Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 2

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (425)

Fr 

všechny recenze uživatele

„LIDI SE TADY MĚNÍ V KRÁLÍKY A NAPADAJÍ OSTATNÍ!...“ /// Standardní zombíkárna ve který jsou hlodavci rychlý a nepohrdnou jízdou vlakem. Sledujeme osudy několik málo osob od počátku epidemie, který nakonec musej táhnout za jeden provaz. Ve vlaku je oproti jinejm prostředím (tedy filmům) celkem málo možností, jak s kousavcama vyjebat, a uznávám, že pár nápadů je originálních. Ovšem taková Ledová archa byla jiný kafčo. I tady je to pozdějc celkem slušný drama, který ovšem rozmělňujou... a nevyhnou se ani debilitám v chování. A pak ty srdceryvný scény... dám 3*, ale je to na důtku s výstrahou! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, na který železniční trati jsou nejdelší tunely. 2.) Chtěli mě pokousat ve vlaku. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dokonale vysoustružená a funkční filmová šablona. Kladný hrdina, který se v kladného změní pod tíhou okolností, moralizující dítě, obětující se dobrák od kosti alá Rambo, těhotná žena (neporodila) a plejáda dalších rozličně dojemných a vyprofilovaných postav proti stádně se chovajícím "těm zlým", odsouzencům k popravě, s vůdcem, nejodpornějším z odporných, jak jinak. Zombie pozadí moc fajn, kvitoval jsem několik žánrových lahůdek, např. nemrtvá srna, bohužel nikoho nekousla, či lidské deště z vrtulníků či oken nádraží. Filmové řemeslo na jedničku, akce a napětí kopec, dvě hodinky uběhly jako voda. Dal bych čtyři, ovšem dětská hrdinka hrála jako o život a strach o ni a její vztah s otcem mě zkrátka a jednoduše odzbrojil. Byl to účel, bylo to klišé, ale proč si hrát na cynika. Za pět. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Viete čo je najhoršie pri pozeraní dobre rozbehnutého hororu? Ak namiesto napínavej jazdy alebo pobavenia, začnú zombie scény nudiť. Napríklad preto, že základný koncept sa až príliš často krát opakuje. Tak aj tu: z vozňa do vozňa, z vlaku a späť do vlaku. Dobre je vykreslená odpudivosť jednania niektorých typov, horších ako zombíci, pretože tí konajú v túžbe po krvavom zahryznutí, na základe svojej rodovej (genderovej) prirodzenosti. Naproti tomu nenakazení ľudia majú na výber. Neprekvapilo, že veľa z nich si vyberá obetovanie potenciálne nakazených a nechanie ich napospas lačným nemŕtvym. Popri opakovanej hororovej nude zaujme mix strašidelného akčného filmu a romantizujúcej melodrámy, podčiarkujúcej dôležitosť rodiny. Konanie postáv a ich nádeje sa dosť upierali na vyriešenie celospoločenského problému armádou. Zrejme ide v Kórei o nejakú tradíciu na pozadí skúseností z minulosti. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na vlak do Pusanu by se rozhodně neměli dívat rodiče malých dětí, zejm. holčiček, a těhotné ženy, ženy ve vyšším stupni těhotenství by snad raději neměly ani jezdit vlakem, co kdyby náhodou. Klišé tam o sebe zakopávají jak ti zmatení zombíci (jak je možné, že takový zombík běží rychleji, než dotyčný běžel jako normální živák?), ale i když jsem okoralý cynik, na konci jsem si zaslzela do kapesníčku a posmrkala rukávy noční košile. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Možná je to okolnostmi (pandemie koronaviru a karanténní opatření right here;)) nebo fakt stárnu. Protože předevčírem jsem vzhledem k pozdní hodině stihl jen první půlku Vlaku Do Pusanu (druhou jsem dojel před chvílí) a stejně jsem dnes v Lidlu mezi všemi těmi lidmi s rouškami pořád měl pocit, že si musím dávat pozor, jestli sebou někdo nesekne na zem a nezačne sebou škubat:) Anyway - prý existuje animovaný celovečerák, který tomuhle předchází, a prý je víc sociálně kriticky zaměřený. Hranému následníkovi se nicméně zachtělo být čistým blockbusterem bez větších ambicí - a výsledkem je World War Z pírsnutá Snowpiercerem. A je to stále korejský film, takže jsou tam emoce a lidské interakce, které nejsou našinci úplně srozumitelné. Ale je to patřičně zafinancované, takže davy zombáků jsou jaksepatří nechutné, masky excelentní, výprava na uznalé pokývání. A v tom všem se pohybují archetypální postavy, s nimiž je nakládáno tu celkem originálně, jindy zas podle příručky režisérů béčkových thrillerů. Navíc mi chybí jasná odpověď na základní otázku - jak lze tyhle "zombáky" (uvozovky proto, že tady je příčinou nepovedený a uniklý biologický experiment) jasně a stručně odpravit. V průběhu filmu je to dost nejednoznačné, a to by se v tomto žánru stávat nemělo:) V momentech, kdy nastupují tklivé smyčce, jsem si i říkal, jestli to není už trochu směšné, ale pak zase přišel určitý vtahující okamžik... no abych to uzavřel, je to na takových 70%, ale buďme při déledobé neúrodě rádi aspoň za ně. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Snímek se stal nejvýdělečnějším filmem roku 2016 v Jižní Koreji. (Zdroj: Filmasia)
  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)
  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama