Reklama

Reklama

Bedeviled

Trailer

Pätica najlepších priateľov si po záhadnej smrti jedného z blízkych kamarátov nainštaluje neznámu aplikáciu. Tá ich pomerne jednoduchým spôsobom, založenom na komunikácii, dostatočne zabaví a dokáže priviesť na iné, veselšie myšlienky. Teda kým nedôjde k prvému kontaktu s nadprirodzenou entitou. (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti kamarátky obdrží jej partia z jej telefónu pozvánku so zvláštnou aplikáciou. Tá je pre nich užitočná, pretože pán Bedevil, ktorý je hlavnou postavou v tejto aplikácii, vie o všetkom, čo potrebujú vedieť a rád im pomáha. Keď však začne aplikácia odkrývať ich najtemnejšie tajomstvá, začína sa nočná mora, ktorá sa rozhodne nekončí odinštalovaním novej aplikácie. - Na to, že je to horor zameraný na mladistvých, to pôsobí prekvapivo inteligentne. Postavy nejednajú hlúpo a nenechávajú sa uniesť emóciami, takže ten najzávažnejší problém moderných hororov sa tomuto snímku vyhol. Saxon Sharbino sa mi v hlavnej úlohe páčila a ten jej texaský prízvuk je velmi zaujímavý. Ostatné herecké obsadenie zahralo tiež solídne a v ďalších hororoch si ich rád kedykolvek pozriem opäť, pretože moje sympatie boli v tomto prípade naklonené na ich strane, čo sa mi často nestáva, pretože vrahovia sú väčšinou zaujímavejší. Najčerstvejší hororový subžáner Cyberploitation je tentokrát reprezentovaný nepríjemným pánom Bedevilom, ktorého strašenie vždy umocňuje hlboký filter na kamere, ktorý sa mi páčil. Atmosféricky to celkom funguje a aj zopár neočakávaných lakačiek sa tu nájde. Pre fanúšikov moderných hororov dosť uspokojivá záležitosť, ktorá by však mohla byť o nejakú časť kratšia. + herečka z I Spit on Your Grave a Poltergeist + herečka z Zombieland + herečka z Ouija: Origin of Evil ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Fajnový teenagerský horor, u mňa na podobnej úrovni ako povedzme nedávny "Friend Request". Skupinke študentov príde neznáma aplikácia od ich mŕtvej kamarátky a akonáhle si ju stiahnu, majú po chlebe. Je tu Mr. Bedevil, démon v mobile, ktorý sa nedá len tak jednoducho zničiť alebo deaktivovať. Takže zhmotňuje najväčšie nočné mory chudákov teenagerov, ktorí následne umierajú od strachu. Postavy sympatické, masky pekné, ľakačky účinné a bolo ich dosť. Dostal som presne to, čo som očakával. Démonická stará mama pobavila. A Mr. Bedevil? Tá jeho vyškerená papuľa mi ešte bude pár dní rezonovať. Na megaaplaus a top roka to asi stačiť nebude, ale 80% by som dal v pohode. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Několik plus tenhle film má. Poměrně slušné herecké výkony, zajímavou myšlenku o tom, jak z těch telefonů všichni blbneme, slušnou atmosféru i hudbu, nějaké ty lekačky, a osobně mne potěšilo, že smrti studentů nejsou naturalistické, ale jen naznačené a divák si může ve své fantazii domýšlet, co se stalo. Z této oblasti tedy smrtící medvídek mne zcela dostal, a jednoznačně šlo o nejlepší scénu. Jinak ale příběhově nic moc - když už děcka zjistila, jak mizerná ta apka je, zkusí jeden z nich tedy demonstrativně telefon rozšlapat a telefon se zas hned sám opraví, ale nikoho nenapadlo si stáhnout kontakty a koupit si telefon nový, neposkvrněný? To fakt museli řešit takhle složitě? A starý telefon i s apkou hodit někam do jezera? Navíc zde vůbec nefunguje svět dospělých, a nevím proč. V jednom případě jsou manželé rozvedení, v jiném myslím otec zemřel mladý, jestli jsem dobře poslouchal, ale co ti ostatní? Domy jsou prázdné, študáci chodí z baráku do baráku jako by se nechumelilo, a nikde nikdo nikdy není. S profesory věc také nekonzultují, nezkusí třeba ani zajít za operátorem, že mají virus v mobilu, prostě nic. Schéma a námět strachu hodně připomíná Noční můry v Elm Street, ale celkově se svým strachům nikdo vlastně ani nechtěl postavit a čelit jim. A naštvaly mne dvě předposlední smrti, jak rychle byly odbyté. Celkově za slabé 3 hvězdy. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem třeba příjemně překvapen. Z čistajasna se objevila po dlouhé době duchařina, která stála za to, abych jí věnoval svůj čas. Film, který je mírně podobný s nedávným Friend Request, ale zde je vítanou změnou hlavní bubačisko a forma likvidace pubošů. Mírně mi připomínal hláškama třeba takového Freddyho. Kadence lekaček byla dostatečná a většina z nich i úspěšná. Film mi rychle utekl, nenudil jsem se a svůj účel splnil. Nevidím důvod mu nenasolit 4* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každá akce vyvolá reakci, bratři Vangové se tímhle vůbec neřídí a režisérsky neskutečně mizerně takto vedou herce. Když hlavní dvojici umřou poslední kamarádi, vůbec se to v ději neřeší a zbývající přeživší se spolu smějí a dělají, jakoby se nic nestalo a takových sraček je v ději bohužel strašně moc. Rodiče nikde, žádné řešení opravdu vážné situace od dospělých a celkově světa kolem, včetně konce kdy hlavní hrdinka v klidu někde studuje. Prostě neskutečný bordel, neukočírovaný a neuvěřitelně odbytý. Herci ve všech rolích stojej taky úplně za hovno, jedině dvě píchatelné kundy vás tak nějak vytrhnou z toho ochotnického hegeše. Přesto všechno je Bedeviled dobrý horor a to je mazec. Nápad je skvělej, atmosféra neskutečná a kadence lekaček nekončí a je infarktová. Hlavní bubák je dokonalej a u některých scén mrazilo jako prase. Výpravou, dramaturgií a režisérským vedením herců je to opravdu hodně, hodně blbé, ale za nápady, hororovou stránku a lekačky si to zaslouží metál. Rozporuplný film. který kdyby režiroval někdo zdatnější, mohl konkurovat první lize jako je Insidious a Conjuring. Debilní film, ale dobrý horor, těžko uvěřitelná kombinace. 55%. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama