Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizody(44)

Vypravte se s Murphyovými zpět do 70. let, kdy se děti toulali bez dozoru, pivo teklo proudem a chlapa od televize nikdo nedostal. (Netflix)

Recenze uživatele Lachtaan k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2015) (S01) 

Se zálibou v situační přisprostlé animované seriály (big up pro Big Mouth, Paradise PD nebo Bojacka) jsem tak trochu náhodou narazil na Netflixu na další možná trochu lacině vypadající, ale obsahově nečekaně trefný animák o jedné americké rodince, kterou provází jedna trable za druhou. Když se prokoušete prvními pár díly a sednete na lep všem zúčastněným, začne vás jejich nelehký život vyloženě bavit. Jako rychlá dvacetiminutovka k snídani, obědu nebo večeři je F is for Family zcela ideální. [viděno na Netflixu] ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá série je o chlup před tou první, v mých očích jí tvoří poutavější zejména větší nátlak na místy až dramatickou notu, třebaže má jít primárně o komediální seriál. Baví mi sledovat, že již od prvního dílu první řady dochází k neustálému vývoji postav i děje. To je nejdůležitější faktor, který mi chybí ve většině hraných sitcomů a díky tomu je nemůžu vystát. [viděno na Netflixu] ()

Série 3 (2018) (S03) 

Murphyovic příběh se přesunul do té lepší poloviny a zejména ustálený fokus na letní období všem zúčastněným hodně prospěl. Z prapodivného animovaného pořadu, který na první pohled vypadal, že se chce jen přiživit na neotřelém námětu kreslené rodinky (Simpsonovi, Family Guy..), se totiž vyklubala skvělá směsice dramatu a komedie a za účasti vulgarismu a všudepřítomného sarkasmu jsem celou sérii smlsnul jako malinu. [viděno na Netflixu] ()

Série 4 (2020) (S04) 

Zpočátku jsem se děsil toho, že seriál potká nevyhnutelný úpadek zásluhou přidání postavy dědy Billa do celkového příběhu, ve finále jeho otravné scény dokázaly přebít veškeré okolní, které více než smích doručovaly spíše skličující pocity a třebaže má jít primárně o komediální seriál, já si ty vypjaté momenty užil mnohem víc a s krásným a zároveň nejistým koncem se ve velkém těším na 5. sérii. [viděno na Netflixu] ()

Série 5 (2021) (S05) 

F is for Family je hodně nenápadnou jednohubkou Netflixu, kterou pravděpodobně objeví jen podobní fajnšmekři jako já, co vyhledávají animované seroše pro starší publikum ve stylu BoJacka či Ricka a Mortyho. Ti jsou ale oproti Murphyovic rodině stále více přístupní masám, tahle sonda do špinavého prostředí sedmdesátých let USA nemusí sednout každému a bohužel i 5. řada, ač jsem ji očekával ve velkém, stále obsahuje minimálně dvě postavy, co mi nejen seriál, ale samotnou Ameriku ještě více znechucují. Překvapilo mě, že se s největší pravděpodobností jednalo o poslední sérii, pokud ovšem ano, zakončili to důstojně a já budu na Franka a jeho sebranku vzpomínat fakticky rád. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

Reklama