Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele yvona k tomuto seriálu (10)

Fauda (2015) 

Naprosto skvělý seriál nabitý akcí a výborně obsazený i sehraný. Všechno funguje, jak má. Jediné, co mě iritovalo a co je možná jen můj dojem, že v podstatě každá akce byla nakonec úplně zpackaná. A nechápu, kde se tady vzala informace, že hlavní představitelé jsou neherci, nýbrž vycvičení vojáci. Asi někteří nějakou zkušenost s armádou mají, ale všichni mají za sebou i před sebou několikaletou zkušenost před kamerami jako herci. Moc se těším na 4. sérii, která ještě nemá titulky. ()

Episode 1 (2015) (S01E01) 

Nevím, jak to tam chodí, ale nevěsta by u nás byla souzena za pedofilii. ()

Episode 5 (2015) (S01E05) 

Nikomu není divné, že Abu Ahmed, který se skrývá co by mrtvý pár let, schovává se po sklepech,  si dá rande na náměstí? A celé se to hrozně vleče, těch akcí je minimum. Jinak souhlasím s tím, že Lior Raz má charizma vepřové hlavy a vadí mi to. Stejně tak slizoun Shadi Mar´i, kterého narvou do každého filmu. Ten navíc neumí ani hrát, takže všude jen dementně uslintaně čumí. Obsazováni jsou oba často a netuším proč. Izraelci mají na výběr mnohem zajímavější osobnosti. ()

Episode 6 (2015) (S01E06) 

Proč mají dementi pod epizodami potřebu vyblejt celý obsah bez označení spoileru??? A je jich dost. ()

Episode 7 (2015) (S01E07) 

Zmrdi fanatický. Jsem ráda, že platí oko za oko, zub za zub. Nesmírně vydařená epizoda i herecky dokonale zvládnutá. ()

Episode 2 (2018) (S02E02) 

Jednotka nám nějak dost vyměkla a všechno, co bylo v první sérii tak strhující, má tendenci zvrhnout se do morálních dilemat a sérii tak pohřbít. Odvaha autorů bere za své. Ráda bych se mýlila, ale bude to pravděpodobně typická vybředlina jako u ostatních filmů s touto tématikou. ()

Episode 7 (2018) (S02E07) 

Nejsem odborník, ale mně při každé akci v ulicích připadají strašně nápadní a vrchol je, kdy si tam zaparkují tu jednoznačně profláknutou dodávku. Ale je fajn, že si nabarví vousy :)) Takhle to přece nemůže nikde fungovat. ()

Episode 11 (2018) (S02E11) 

V těhle filmech nikdy nikdo nejistí zadní východ nebo únikovou cestu. Fakt mi s tím jdou na nervy, protože hned na začátku víte, k čemu dojde. ()

Episode 3 (2020) (S03E03) 

Nějak mě nebere příběh polospícího týpka, vedle kterého bych konkurs na roli boxera musela jednoznačně vyhrát i já s 56ti kg. Souhlasím s Frajer42, také jsem nemohla už 3. epizodu udržet pozornost, odbíhala jsem, prostě mě to nebaví. ()

Episode 2 (2022) (S04E02) 

Ano, budovy mají i zadní východ. Speciální jednotka rychlého nasazení to ovšem stále netuší. Snad se  jednou dočkám jejího wow prozření a scénárista už nebude kurvit její bleskový zásah hned v úvodu pizody. ()

Reklama

Reklama