Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Recenze (407)

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Príjemná netradičná romantika (čiže žiadne kýble cukrovej vody) s veľmi dobrou hudbou a dobrými hercami. Dej sa tak trochu vlečie a až na niekoľko momentov sa nestane nič také prevratné, čo by sme od romantickej drámy všeobecne očakávali. Ale práve asi v tejto atypickosti spočíva to zvláštne čaro. Viacej takých filmov po sebe by ma unudilo, ale ak je jeden, dá sa nielen vydržať, ale aj vychutnať. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

"Chtěl bych ti rozmlátit obličej kladivem....," zatím jsem ve filmu neslyšel lepší vyznání lásky než to od Adama Sandlera v tomhle filmu. Sandler dokázal, že má i na víc, jak na šišlající primitivy. Tohle je divný film. Krásně divný film. ()

teddinka1 

všechny recenze uživatele

Velmi osobitý ne nezařaditelný snímek. Prázdnota, vychýlenost, divné počiny, které chápe jen právě psychicky narušený a přehnaně důvěřivý Barry a nakonec i Lena. ()

matt85 

všechny recenze uživatele

I když mám určitý obdiv k tomu, jaké pocity PTA ve mně vytvořil a jaký neobvyklý stav ve mně atmosférou vyvolal, pořád nedostavuje takovou potěšenost a udivenost jako správný "divný" pětihvězdičkový film. Pan Režisér je to ale určitě ;-) ()

pabelito 

všechny recenze uživatele

Toto je fakt jeden z tých filmov, pri ktorých sa rozhodujem medzi "bolo to strašne super" a "bola to strašná hovadina". Skôr sa teraz prikláňam k tomu druhému, ale pripúšťam aj prvú možnosť. Jedno isté, toto je jeden z najšialanejších a najnetypickejších romantickych filmov ever. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler prožívá s Emily Watsonovou nejoriginálnější a nejmagičtější romanci filmové historie - a může za to P. T. Anderson. Na Opilých láskou není pochopitelně fascinující jen to, co Anderson vypráví, ale i jak to vypráví. Znovu zde dokazuje nesmírnou originalitu - takhle natočené prosté setkání na čas odloučených milenců jste ještě neviděli a stejně tak jste neslyšeli tak brutální, a přitom nádherně něžné vyznání lásky. Film, který opijí nejen láskou, ale i nepovrchní krásou, úžasem a překvapením. Je sympatické a zároveň obdivuhodné, že Anderson nepodlehl po velkolepém Hříšném boogie a monumentální Magnolii megalomanství a dokázal se originálně, efektivně i efektně vyjádřit na malém prostoru a v pro mnohé umělecky mrtvém žánru, a já mu mohu jen poděkovat a litovat ty, kdo tohle dílko nepochopili... ()

0L0V0 

všechny recenze uživatele

Dobrá natočená blbosť. Emocionálne prázdne bez žiadneho svetlejšieho bodu, prečo by som si to mal pozrieť ešte raz. Ťažko opísateľná dráma, ktorá ma vôbec nenadchla. Odporúčam pozrieť ľudom, ktorý majú radi Adama Sandlera, ale inak strata času. Myšlienka fajn, ale topí sa v všednosti tohto snímku. Výstižný komentár: Flipper, sharky. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle rozhodně nemohl napsat a režírovat někdo, kdo nebyl na tripu. Divnofilm jak čapa, na který by se měl podívat někdo, kdo si myslí, že je divnej, aby zjistil, že vůbec není. Anebo někdo, kdo je stejně zkouřený jako tvůrci. Protože tohle předčí veškerá očekávání. Chabá dějová linka filmu pojí téměř psychedelické, nesouvisející scény, které většinou nedávají smysl. To jsem se zase jednou nechal napálit vcelku vysokým hodnocením. :-( ()

raiN[ratm] 

všechny recenze uživatele

Hudba skvelá, Sandler ešte lepší, pocity mám síce veľmi zmiešané, sú to však pozitívne pocity zmiešané s pocitmi ešte pozitívnejšími. Medzi romantickými komédiami je Opití láskou vrcholom a postava Barryho Egana jedna z tých najzaujímavejších aké som kedy na filmovom plátne videl. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem poslední dobou necita nebo kde je ta potíž, ale již několikátý film od kterého jsem čekala drásající emoce a syrové drama a nic... Kromě sedmi sester na tomhle filmu není nic zvláštního... ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Netradiční filmová romance s Adamem Sandlerem. Po první půlhodině jsem byl na vážkách jestli film vypnout nebo se dívat dál. Druhá půle se trochu více otevřela, ale rozhodně mi to úsměv na rtech nevykouzlilo. Paul Thomas Anderson nám rád servíruje emocionálně velmi silné příběhy, ale někdy to prostě nevyjde a dílo působí jako v tomto případě nudně a nezáživně.... ()

morfas 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to Džibránova Proroka, pasáž, ve které promlouvá o lásce, cituji: „A Mustafa pozvedl hlavu, pohlédl na lidi a na ně padl klid. I řekl důrazným hlasem: Když vám pokyne láska, následujte ji, i když jsou její cesty tvrdé a strmé. A ovanou-li vás její křídla, vzdejte se jí, i když vás může zranit meč, skrytý mezi jejími perutěmi. A když k vám promluví, uvěřte v ni, i když její hlas může rozmetat vaše sny jako severák, pustošící zahradu.“ ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Ani roztomile úchylné a originální nápady v čele s hodně „netradičním“ hlavním hrdinou mě nedokázaly zaujmout natolik, abych si onu úžasnou Lásku pořádně vychutnal. Naopak, kdyby ve filmu vůbec nebyla a celý se točil jen okolo Sandlera (v lepší roli jsem ho ještě neviděl) a jeho životních patálií, mohla to být prvotřídní delikatesa. Tohle je jenom tukový rohlík, a tím já se opít nenechám. 65 % ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Úchylně mrazivé dramatické psycho, které mě zastihlo nepřipraveného. Ústředni milostná dvojice byla opravdu neuvěřitelně divná a při vědomí, že podobní magoři chodí běžně po ulici, člověka téměř mrazilo v zádech. Sranda je, co dokázali režisér a herci ze zápletky, která je vyloženě až stupidně banální, vykouzlit za atmosferickou podívanou. Hodně působivé. Takže na závěr varování. Jestli čekáte oddechovou sandlerovskou řachandu (tak jako já s přítelkyní, když jsme si tento film pustili), vyhněte se tomuto filmu obloukem. Je to, jako byste viděli Stalloneho propagovat vegetariánství a elektrické koloběžky. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch dvou nebo tří filmů, kde člověku dojde, že Adam Sandler dokáže být i překvapivě dobrý herec... O tom, že je to jedna z nejlepších romantických "dramedií," co jsem kdy viděl, ani nemluvě. ()

KryplXxX 

všechny recenze uživatele

I když nepochopíte vůbec nic, ucítite to. Určitě stojí za shlédnutí. Sice sem to poprvé po 15 minutách vypnul, ale pak jsem si řekl, že není možné, aby mě film s tak dobrým hodnocením alespoň malinko "nechytl". Po 20 minutách mě to vtáhlo a už to jelo. Není tam téměř žádný příběh, ale spíše to ve Vás má vyvolat pocity, které prožívá hlavní hrdina. Určitě 5 * si to zaslouží, naprostá originalita. Nic takového jsem ještě neviděl. ()

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama