Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

waits 

všechny recenze uživatele

Bezelstně a přímočaře pitomé, dokonale nenáročné, prošpikováno ovšem jiskřivě přitroublými dialogy Dojem kazí jen pachut parazitování na dvojici Spencer / Hill, jejichž charisma tahle dvojka nemá. Už na základní škole jsme se ve škole smáli: "Šéfe, sloup!"nebo "Kdo volal? To byl šéf." No a smál jsem se spokojeně i ted´, ne že ne:) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je děvka, co už znásilnila kdekoho. Výsledkem pak byla vyšší hodnocení u filmů slabších kvalit. Ale mě si ta malá, proradná děvka nepodá. Nelze však hodnotit bez vzpomínek na bezstarostný dětský věk, kdy se od rána v sobotu čekalo na tento film, který měl běžet večer na programu bez loga v rohu obrazovky, na kterém v podstatě přes den nic kloudného neběželo. Večer to nebylo o nic lepší, ale toho léta páně nevím kolikátého, se prý zadařilo. Dávali Šimona a Matouše. Takhle nějak mně to vylíčil můj starší brácha, který mně coby blbému dítěti mnohem později barvitě popsal i děj, ale nesdělil mně tehdy jeden zásadní poznatek. A sice, že se nejedná o Buda Spencera s Terencem Hillem, ale o jejich dvojníky. Film jsem si tehdy pustil na videu. V očekávání maximálně bombastického zážitku jsem byl lehce zmaten vizáží obou protagonistů. Těm (originálům), které jsem doposud znal, tak úplně z oka nevypadli. Jsou to oni, nejsou to oni. Během filmu jsem pořád přemítal nad tím, že se mně u té dvojky něco nezdá. Tehdejší pocit z filmu už si nevybavím, ale jelikož jsem film viděl čerstvě, je hodnocení bez problému. Šimon s Matoušem byli (relativně) vtipní, herecky sympatičtí, příběh byl mimořádně jednoduchoučký, opatřený originálním až specificky groteskním humorem, který se ale hodí právě do těch dětských let. Akčnost, dá-li se tak naivní dění, respektive zrychlené pobíhání postav, co filmem probleskuje, nazvat, se dnes smrsklo na ryze trapný vývar ze špaget, na kterých sýr s omáčkou dávno vyčpěl a celé to přestalo chutnat. Bohužel, tenhle film je zde hodnocen nostalgickým způsobem. Valných kvalit nedosahuje. Obraz je úděsný, je znát, že technicky je film těžce v piči. O nic lepší to není ani po scenáristické a režijní stránce. V naprosté krizi, kdy vám ukradnou dvdéčka i externí disk s vašimi oblíbenými filmy a vy zjistíte, že zloděj neměl zájem jen o Šimona s Matoušem z pošetky za 50 Kč, se to vidět dá. Jinak ne! 40% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, který každý filmový fanda viděl. Tentokrát tito dva nerozluční přátelé ne málo podobní Hillovi a Spencerovi mají zálusk na diamanty, které nechtěně pašují přes hranice. Skvělí jsou záporáci, kteří jsou skutečná nemehla, bravurní je plán útěku z vězení. Nejlepší a nejpamátnější je však scéna z obchodu se smíšeným zbožím a s trestanci na úterku. To byla asi nejlepší fackovací scéna ze všech společných filmů obou hlavních herců. Přes to všechno je to totální blbost, naštěstí stále zábavná. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

"A nezapomínej, že odedneška jsme páteři..skromnost a střídmost je teď naše heslo..a né abys jedl rukama,ovládej se,nepřežírej se a necpi se jako prase!" Druhý díl nezaostává v ničem za svým předchůdcem.Je naopak ještě promakanější a po řemeslné stránce řekl bych dokonale natočen.Za skvělý nápad považuji kontrastující prostředí jakési africké země a Amsterdamu."Víte přece že naším cílem jsou daleké kraje,Amazonie..země plná nebezpečí, neboť jsme si vyvolili životy mučedníků...a možná i smrt!" ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jestli se mé hodnocení  předchozího dílu rozpačitě pohybovalo na pomezí tří až čtyř hvězdic, tak tady už o nadprůměrném hodnocení vůbec nepochybuji a naprosto se shodnu se zdejším často opakovaným názorem, že tohle prostě patří do zlatého fondu komedií. Honba za panenkou je zábavnější než honba za naklaďáky, je zdržována méně brzdícími momenty (jako třeba v prvním díle ty prostitutky), je to  větší bejkárna  a ještě  více prostoru dostává unikátní kvarteto padouchů v čele s geniálně nablbým šéfem s tikem v oku s delikátním dabingem Přeučila. Někdy jsem přemýšlel, že bez by něho by to bylo poloviční. Vyvedl se i  komisař a (stejně jako bloom) musím pochválit tvůrce českého dabingového znění, že tohoto hrdinu, jasně odkazujícího k Funésovi (což mi samo o sobě přišlo jako skvělý nápad),  dabuje František Filipovský. No a ta hlavní  písnička je zkrátka skvělá! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama