Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 1

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (426)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začátek za 3*, ovšem jakmile se to rozjede, jsou to neskutečná jatka s překvapivým důrazem na emoční strunu, která na mě sice naplno nezafungovala, ale stejně jsem byl překvapen, jak se podařilo do vlastně obyčejného zombie filmu s dobrou akcí propašovat tolik rodinného patosu. A hlavní postavy se podařilo vybrat opravdu suprově (zvláště nastávající otec je cool) a prožíval jsem s nimi každý fight...70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jako kombinace World War Z a Snowpiercera se to opravdu dá popsat nejlíp - s tím že úplné pitomosti prvého to naštěstí nedosahuje, a na nápaditost, originalitu a hlavně inteligentní přesah druhého se to nechytá samozřejmě už vůbec. Prostě slušně zpracovaná žánrovka o sprintujících ohnilácích v méně okoukaném prostředí, které ji vytahuje nad průměr. 7/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„LIDI SE TADY MĚNÍ V KRÁLÍKY A NAPADAJÍ OSTATNÍ!...“ /// Standardní zombíkárna ve který jsou hlodavci rychlý a nepohrdnou jízdou vlakem. Sledujeme osudy několik málo osob od počátku epidemie, který nakonec musej táhnout za jeden provaz. Ve vlaku je oproti jinejm prostředím (tedy filmům) celkem málo možností, jak s kousavcama vyjebat, a uznávám, že pár nápadů je originálních. Ovšem taková Ledová archa byla jiný kafčo. I tady je to pozdějc celkem slušný drama, který ovšem rozmělňujou... a nevyhnou se ani debilitám v chování. A pak ty srdceryvný scény... dám 3*, ale je to na důtku s výstrahou! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, na který železniční trati jsou nejdelší tunely. 2.) Chtěli mě pokousat ve vlaku. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechybělo zase tolik a nechal jsem se strhnout k hodnocení nejvyššímu. Vlak do Pusanu má všechno, čím by se měl kvalitní zombie survival pochlubit, a díky vynalézavé režii plné neokoukaných nápadů a scénáři, který se umí i k těm skrz na skrz kladným hrdinům zachovat zcela nekompromisně a překvapivě, má chvílemi i něco navíc. Natočit to v Hollywoodu filmař typu Antoina Fuqui, je z toho obrovský divácký hit. Posledních dvacet minut jsem skoro nedýchal. 85% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Na poli asijské hororové produkce naprosté zjevení. Jak měřítkem, tak akčností a dynamikou většiny stopáže. Pravda, na melodrama a pár vtipných scén tu také došlo, ale na korejský blockbuster se to překvapivě drží při zemi a nikterak to neotravuje. Někdo si tu stěžuje na opakující se motiv uzavřených dveří. To se měla parta obyčejných lidí za jízdy honit s nakaženými krvelačnými spurtery po střeše či slézat podvozek? Naopak, na stísněné prostředí rychlíku po většinu minutáže tu je solidní porce nápaditých pasáží. A nápínák to je jako hrom. 8-9/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno