex a samba
Gen¹³
1999 Hraniční čára (TV film)
Nebezpečný vlak (TV film)
The Lost World (TV film)
1998 Star Trek World Tour
You Lucky Dog (TV film)
Zachraňte vojína Ryana
1997 First Men on the Moon, The
Katastrofa letu č.19 (TV film)
1996 Jako vejce vejci
Ravenhawk (TV film)
1995 Evolver
1994 Schemes
Vesmírné tajemství
Without Warning (TV film)
1993 Arkáda
Beze strachu
1992 Ruka na kolébce
1991 Král rybář
Něco tomu chybí
1990 Anděl smrti (TV film)
Takový je byznys
Špatný vliv
1989 Christine Cromwell: Things That Go Bump in the Night (TV film)
Nejtajnější agent (TV film)
The 16th Annual Daytime Emmy Awards
Červené jako krev
1987 On Fire (TV film)
1986 Texas (TV film)
1981 Miracle of Kathy Miller, The (TV film)
1980 Milující páry
Nightside (TV film)
1979 Cibulové pole
1978 Bastard, The (TV film)
Little Women (TV film)
1977 Man with the Power, The (TV film)
SST: Death Flight (TV film)
1975 Legacy

TV seriály

2015 Knihovníci (TV seriál)
A pekelná smlouva (S02E06)
2012 Tajemství kruhu (TV seriál)
Crystal (E19)
Griffinovi (TV seriál)
The Old Man and the Big 'C' (S11E03)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Bachelor Party (S01E09)
Torchwood (TV seriál)
The Blood Line (S04E10)
The Gathering (S04E09)
End of the Road (S04E08)
2010 Můj malý Pony: Přátelství je magické (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Už ne (S03E01)
2009 Perníkový táta (TV seriál)
Albuquerque (S02E13)
Znovuzrození (S02E12)
Je to za námi (S02E10)
2008 Mentalista (TV seriál)
2005 Closer (TV seriál)
Čarodějky (TV seriál)
Slaměná vdova (S07E16)
2004 Čarodějky (TV seriál)
Program na ochranu čarodějek (S07E10)
Když vyjde modrý měsíc (S07E06)
Prostý čarodějnický plán (S07E02)
2002 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Privilege (S01E13)
Hvězdná brána (TV seriál)
Prometheus (S06E11)
48 hodin (S05E14)
2001 Hvězdná brána (TV seriál)
Zoufalé řešení (S05E11)
Pátý člen (S05E04)
Povznesení (S05E03)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Q junior (S07E18)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
Mandatory Minimums (S01E20)
20 Hours in L.A. (S01E16)
1998 Ally McBealová (TV seriál)
Vánoční nálada (S02E10)
1996 Real Adventures of Jonny Quest, The (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Jih proti severu (S03E11)
Přání smrti (S02E18)
1995 Legend (TV seriál)
1994 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Všechno dobré... (S07E25)
1993 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Bez Q (S01E06)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Tapisérie (S06E15)
1992 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Slečna Q (S06E06)
1991 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Amorek (S04E20)
1990 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Déjá Q (S03E13)
1989 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Kdo je "Q" (S02E16)
1988 Nulová šance (TV seriál)
Zabiják (S01E01)
Trial and Error (TV seriál)
1987 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Hra na schovávanou (S01E09)
Střetnutí na Farpointu (S01E01)
1986 MacGyver (TV seriál)
Útěk (S01E20)
1983 Ptáci v trní (TV seriál)
1980 Scruples (TV seriál)
1978 Black Beauty (TV seriál)
1977 Aspen (TV seriál)
Testimony of Two Men (TV seriál)
1976 Captains and the Kings (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2017 Remembering Leonard Nimoy
2014 Chaos on the Bridge (TV film)
2013 The Captains Close Up (TV seriál)
2012 Bronies: The Extremely Unexpected Adult Fans of My Little Pony
Making It So: Continuing Star Trek - The Next Generation
2011 The Captains
2007 The Next Generation's Impact: 20 Years Later
2002 Return to Area 51 (TV film)
2000 Roswell: The Unheard Broadcast
1997 Trekkies
1994 Star Trek: Nová generace - Konec cesty
1991 Star Trek 25th Anniversary Special (TV film)

TV pořady

2001 Weakest Link (TV pořad)
1996 Star Trek: 30 Years and Beyond (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace