Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

bartias 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná podívaná je střižena podle klišé typického pro mainstreamové filmy. Nechybí statečná manželka, mladý synek, věrný pes, zanedbávající ale odvážný manžel-otec ani zpočátku sympatický charismatický zloduch. Plakátové postavičky jsou zasazené do atraktivního romantického prostředí, kterým rozbouřená řeka rozhodně je. Vznikne Ohrožení a děj je dávno jasný. Úspěšný je až poslední pokus o záchranu, který se podaří díky zdánlivě mrtvému maželovi-otci. Nic nového pod sluncem, Meryl Streep navíc působí tak trochu otravně. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film som odmalička, ako som ho videl v televízii prepínal a bolo to často, lebo bol omieľaný. Od malička som nemal rád Meryl Streep a zostalo mi to. Je mi vrcholne nesympatická, možno feministky by z nej mali radosť, ale ja nie. Inak ten znak, čo si tam ukazujú ako rockeri, je myslím milujem ťa, pokiaľ si pamätám, takže by som to nezrovnával s nejakými konšpiráciami ako parohy a čert a podobne. Inak film na mňa tak odmalička pôsobil. Ešte keď sa k tomu pridal biznismen so vzhľadom žida v osobe Davida Strathairna a hudba Jerryho Goldsmitha, je jasné, že ide o komerčný film, ktorý je, ale do splavovania riek len ochutnávkou, nie vážnou vecou. Bolo tu veľa nepochopiteľných momentov, veľa hlúpostí a trápností, no najmä to, ako urobili akože hrdinu z ich otca, bolo hlúpe. Taktiež tie akože tušenia od začiatku, že im tam niečo nesedí, upodozrievania pocitmi na základe ničoho, no skrátka nepresvedčilo ma to. Taktiež záver, kde sa nesnažil ujsť ten posledný zločinec, že dlho čakal než niekoho zabije, až to napokon neurobil, ale žena si ochraňovala rodinu a tak skôr zabila ona, no proste film o ženskej hrdinke s výpadkami kade tade. Z tohto filmu mám naozaj zlý pocit a neviem, čím to je, nepáči sa mi a u mojej mamy je to rovnako. Nejako mi tie staršie americké akčné filmy z 90. rokov nesedia. Pre rok 1994 je pre mňa symbolom skôr Forrest Gump a Vykúpenie z väznice Shawshank, než dajme tomu Nebezpečná rýchlosť, či Divoká rieka. Tento film je pre mňa príliš okatý, naivný, propagandistický v určitom inom vnútornom smere, komerčný a jednoduchý vo vnútri, ťažko sa mi to popisuje, ale tento film nemám rád, pozrel som si ho celý až teraz a nechuť k nemu mi pretrváva, už to nechcem vidieť. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na divoké vodě se dá zažít nejen spousta zábavy a adrenalinu, ale člověk tam může narazit i na nějakého toho psychopata. O tom jsme se mohli přesvědčit již několikrát a tady jsou magoři rovnou dva. Ti nemají zrovna moc chutí na klasický pokec, nebo vychlazené pivko, což bylo samozřejmě jen dobře. Znám sice několik filmů, v nichž Meryl Streep předvedla mnohem lepší výkony, ale ani v tomto thrilleru si nevedla zas až tak špatně. Společně s Baconem se jim podařilo udržet kvalitu filmu nad hladinou až do samotného závěru a přestože jde v mých očích spíše o klasický průměr, dá se na to podívat i více než jednou. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný "napinák" díky přítomnosti Meryl STREEP. Jinak dějově lze přesně dopředu odhadnout, jak to dopadne. Vůbec bych to nezařazovala do akčních filmů, spíše rodinný -dobrodružný. Vždyť se tam hlavně jedná o děti a jejich ochranu před hnusnými zabijáky. Zápornou roli hraje výborně Kevin BACON. Zdá se, že nejen v tomto filmu. Ale pohled na divokou řeku, její úskalí a nebezpečí stojí zato. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mnohé filmy, pri ktorých sa prírodné živly zahrávajú s osudmi hlavných postáv už v dobe vzniku tohto filmu využívali efekty na skvalitnenie zážitku z nich. Tento film však využíva ozajstné prírodné lokácie s krásnou nespútanou divokou riekou, kde scény vo vode naozaj nabudzujú občas úzkosť a napätie. Mladý slizký Bacon bol naozaj šťastná voľba, Streepová zabudla herectvo zavesené doma v skrini a aj scenár bol v podstate len obyčajný thrillerový doplnok, ktorý bol prispôsobený okolnostiam prírodných dispozícií. 75%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama