Reklama

Reklama

Americká žena

  • USA American Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Deb (Sienna Millerová) se nikdy neostýchala být černou ovcí rodiny. Byla mladá, když se jí narodila dcera Bridget, Bridget byla mladá, když se jí narodil syn Jesse, a všichni tři vedli víceméně šťastný život v jejich pensylvánském městečku. Pak si ale Bridget jednou večer vyjde se svým bývalým přítelem – Jesseho otcem – a nikdy se nevrátí. Debina sestra i matka zapojí všechny místní do důkladného pátrání, ale bez úspěchu. Čas plyne, bolest postupně polevuje a Deb se rozhodne jít dál, zatímco vychovává Jesseho sama. Začne novou kariéru a najde si přítele Chrise, charismatického stavebního dělníka a muzikanta. Když už se zdá, že svou zdrcující ztrátu překonala, na světlo vyplují nové skutečnosti, které všechno změní. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

castor 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co Jake Scott představil divákům Svět podle Mallory. Zatímco nezávislému dramatu tehdy vévodila mladá prostitutka, ani Sienna Miller není zrovna neviňátko. Dohaduje se s rodinou i svou dcerou, kterou měla velmi mladá, chlastá, mění práce, flámuje, randí. Svou lehkovážnost přehodnotí poté, co se její dcera nevrátí domů z večeře s otcem svého dítěte. A právě na vnuka i přes policejní pátrání zůstává sama a postupně se mění v cílevědomou a zodpovědnou ženu. Scénárista Brad Ingelsby má za sebou třeba soustředěné drama Pryč od pece nebo oceňovanou sérii Mare z Easttownu. Neveselé osudy a náznak snad světlých zítřků mu prostě jdou. I tenhle kus má výbornou atmosféru, silné momenty, hmatatelné emoce, navíc si režisér od slavného táty Ridleyho vypůjčil renomovaného kameramana Johna Mathiesona. No a hlavně má Siennu Miller, která si nominaci na nějakou hereckou cenu zasloužila. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Slušná americká dráma o postupnej premene ľahkovážnej ženy od aloholičky, sexističky , naruživej fajčiarky po zrelú inteligenciou dospeláčku. Milovníkom dramatických  príbehov by tento film rozhodne nemal ujsť. Už len kvôli skvelemu hereckému výkonu hlavnej predstaviteľky. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Americka zena je drama z uplne bezneho zivota,v ktorom ludia prezivaju chvile dobre,ale aj zle,vztahy,praca,deti,rodina,priatelia,vitazstva,prehry,stastie,sklamania,bolest,radost,ale aj smrt,tym vsetkym si clovek asi musi prejst,bez toho by sme nezili a neboli tym,cim sme,vo filme dominuje herecka Sienna Miller,ktora podava nadstandardny vykon,aj ked mi nie je prave najsympatickejsia,ale to nevadi,takze sa priklanam k styrom hviezdickam...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o „americkom“ žene, ktorá sa snaží vysporiadať so stratou svojej dcéry. Deb nikdy nemala ľahký život, ale vždy chcela pre svojich najbližších len to najlepšie (aj keď o tom na začiatku divák má iný názor) – za to bola ochotná obetovať sám seba a bojovať do nekonečna (aj keď vzťah s jednotlivými členmi rodiny nebol vždy ideálny). (Za to ju nesmierne vážim.) Výkon S. Miller je primeraný a nedá sa povedať, že by sa nesnažila. Problém trošku mám s druhou polovicou, hlavne s tým záverom, ktorý mi pripadá nie úplne uzatvorený. P.S.: Film v rukách lepšieho (skúsenejšieho) režiséra by mohol mať aj menšie Oscarové ambície (nehovoriac o nomináciu pre S. Miller). P.S.: Produced by Ridley Scott. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ako by som Vám opísal dojmy po skončení filmu... Asi ako, ked' ochutnáte niekoho polievku na lyžičke, ktorú práve varí a zamyslene poviete, že "hmmm...niečo tomu chýba". Tak tam trošku, ale fakt len trošku, dosypete štipku Aaron Paula a hned' to má tu pravú chuť, hoci i bez tej štipky sa tá polievka dá zožrať. Bohužial šéfkuchár spoliehal, že nás nakrmi mäsom Sienny Miller, no zabudol, že sú tu i vegetariáni a vegáni... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Děj filmu se odehrává v Pensylvánii a Deb (Sienna Miller) pracuje v supermarketu „Trucchi's“. Tento řetězec je ale provozován pouze ve státě Massachusetts. (vojacekr)

Reklama

Reklama