Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K rázovitému valašskému dědovi (František Segrado) přijíždějí na prázdniny vnoučci (Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov) z Prahy. Zaneprázdnění rodiče (D. Suchařípa a P. Hřebíčková) vysílají děti v dobrém úmyslu změnit jejich virtuální svět internetu, mobilů a tabletů. Na Valašské vesnici totiž vše funguje trošku jinak. Ne, že by tu nebyl signál, ale Ti Valaši zkrátka žijí tak trochu jinak, po svém. Navíc pokud na půdě dědovy chaloupky naleznete zapomenutý poklad, který začne zajímat i zbytek vesnice, máte rázem jízdenku na tajemnou exkurzi historií starého Valašska od jara až do zimy. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška se nemusí bát, může klidně ukončit aktivní kariéru, má zdatné následovníky. Sice na to museli být tři, což je pochopitelné, protože jeden by takovou hovězinu nedokázal spáchat, ale pod heslem „dohnat a předehnat" se stali zdatnou konkurencí Troškových kasovních trháků. Ten obraz vesnice, na které jsou všichni primitivní, mluví podivným jazykem (již zhruba půl století zakotvená pražská představa o nářečí) a nejmodernější z nich už vlastní traktor, mi hned tak nezmizí z paměti. A aby nebylo vší hrůzy dost, abnormálně špatní herci deklamují naprosto absurdní dialogy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Děda je takový skoro až roztomilý amatérský pokus o valašský film. Parta tvůrců do projektu šla zřejmě se srdcem na dlani, ale při shánění prostředků vynechala spolupráci s profesionálním štábem. Je mi líto, mohl to být výborný rodinný film, takto to zůstalo na půl cesty. Vedlejší role Suchařípy, Hřebíčkové nebo Polívky se Čtvrtníčkem nejsou dostatečným pojivem profesionálního filmu. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Jako den a noc....Příběh ze současnosti o prázdninovém pobytu dětí na Valašsku je víc trapný než vtipný. Ale ve chvíli, kdy si děti čtou v dopisem své prababičky Filomeny, se může divák něco dozvědět o životě na valašské vesnici před sto lety a film má v těchto chvílí docela i pěknou poetiku. Škoda, že těchto scén je ve finále o dost méně než těch prvních. Celkově spíše za dvě než za tři hvězdičky, za pěknou závěrečnou píseň "Optaj sa Dědy", ale zaokrouhluji nahoru... ()

Realmond 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není špatný, ale je takový zmatený, jednak je tam hlavní dějová linka kolem dětí a jejich dědy a pak tam jsou prostřihy na záběry které poukazují na tradice na Valašsku, které jsou samozřejmě zajímavé, alě někdy trochu otravné. Spíš by se hodili uplně do jiného filmu, který by byl čistě o tradicích. Takhle to působí dost zmateně. Podle mě za to může spoustu režisérů, jako kdyby každý chtěl dělat trochu jiný film a pak z toho vzniklo tohle. Zajímavé jsou i scény s Bolkem Polívkou. Celý film by měl být taky kratší, protože 112 min. je na tenhle film až dost. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Námět povedený (až na pozdvižení kolem Polívky), vstupy do historie, tj. čtené dopisy, ještě lepší, dětští herci, děda a prostředí příběhu v pohodě, hudba nádherná, ALE někteří spontání dospělí herci, některé situace a nářečí za každou cenu jsou většinou trapné. Škoda té nedotaženosti, alespoň tak mi to připadalo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V historické části je ve filmu ukázána jen pětina hrubého materiálu. Z něj již vzniká i hodinový dokumentární film o starém životě na Valašsku. (Mejlaprod)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno