Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pěkně odsejpající a napínavý thriller, u kterého se příjemně bavíte, ale zároveň máte pocit, že je to film s tím nejpředvídatelnějším scénářem, jaký vůbec mohl být a tím pádem máte pocit, že něco podobného jste viděli už mockrát. Za velké plus beru herecký výkon Meryl Streepové, která hrála většinu, i těch nebezpečných scén, a parádní výpravu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dovolenkové sjíždění divoké řeky se změní v thrillerový boj o holý život, když zkušená průvodkyně s rodinou (a manželstvím v krizi) natrefí na párek kriminálníků na útěku. Inteligentní a skvěle zahrané postavy nežene adekvátní scénář do pateticky hrdinských / sadistických činů, ponechává civilní uvěřitelnost. Zlatý hřeb pak představují adrenalinové, poctivě "bez triků" natočené průjezdy raftu peřejemi, dávající plně pocítit sílu vodního živlu spolu s krásou nedotčené přírody (a Goldsmithovy akční hudby). ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný "napinák" díky přítomnosti Meryl STREEP. Jinak dějově lze přesně dopředu odhadnout, jak to dopadne. Vůbec bych to nezařazovala do akčních filmů, spíše rodinný -dobrodružný. Vždyť se tam hlavně jedná o děti a jejich ochranu před hnusnými zabijáky. Zápornou roli hraje výborně Kevin BACON. Zdá se, že nejen v tomto filmu. Ale pohled na divokou řeku, její úskalí a nebezpečí stojí zato. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Meryl Streep v situaci, v které jsem jí ještě neviděla. Dále Kevin Bacon-skvělé, skvělé, skvělé. Nádherné záběry, dobré herecké výkony a dobrodružství tady rozhodně nechybí. A že Meryl většinu záběrů zvládla bez kaskadérů je pro mě velké překvapení, vůbec bych to do ní neřekla (i když je pro každou špatnost :)) ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

V celku fádní thriller s obyčejnou zápletkou. Ale zaprvé výborně režijně zpracovaný a také zahraný. Normálně bych dal asi ty tři hvězdy, tam se to také pohybuje ale... Streepová se mi tu překvapivě líbila a opravdu hodně a za něj dávám tu čtvrtou hvězdu se mi tady líbil otcovský výkon Davida Straithairna. To bylo famózní. 75% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno