Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem vyměnili tašky. Podruhé se „našli“ u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra (L. Šafránková) přišla Tomášovi Krchňákovi (J. Abrhám) připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu pokračovala známost stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u jeho kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se už asi nikdy nedočká. O to větším překvapením byla pro rodiče Tomášova reakce: „Já se budu ženit“. Rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. „Člověk by se měl ženit s rozmyslem“, varoval před zbrklostí otec. „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ“. Oni dva s maminkou například jeli na svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tí dvaja sa k sebe perfektne hodia, ale len jej je to jasné už od začiatku, on na to musí prísť až časom. No a pre urýchlenie rozhodnutia, či s dotyčnou stráviť alebo nestráviť život, by mala slúžiť predsvadobná cesta po českej prírode. Škoda, že išlo oba o televízny film, čo je na výsledku vidieť, pretože ak by sa do projektu vložili väčšie peniaze, rozhodne by sa bolo na čo pozerať. No a prekvapivo som sa dozvedel, že v osemdesiatych rokoch už asi tiež nebolo výnimkou, keď rodičia hovorili svojim 35-ročným synom, že na ženenie možno ešte nie je ten správny čas... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Těžká zatěžkávající zkouška o snesení a poznání dvou novomanželů na cestách, kteří tou dobou byli už skutečnými manželi.Už když jsem viděl úvodní scénu u okénka ztrátů a nálezů mezi panem Smoljakem a Abrhámem musel jsem se smát, a říkal jsem si to může stát zato! Později už to takové nebylo a mé prvotné nadšení trochu opadlo, ale stále to nějak šlo ve všech mírách únosnosti a snesitelnosti.Říká se, že dva lidé se nejlépe poznají na první dovolené. Pravda je však trochu jiná: i každé další společné prázdniny jsou pro vztah zátěžové a stresující, protože do hry přibývají další faktory jako děti, partnerská krize nebo rozdílnost zájmů. I když ale oba milují lezení po horách nebo opalování, je dobré mít předem jasný plán.Lepší je vždy předejít a zabránit zbytečným nervům, zklamáním nebo výčitkám.“Nejlepší je stejně originální odpověd vodákům na jejich pozdrav AHÓÓJ "dobrý den" v podání L.Šafránkové.Dávám za 3,5/5 a to sice i za ne zcela odhalenou ale přesto děsně sexy L.Šafránkovou za scénu u vody na kamenech a pak za tu na loďcě.Neco kouzelného z ní prostě vyzařovalo aniž by se musela zcela odhalit (tuším že to neudělala nikdy v žádném svém filmu) a proto si ji cením a vůbe jejího herectví o to víc.To co jiné musely dohánět tím, že se svlékaly před kamerou, ona zas nikdy nepotřebovala! ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Pěkná televizní komedie o předsvatební cestě mladých (no, mladých…) partnerů (Abrhám a Šafránková), nijak mě neurazila, ale že bych se výborně bavil, to taky zrovna ne. Mohou za to dvě věci: za prvé téměř všechny peripetie, které ústřední pár ve filmu potkají, jsou z kategorie lehce předvídatelných. To však zachraňuje sympatický ústřední herecká dvojice, a množství vedlejších postaviček, z nichž Svěrák hraje asi tu nejvtipnější (revizor ve vlaku, který dostane najíst). Druhá věc, které si asi většina televizních diváků nevšimne nebo si to vzhledem ke statutu televizní klasiky nepřipustí, ale mně maximálně vadila, je všudypřítomný postsynchron. Něco tak do uší bijícího, nepřirozeného se jen tak neslyší. Jinak je „Svatební cesta do Jiljí“ záruka příjemně strávené hodiny a půl u televize. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Libušu Šafránkovú mám rada, netušila som, že Josef Abrhám je jej skutočný manžel. S prižmurenými očami dávam tomuto TV filmu 3*. Nehodnotím až tak prísne, keďže sa jedná o televízny film. Ako romantický film je to v pohode, i keď trošku zvláštné hoci originálne, ale ako komédia to bolo slabšie. Sledovali sme to s manželom na Nový rok, mali sme chuť pozrieť si nejakú starú českú komédiu, ktorú sme nikdy predtým nevideli a naďabili sme na túto, ale až tak veľa sme sa nenasmiali. Miestami to bolo dosť uťahané a niekedy mi tie vnútorné monológy hlavnej postavy išli na nervy a zdalo sa mi to dosť dlhé, čo pritom nebolo vôbec dlhé. Takú svadobnú cestu by som nechcela teda. 60%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo pospíchá se svatbou, bude mít dost času toho litovat… Ona živelná, lehce manipulativní a s otevřeným srdcem, zažije zklamání s falešnou kybernetikou a pravým žárlením. On racionálně uvažující vědátor, jenž si v představách nachystá poznávací cestovní pětiboj s romantickým podtónem, ale přitom se neudělá ani na vodě. Přes to všechno mám pocit, že je cesta do Jiljí sblížila mnohem víc, než si představovali.. Milé, úsměvné, nenásilné, dá se říct, že ze života a Abrhám nesoucí trám na Golgotu, to je ukázka ryzí mužské zabejčenosti.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (17)

  • Jeden z instrumentálních podkresů filmu je použit jako základní smyčka písně „Starý pro nový“ od Prago Union. (MTHRFCKR)
  • Vodné časti príbehu filmári situovali do južných Čiech. Vlakovú stanicu natáčali v Suchdole nad Lužnicí. Ďalej zapínali kamery na riekach Lužnice na divokejšej Starej rieke, ktorá bolo v tom čase zatvorená, ale štáb dostal špeciálne povolenie, na Vltave okolo Buzkova a Purkarce na Vltavotýnsku. (Raccoon.city)
  • Obec Jiljí ve skutečnosti neexistuje. (sator)

Reklama

Reklama