Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Zo slzou v oku musím tomu dať priemerné 3 hviezdy.Síce milujem seriál, ale toto sa vážne nepodarilo. Je to proste len pár scénok zlepených dohromady. Aspoň tie prestrihy mohli dať iné a nie 500 krát to isté... Akože chápem, že by s tým mohlo byť kopec roboty z toho urobiť sto percentný film, ale tak stále lepšie ako toto. Keby som mal toto hodnotiť ako nejaký mini seriál zo sveta Pata a Mata, tak to je jasne za 5 hviezdičiek. No takto to vážne nepôjde. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Opravte mě, ale nebyli A je to dřív spíše nešikovná dvojka s dobrými invencemi? V tomhle filmu mi připadá, že většinu věcí dělají šikovně, akorát vymýšlí strašný hovadiny. Tvůrci neměli licenci na původní hudbu (viděl jsem verzi určenou na vývoz)? Epizodičnost není na škodu, protože koukat se na 80 minut v kuse dost dobře nejde, v němém filmu jste uspáváni. Příště ale radši seriál, a s původní hudbou, prosím. Animace parádní. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je potrebné povedať, že pre tých, ktorí videli najnovšie časti príhod Pata a Mata, je tento film úplne zbytočný, čo je aj môj prípad. Tí ostatní, ktorí majú radi túto dvojicu, si zrejme prídu na svoje. Je nutné ale podotknúť, že tá kvalita dielov už je naozaj neporovnateľná s tými prvotnými a je to naozaj škoda, lebo to vyzerá, že tvorcom už dochádza kreativita. 60 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Název lže, Pat a Mat se sice dostali do kina, ale ne ve filmu. Tohle je jednoduše poslepované pásmo deseti večerníčkových epizod, což prostě v kině není dvakrát dobrý nápad. Jejich technická řešení jednoduchých problémů jsou stále dostatečně originální a vtipná, ale při deseti dílech po sobě to nějak přestane bavit (především mnohé děti). ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Od celovečernej verzie kultovej kutilskej dvojice som síce čakal viac, no darmo, je to proste klasika. Výročný film je vlastne len taká "zbierka" novších príbehov, ktoré síce stále melú o tom istom, no práve preto ich tak zbožňujeme. Kto na tom vyrastal, sklamaný určite nebude. Ja som sa i po toľkých rokoch naozaj schuti na príbehoch pobavil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)

Reklama

Reklama