Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní horůrek, který na jedné straně disponuje opravdu luxusními lekačkami (lekl jsem se dokonce i tehdy, kdy jsem věděl, že lekačka přijde) a výborným budováním mrazivé atmosféry a na straně druhé se tyčí nepříliš atraktivní a snad i lehce odfláknutý děj, což je v mých očích odborníka obrovská škoda. Jednotlivé charaktery jsou opravdu jen lehce načrtnuty a divák si k nim nemá šanci vytvořit jakýkoli vztah. Herečky nejsou zrovínka nejsympatičtější, ale na hororové standardy to bohatě stačí. Ten nápad, ať už byl ukradnut kdekoli, se zlou Diankou řádící výhradně ve tmě, byl více než fajn. Nevím, jak to vnímají ostatní diváci, ale hrozně rychle tento horůrek vyšumí z paměti. Bezprostředně po jeho zhlédnutí nemáte sebemenší potřebu si rozsvěcovat po cestě na toaletu. Věřím, že nad tímto snímkem ukápne slina nejednomu hororovému nadšenci, protože po hororové stránce vše šlape celkem obstojně. Jen už neukápne slina nikomu dalšímu, protože právě hororová stránka byla tou jedinou fungující. Já bych to viděl na pěknější tři kusy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že i když film od počátku jasně nastaví, že nebezpečí postavám hrozí pouze ve tmě, tak aspekt nebezpečí a strachu stále funguje. Film tímto rozehrává hru o vyhořelou žárovku, vypadlé pojistky, zfouknuté svíčky atd., což je jednoduché a efektivní. Problémem je, že lidi ve filmu se vůbec nechovají logicky. Pocit strachu v hororovém žánru by měl pramenit z toho, že se divák ztotožní s postavami a prožívá jejich strach. Jenže pokud postavy dělají a říkají blbosti, nelze se do nich vcítit. Už jen to, že desetiletý kluk projevuje jen pramálo známek strachu tak nějak kazí zážitek... 5/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukali jsme na to spřáteli na chatě. Nahoře v patře chajdy nechtěly spát naše ratolesti a byť řádně uloženy ke spánku, v té tmě dělaly děsný bordel, takže jsme si povzdechli, že zatímco na obrazovce běhá jedna Diana, my máme nad sebou 4. Naštěstí jedna podruhé zhasínala až zbyla ta poslední a tak jsme po kamarádovi požadovali zastřelení, protože bychom se jeho nespícího synka asi jinak nezbavili :-). Nu co k filmu. Přiznávám, že poprvé jsem se lekl a Diana byla opravdu odporná. Jenže logika pak začala dost skřípat a začalo se to celé dost opakovat. Pokoj, světlo, prasklá žárovka, Diana. Dvorek, světlo, zhaslá lampa veřejného osvětlení, Diana. Sklep, baterka, zhasnutí baterky, Diana... Konec už haproval dosti... a táhl se. Dvě prasklé žárovky. * * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o nefungující rodině s asijským bubákem. Natočit kvalitní duchařinu je zkrátka umění a možná by film fungoval lépe bez strašidla. Tvůrci se nevyhnuli obvyklému nešvaru - strašení diváka třískáním do hrnců....no, to by zvládl každý. Místo původních dvou hvězd přidám jednu za spíše drobnosti. Vyhnutí se klišé se zrcadlem, která se nabízela, a závěrem, který byl logický, a já se obával, zda nedojde na zadní vrátka. Bez trapných zvukových efektů mohli filmaři vytvořit daleko napínavější atmosféru. Snímek, na nějž se snadno zapomene... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že bol Sandberg u mňa s tými kraťasmy ako na hojdačke, tak nejak som mu v prípade celovečerného projektu "Lights Out" veril. Na úvod treba povedať, že sa zrejme len sťažka vyhne porovnávaniu s "Kondžuringom" od doktora docenta Wana. No taktiež na záver treba skonštatovať, že si obaja idú svojou vlastnou cestou. Poslednú dobu sa mi naozaj darí. Načo sa siahnem, to stojí zato (ešte keby to tak platilo v prípade žien). "Lights Out" je bezpochyby jeden z najatmosferickejších hororov vôbec - nie len terajšej doby. Klobúk dolu ako sa s podaktorými scénami doslova vyhrali. A že ich nebolo málo. Za 80 minút viac než dosť, pričom samotný počin nabral na sile najmä vďaka krátkej stopáži. Doslova by sa dalo povedať, že "nemá čas" nudiť. Lakačky napriek tomu, že ich divák môže predvídať, dostatočne plnia svoju úlohu. Jediný dôvod, prečo som nesiahol na piatu hviezdu bol fakt, že ma podaktoré atmosferické pasáže akosi minuli, čo však (zrejme) možno pripísať množstvu odsledovaných hororov. Každopádne, do " Lights Out" sa oplatí investovať tých nekresťanských 5 € - 80% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama