Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 1

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (427)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva jo! Tuhle Koreu si dám líbit. Ťamani se tentokrát vytáhli, když se na plný čáře vysrali na to svoje čaro a tu svou typickou poetiku kterou jsem nikdy nechápal a v duchu nejlepších tradic převzali všechny dějové postupy a typická klišé obvyklá pro zombie filmy. Výsledkem je snímek kterej po všech stránkách působí jako by vylezl z holýho údu a nebyl točenej kdesi v Ťamanistánu. Pravda cgi efekty při srážce vlaků jsou z trochu slabšího soudku, ale tak chápu, že tohle nestálo miliardy. Každopádně se z toho vyklubala nečekaně zábavná nonstop akční popkulturní zombárna z minimem hluchých míst a maximem zlikvidovaných hlavních postav. Kdyby ještě na konci sejmuli tu těhotnou blbku a tu afektovanou malou píču, tak bych uvažoval i o plný palbě, takhle zůstanu u velmi pěkných 4* Svižná a nekompromisní záležitost. Určitě doporučuju! 85% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Napínák to byl teda ukrutnej, takhle dobrá zombárna už se pár let neurodila. Recenze film často správně připodobňují k Snowpiercerovi a World War Z. Train to Busan je opravdu takový jejich prvotřídní kříženec, což bohužel platí především v jeho první půli, k níž v podstatě nelze mít výhrady, do cíle se ale dojede v třídě druhé. Pro zombie filmy typická sociální kritika je zde totiž místy až moc očividně vychtěná, objeví se nějaká ta nadbytečná odhalení a melodramatické momenty, které do té doby výtečně rozjetý katastrofický vál trochu zbrzdí (a natáhnou na mírně přepísklé dvě hodiny stopáže). Pozitivní dojem ale rozhodně zůstává. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi to fakt museli urobiť Kórejci, inak by zombie téma pomaly zapadla prachom. V posledných rokoch sa s týmito filmami roztrhlo vrece, ale dostali sme sa do stavu, kde je už jedno o čom to je, hlavne, že je tam krvavý zombík. Seriál Walking dead je toho jasným dôkazom, pre mňa je už iba nudnou výplňou a poriadny zombie film tu už dlho nebol. Ani toto nie je žiadny zázrak, ale atmosféra v uzavretom vlaku má grády a o napínavé scény nie je núdza. Dobrá postava je kórejský silák, čerstvý a hrdý otec. Hlavná postava ako tak ok, ale v závere sa chová jak úplný idiot. Uplakaný záver som čakal, to kórejci proste musia dať. Akceptoval by som ho, keby bol o 30 sekúnd kratší, v tejto dĺžke ide po chvíli riadne na nervy. Keď to zhrniem tak ako zombie film je fakt na úrovni, hlavne akčné scény, ale bez chýb nie je. Keby sa zopár vecí vylepšilo, mohla to byť pecka. Možno raz, keď Američania urobia remake, čomu by som sa vôbec nedivil. 70%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dokonale vysoustružená a funkční filmová šablona. Kladný hrdina, který se v kladného změní pod tíhou okolností, moralizující dítě, obětující se dobrák od kosti alá Rambo, těhotná žena (neporodila) a plejáda dalších rozličně dojemných a vyprofilovaných postav proti stádně se chovajícím "těm zlým", odsouzencům k popravě, s vůdcem, nejodpornějším z odporných, jak jinak. Zombie pozadí moc fajn, kvitoval jsem několik žánrových lahůdek, např. nemrtvá srna, bohužel nikoho nekousla, či lidské deště z vrtulníků či oken nádraží. Filmové řemeslo na jedničku, akce a napětí kopec, dvě hodinky uběhly jako voda. Dal bych čtyři, ovšem dětská hrdinka hrála jako o život a strach o ni a její vztah s otcem mě zkrátka a jednoduše odzbrojil. Byl to účel, bylo to klišé, ale proč si hrát na cynika. Za pět. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jede vláček motoráček kolik zombíků asi má. Ano může se zdát jako takový prequel Světové války Z, nakonec tam ta epidemie měla jedno z prvních ohnisek v Korei. Prostředí je vybrané dobře a scénář dobře napsán. Otcové malých dcer a otcové nastávající se jsou zajímavě profilované postavy. Někteří muži jsou opravdový muži, i když někteří úplně nejvyspěli. Konec zakončen velmi dojemně a trochu poetický, takže občas u někoho ukapne nejedna slza. A byť na na začátku se Vlak do Pusanu tvářil na 3 hvězdičky, tak se rozjel a i díky konci skončil na pěti. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)
  • Snímek se stal nejvýdělečnějším filmem roku 2016 v Jižní Koreji. (Zdroj: Filmasia)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama