Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Ebbs (Heinz Rühmann) je zkušený námořník. Na své nákladní lodi to všemožně dokazuje. Ale jednoho dne musí jeho loď do doků na opravu. Kapitán dostává na starost výletní loď z názvem Julie. Dostává se tak do komických i smutných situací, které musí řešit. Jeho kominukace z lidmi je skoro nulová, ale na výletní lodi se lidem prostě nedokáže vyhnout. Prožívá těžkou životní zkoušku. (Terva)

(více)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Komunikace je základem kultury, jak říká Oscar Wilde.“  Film o technicky zkušeném námořníkovi, ovšem hodně nezkušeném v komunikačných zručnostech, možná jako komedie neoplývá spoustou situací k popukání, ale zase nabízí takový malý lidský příběh, který má své poselství. Dá se říct, že ústřední děj tu ztělesňuje vnitřní proces nové zkušenosti člověka na delší trať, která se odvíjí od prvotního pocitu zdánlivě snadného zvládnutí nové situace nebo nové práce / pracoviště, přes následní překážky, drobné problémy, omyly a pokusy o jejich napravení, zlepšování vlastního výkonu, nové zážitky a příhody, až po fázi, kdy se blíží neodkladný konec a s ním buď návrat do dřívějších kolejí nebo vykročení zase do nového prostředí... a zůstávají obohacení a vzpomínky. Někdy i nová přátelství. Mě se tato pocitově strastiplná (přesto na sledování příjemná) cesta kapitána Ebbse v podání Heinze Rühmanna s jeho typickým smyslem pro jemnou komiku a silným charismatem hodně líbila, prostředí výletní lodě a moře spolu s titulní melodií k tomu vytváří hezkou atmosféru a dokáže to nejednou fungovat i jako komedie. Mírnou slabinu tvoří některé kratší scény kolem vybraných pasažérů, které někdy ani jakoby neměly jiný účel, než jen vyplnit prostor při ztvárnění skoku pár minut či hodin v čase v hlavní dějové lince. --------- „Pro námořníky jsou všechny lodě stejné – plavou ve vodě. Liší se pouze náklad a tonáž.“ [75%] ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak se z nákladní lodi dostanete na loď výletní, ale zjistíte, že vám moc nejde kominukace z lidma. Průměrná komedie. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zábavný film s kapitánem přesazeným z nákladní na výletní loď s výborným sarkastickým Rühmannem. ()

Reklama

Reklama