Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (102)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek, opravdu klobouk dolů, také konečně nějaké propojení dějových linek za pomocí Foltesta a Addy, také moc hezký souboj se strigou a nová Yenn je přesně ta Yenn jak byla popsaná i v knihách. Jen ta Ranuncul mi nesedí, vždyť vypadá jako věštkině z potulného cirkusu, sice hezká, ale to nestačí. ... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

antolikopoli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celková kvalita sa postupne zvyšuje, dej ako taký už má prestáva mučiť nudou. Vzniká niečo ako náznak budovania atmosféry a napätia čo v predchádzajúcich častiach bolo úplne vylúčené. Divák sa pomaličky dostáva do toho, začína rozumieť a predpokladať čo sa deje alebo bude diať. Oveľa lepšie zvládnuté ako pilotné časti. Dúfam že v tom budú pokračovať aj naďalej. 6/10 ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně to chytlo trochu koule a začalo vypadat jako skutečný Zaklínač. Cavill se po určitém váhání v té postavě našel, a je lepší, než jsem si kdy dokázala představit. Temná tajemství královského dvora působí tak humusácky, že by nad tím by i postavy ze Hry o trůny pochvalně pokývaly hlavou, a vůbec celá historka se strigou slušně odsejpá a má říz. Čarodějnické intriky v jiném časoprostoru ovšem spíš nudné, příběh Yennefer se rozjede až na konci, kdy ji ctižádostivost přiměje podstoupit plastiku bez umrtvení a s trvalými následky. Bludná linka s Ciri naštěstí minimální, a ano jistě, černý elf je samozřejmě úplně normální. Chudák profesor Tolkien nejspíš rotuje v hrobě jako ruční mixér. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejzralejší díl. Zbytečně to ale zkazili jedním klišé, které totálně nesnáším a tím je, že Striga všechny protivníky zabíjí během sekundy, včetně jiného Zaklínače, ale u našeho Geralta se rozhodne, že ho uháže k smrti. Prostě někoho držíte v ruce a můžete mu druhou rukou rozpárat břicho, nebo mu ukousnout hlavu, ale radši ho odhotíte pryč. Co kdyby jste ho, nedej bože, zabili? Nicméně doufám, že už se bude seriál jenom zlepšovat. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa dočkáme premeny Yennefer aj pravej Geraltovej práce. Dej s Ciri je veľmi utlačený do úzadia, čo umožňuje intenzívnejšie sústredenie sa na dej ostatných dvoch hlavných postáv. Niektoré dialógy a prvky deja z Geraltovej poviedky o strige boli pozmenené, no celkové vyznenie deja a atmosféry to našťastie nekazí. Konečne desivý tvor, ktorému musí zaklínač čeliť je podporený správnou hororovou atmosférou. Tvorcovia sa bohužiaľ nevyhli klasickému klišé s dosahovaním vypadnutej zbrane, našťastie to nie je veľký kaz epizódy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)
  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)

Reklama

Reklama