Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Enšpígl k tomuto seriálu (5)

Fauda (2015) 

. ()

Season 1 (2015) (S01) 

Začatek série byl majstrštyk, pak tempo trošku zvolnilo, ale zase se začaly prosazovat myšlenky a emoce. No jsem rád, že jsem tohle dílko objevil na netáku. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Absolutní hodnocení druhé serii pokazil poslední díl, ten konec jsem fakt nezbaštil, ale jinak druhá série nebyla tolik akční, ale byla zase vymazlenější pokud jde o dějovou provázanost a emotivnost postav. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Nepotřeboval jsem ani covid, abych ztratil dech. Opravdu neskutečně vymakané asi od 3 do 10 epizpody jsem byl napjatej jak svině. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Na čtvrtou řadu Faudy jsem vysloveně těšil a i když uznávám, že v některých pasážích působí série méně věrohodně než dřívější pořád je to akční adrenalinem našlapaná pecka, jejíž největší síla je nejen v akčních scénách, ale ve svým podrahovým vnímání střetů Izraele S Palestinci. Možná je škoda, že seriál se zaměřuje i na jednotlivé postavy a jejich soukromý život, ale zase chápu, že to asi celý nemůže být postavený jen na rubačkách a plánech na další rubačku. Poslední díl paráda. ()

Reklama

Reklama