Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 9

Recenze (394)

Patw 

všechny recenze uživatele

Ale jako ano, perfektní animace, nádherná hloubka, barvy, vše to vypadalo reálně a přesto s kapkou fantazie a magie aby divák nadále mohl fantazírovat o všem možném a nemožném, jenže tomu něco chybělo. Děj byl víceméně předvídatelný, ne, že by děj byl až tak "ubohý" ale spíš jak přes kopírák prvního filmu s mírnými úpravami tady a tady. Nejlepší postavou byl rozhodně již ikonický sněhulák Olaf a jeho dvou-(jestli vůbec)-minutové shrnutí prvního filmu. Přál bych si třetí film? Rozhodně, hezky to zakončit (přeci jen děj druhého dílu končí ačkoliv ne otevřeně rozhodně ne zakončeně), nebo děj trochu více posunout, nechat Disney Animation být více odvážnější. Nevím zatím zda mám hodnotit třemi nebo čtyřmi hvězdami. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

O hlubším přijetí sama sebe i o tom, že být jiný je v pořádku, ale onu jinakost nemusí přijmout jen okolní svět, ale v první řadě já sám. Přiměřeně výchovné pohádky mám moc rád, tady se ale míří ještě výš. A i když je vyprávění prokládáno nejprůzračnějšími rodinnými poučkami, nemám pocit, že by jich v dnešním světě nebylo potřeba. Tentokrát navíc Elsa s Annou víc než minule nejsou o dech beroucí animaci nebo dokonalých písničkách. Umí si udělat legraci sami ze sebe a zároveň nasadit nejneodbytnějšího ušního červa (Lost in the Woods), emocionálně trojnásobně zničit během jediného songu (Show Yourself) a jen tak mimochodem přihodit i zdánlivě nedějovou, ale snad o to víc pro-single-vhodnější Into the Unknown, která se chvályhodně nesnaží být novou Let It Go. Snad nejvíc mi ale podráží nohy, jak dojemné tohle pokračování je. Ať už klasickými žánrovými způsoby nebo pouhou silou interakce mezi jednotlivými charaktery jde o tklivou podívanou, která zároveň neztrácí nic z uvěřitelnosti ani vlastní tváře. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další důkaz,že disney začiná postrádat jakýkoliv náznak invence ve velkém a že opravdu nestačí mít pouze skvělou animaci (dnes již prakticky samozřejmost) a známé postavy,,,nebo vlastně stačí?Jednička byla fajn a jakkoliv nemám rád zpívánkové disneyovky,do tohoto jsem šel s tím,že ty písničky prostě nějak zkousnu.Velmi nepříjemně mě ovšem překvapilo,že jich je tu až neúnosně mnoho a navíc ve scénách kde nejsou vůbec potřeba,nebo se tam ani nehodí.Raději nezmiňuji fakt,že ani jedna není opravdu dobrá.Když k tomu ještě připočítám scénář,který někdo smolil v rychlosti na záchodě je dílo dokonáno a to co se na plátně děje může překvapit jen někoho kdo v životě neviděl víc jak jednu pohádku.Samozřejmě cílová skupina,kterou jsou holčičky kolem 10 let bude spokojená a to asi myšákovi stačí...60% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mojej 10-ročnej dcére sa to ohromne páčilo, dokonca viac ako prvý diel, celé to oné s mágiou živlov a Elsou ako piatym elementom ju úplne nadchlo. Mno, a teraz nepodstatný názor dospelého sprievodcu. :) Meh! Snaží sa to tváriť temnejšie a dospelejšie, ale je to len taký polotovar vycucaný z jedenásteho prsta. Pesničky, z ktorých ma žiadna nezaujala, tvoria prisámbohu polovicu filmu, nijako neposúvajú dej a slúžia len na to, aby ten chabučký príbeh nejako natiahli na 90 minút. Animácia úžasná, ale chýba tomu akýsi epickejší rozmer, ten ty chytí až zhruba v posledných 10 minútach, kde je film na chvíľu celkom pôsobivý. Olaf otravný, samozrejme, ale nie až tak ako Anna, ktorú som chcel už v polovici schmatnúť za tie digitálne pliecka a poriadne ňou zatriasť, aby sa spamätala. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než návyková jednička. I když se "Frozen" nepyšnilo tou nejoriginálnější zápletkou, byl příběh o pochopení Elsyny moci milý a kouzelný. Kdyby byl druhý díl jen o hledání sebe sama, tak bych výsledek hodnotila daleko lépe, ale jelikož ho pojali jako agitku (uctívání přírody, zlí běloši vs. hodní indiáni, chlap jako ženská brzda apod.) bez zásadnějšího příběhu, tak nemohu hodnotit jinak. Anna, kterou jsem měla v prvním díle mnohem raději než Elsu, je navíc neskutečně otravná, písničky jsou mnohem slabší (skutečně se mi líbí jen "Into The Unknown" a "Show Yourself" a de facto tu neexistuje záporák. Být dítě, tak se nudím. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (19)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Když Olaf zmíní neexistující postavu jménem Samantha, tak to byla improvizace samotného Joshe Gada. (SONY_)
  • Ohnivé zvířátko, s nímž se Elsa spřátelí, svým vzhledem (úsměv, široké prsty) i chováním (pohyb, olizování oka) připomíná gekony, kteří patří mezi plazy. Mělo by ovšem jít o mloka skvrnitého, obojživelníka, nazývaného v mytologii a heraldice podle jeho latinského pojmenování salamandr, česky také ohnižil. Věřilo se, že dokáže přežít v ohni, že se z ohně rodí, že je tak studený, že po vhození do ohně svým chladem plameny uhasí, ale také že umí rozdmýchat dobré plameny a uhasit zlé. Heraldický salamandr má podobu ještěra obklopeného plameny – takový byl i symbolem francouzského krále Františka I. Mezi prostým lidem ale oblíbený nebyl a věřilo se v jeho až nadpřirozenou jedovatost. Salamandr v této pohádce je inspirován heraldickým ještěrem či dráčkem – animátoři si z biologického podřádu ještěři vybrali čeleď gekonovitých, zjevně pro jejich roztomilost. (Korsak)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama