Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

petokucho 

všechny recenze uživatele

Vidiet legendarne "A je to" z cias minulych na velkom platne v kine bolo prijemne, avsak nejde o celovecerny film, ale viacero samostatnych epizod naukladanych za sebou. Bolo to fajn, no je pravda, ze v svojich detskych casoch ma Pat a Mat bavili viac ako teraz - je to urcite vekom a mozno aj preto, ze vecernickovsky koncept jeden diel za den bol vhodnejsi :) ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Zo slzou v oku musím tomu dať priemerné 3 hviezdy.Síce milujem seriál, ale toto sa vážne nepodarilo. Je to proste len pár scénok zlepených dohromady. Aspoň tie prestrihy mohli dať iné a nie 500 krát to isté... Akože chápem, že by s tým mohlo byť kopec roboty z toho urobiť sto percentný film, ale tak stále lepšie ako toto. Keby som mal toto hodnotiť ako nejaký mini seriál zo sveta Pata a Mata, tak to je jasne za 5 hviezdičiek. No takto to vážne nepôjde. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde jen o jednotlivé díly docela neuměle poslepované a nemá to žádný společný děj. Jednotlivé díly jsou ovšem stále stejně skvělé a vtipné, jako ty původní. I když Pat a Mat modernizují (dron, apod.), tak je to stále stejně super. Přesto musím dát o hvězdu méně za chabou snahu vytáhnout z lidí peníze jen tím, že tvůrci slepí několik dílů a pošlou to do kin. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky těch dvou malých loutkových kutilů asi fajn zavděčení se. Pro mě už jen opakující se a dávno vyždímané vtípky. Tak vyždímané, že na začátku každičké scénky jsem přesně věděla, jak to dopadne a jak se to ti dva koumáci pokusí vyřešit. Pro mě dost zklamání, ale asi hlavně proto, že jsem čekala nemožné. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak ani tentokrát jsme se uceleného příběhu nedočkali. Je to jen několik příběhů poskládané do délky, aby se mohl pyšnit názvem "ve filmu". Z toho se mohla udělat jedna celá série po několika dílech. Ono stačí sledovat deset minut a máte dost, ale sledovat to v kuse i pouhých 80 minut, tak to je přesto dost ubíjející a bohužel ani jednou jsem se nezasmál. A pro mě jako perfekcionalisty, tak pro mě bylo opravdu těžké sledovat, jak všechno ničí a používají nesmyslné věci k sestavení tentononce. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)

Reklama

Reklama