Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Az do Abramsova startreku je tohle asi nejsprostejsi vykradacka, jenze kupodivu extremne zabavna, srovnatelna pouze s tim nejlepsim od Spencera a Hilla. Krome filmu s S&H je tu take dost prvku z francouzkych komedii s de Funesem (v druhem dilu je primo dvojnik Crushota), vsak jedou take do Francie. A mozna take americkych komedii Three Stooges. Krome ustredni dvojce je skvely take "Sef" Dominic Barto a ustredni melodie. Napodobitel Spencera Paul Smith je sam pomerne slavny herec (Bestie Rabban, Vevoda z Mavericka, Bluto ...), v USA pravdepodobne slavnejsi jak samotny Spencer. 90% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další z filmů ve stylu oblíbeného populárního dua, který představuje nenáročnou, ale účinnou zábavu, která je v něčem silnější, v něčem slabší, než druhý film, ale ve svém výsledku je srovnatelný a na stejné úrovni. Morous Butch (dobrý Paul L. Smith) a rošťácký Toby (solidní Antonio Cantafora) jsou notoričtí flákači, kteří pro dobrodružství a snadný výdělek udělají nejedno velkolepé představení plné pěstí a hravého humoru. Naivní pašeráci zbraní se staví proti jakékoliv formě násilí a hrubosti a jakékoliv přesile, pokud to ohrožuje jejich vlastní zájmy. A diví se všichni, kdo se jim troufne stoupnout do cesty a získat jejich nebezpečný náklad. Z dalších rolí: šéf násilnické bandy Lucky (Dominic Barto), která se pro svého velitele Frou-Froua (Antonio Monselesan) snaží získat lákavý náklad, prostitutka Rosy (Giuliana Calandra), mající náklonost k silnému Butchovi, Jean (Emilio Messina), který dvojici najímá na převoz pro mafiánského šéfa Monsieur Le Renarda (Eduardo Fajardo), a jeho osobní bodyguard (Fernando Bilbao). Nenáročné, možná i naivní až dětinské, ale přesto velmi příjemné odreagování s jednoduše hravou a rošťáckou zábavou. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moc nemám rád lidi co kopírujou někoho slavného, a tak jsem k 3imonovy a Matoušovi přistupoval dost skepticky. Ale..... Je to bomba, je pravda že je tu dost málo akčních soubojů, ale ten humor z něj jsem si párkrát učůrnul do kalhot. Moc jsem se nasmál a představitelé byly výborní. A navíc ta hudba. Ta hudba:-D ()

foundation 

všechny recenze uživatele

odjakziva som vyrastal na Hillovi a Spencerovi a aj ked su im tito dvaja podobni vzdy ich budem brat ako taku slabsiu parodiu..proste na Spencera a tie jeho ksichty v ziadnom pripade nemoze mat nejaky tuctovy fat ass :D v tomto dieli sa mi jednoznacne najviac pacil vodca tej bandy ktora chcela dostat ten nakladak. Kazdemu je asi jasne ze nemyslim Frou-Froua ale toho druheho ktory sa ucastnil vsetkych tych nahanaciek :D ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Hrdinové mých klukovských let. Měl jsem víc rád Šimona, protože ten dokázal přeprat opravdu úplně každého. A sám jsem si myslel, že to tak taky jednou dokážu. Vlastně to byli mí první akční hrdinové - dávno před Arnoldem, Sylvesterem a dalšími. Tato italská bláznivá komedie s dobrou ústřední písní mě vždy pobaví. I proto, že jsem se na ni díval každý rok na Silvestra. Rodiče sice chtěli sledovat nějakou zábavnou estrádu, jenže já byl neodbytný. A jako všichni, i my jsme měli jen jednu televizi ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama