Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (597)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal pro mě 100% hororu.Sandberg se po několika schopných krátkometrážích ukázal jako dost možná největší naděje současného hororu a nástupce Jamese Wana, kterému dochází dech, hlavně kvůli druhému Conjuringu, kde Wan nesmyslně tlačí na příběh přepálenou stopáží na úkor strašení.Sandberg dokázal v 81 minutách perfektně, trefně a zcela jednoduše díky pár fotkám, záznamům a pohledům do minulosti vysvětlit vše podstatné a zbytek filmu se soustředil jen na strašení...efektivní a neskutečné strašení.Hlavní potvora je naprosto dokonalá, atmosféra svazující a lekačky infarktové a i když mají neskutečnou kadenci, prostě se neopakují a neomrzí.Každý záběr v rodinném domě je děsivý, i když jen koukáte do rohu pokoje, kde je trochu tma.Všichni jsme se někdy báli tmy, nebo ještě bojíme a tady víte, že tam ta svině prostě číhá, ukrytá ve tmě aby vás z nenadání dostala třeba ze stropu (geniální scéna).Najde se určitě pár chybiček, otazníků a předvídatelnost děje je bohužel taky poměrně vysoká a velice rychle uhadnutelná, jenže...scénář je dobrý, herecké výkony všech skvělé, Teresa Palmer je neskutečná kočka, hlavní příšera nemá obdoby a Wanovu jeptišku strká do kapsy a celé je to podpořené údernou stopáží a vynikajícím zvukem a hudbou.Nemám až na pár drobností k tomuhle hororu jedinou výtku a z kina jsem odcházel velice, velice bledý.Pro mě horor roku, možná i několika let a opravdu přemýšlím nad další návštěvou kina.Pro mě je Sandberg teď tvůrce, od kterého hodně čekám a věřím, že Annabell 2 vyšperkuje, stejně jako pokračování Lights Out.99%. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zábavný malý horor, komorní svým prostředím (dva interiéry - dům a byt) i způsobem natočení (v některých scénách se místo světel použily prostě jen svíčky nebo baterka a bylo to), ale poměrně hodně působivý. Straší se tu hned od začátku, na nic se nečeká a příběh rovnou jede. Pobaví i vystoupení Lotty Lostenové v úvodní scéně, hned je třeba si na kraťas Lights Out vzpomenout. A hlavně to strašení - to je natočené výborně. Každou chvíli nějaká lekačka, i kdyžř se už sem tam opakují motivy, ale hlavní potvora je zpodobněná skvěle, třebaže není většinu filmu vidět a je jen ve tmě. Ale takové ty ujeté neobvyklé pohyby a podobně, to je hodně, hodně znepokojující. Podobně jako "legenda jejího vzniku"... Jenže pak tu jsou postavy, dobře zahrané, ale strašně špatně napsané. Malej desetiletej kluk rozumuje nad podstatou odvahy. No jasně. Všichni vědí, co je poslední noc čeká, a stejně jdou spát každej zvlášť. No jasně. A to už vůbec nemluvím o těch neuvěřitelných klišé v dialozích a vztazích mezi postavami. Konflikt matka vs. dcera o tom, kdo koho opustil a proč. Jejich vzájemné rozhovory. Rozhovory sestra x bratr. A tak dál... ono to není divu, protože scénář dělal vedle Sandberga i Eric Heisserer, vysvětluje se tím ledacos. Škoda, jinak by to byl skvělý film. I takhle je velice, velice dobrý - ale když jsou rozhovory jedno velké klišé... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako jednohubka je tenhle film docela fajn. Taky je ale fajn, jak původní myšlenku, zfilmovanou v krátkometrážním filmu, režisér zakomponoval do celovečerního filmu. Není to nic složitého a funguje to. K tomu to taky není vůbec blbý. Lidi se tu chovají jako lidi a ne jako gumy na papíře. Takže celkově vzato? Příjemné hororové překvapení, které neurazí, nenadchne, ale svojí misi splní na plný počet přeživších. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Definoval bych to jako fajnový thriller s prvky hovoru, samozřejmě jako vystřižených z Wanovy dílny. Solidní 80mintová jízda s vnadnou Teresou Palmer, která čelí nebezpečí, ač bolestivě generickému, ovšem patřičně tajemnému a celé je to svižně natočené, má to spád a uplyne to jako voda. Takhle by se měly točit všechny moderní duchařiny, ačkoliv by se občas i mohlo více zatlačit na pilu, ovšem u Lights out je vidět sražení rozpočtu na minimum, takže vlastně spokojenost. Pokud se i nadále bude pokračovat v podobném trendu, rád budu u toho. BTW : Lepší než totožně pojmenovaný kráťas, na který jsem si vzpomněl že jsem ho viděl až po zhlédnutí tohoto, ovšem díky němu vznikl i tenhle film...8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEVÍM CO JE ZAČ. NEMÁ RÁDA SVĚTLO...“ /// Tak hned na úvod sem se lek, až se mi (skoro) zastavila pumpa! Navíc tady není žádná debilní nudná vokecávací úvodní fáze, ale jde se rovnou na věc. Hematofobiky můžu uklidnit, žádný kečupový orgie se nekonaj, jde jen vo další strašící mrtvolku v akci. Možná nic novýho, ale já se bavil! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že není na škodu se vobčas projít po baráku s UV světlem. 2.) Stará si z blázince dovedla kámošku. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno