Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídne sfilmováná dráma, ktorej sa dá vytknúť iba jedna, ale zásadná vec - nefungujúca chémia medzi ústrednou dvojicou. Príbeh filmu je ale príliš silný a rozdielne svetové lokácie príliš pekne nasnímané na to, aby ho podržali nad priemerom a divák neľutoval tie dve hodiny s ním. Dávam do jedného vreca s Hackfordovým thrillerom Proof of Life a budem si pamätať pre záver a strašidelného digitálneho černoška, ktorý musel stáť produkciu viac než Clive Owen. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ač zaobalen do omáčky lásky, ač schematicky klišovité jednání hlavní hrdniky, ač moc hezký obličej na humanitárního lékaře, film má poslání a myšlenku. To všechno hollywoodské jde stranou, protože děj se dotýká citlivých míst, nutí k zamyšlení, nic neřeší (a když ano, tak jen na velmi krutě krátké okamžiky), jen ukazuje. Je hodně cítit, že film vznikl hlavně za tímto cílem a kdyby nebyl tak naoko hezky zaranžován nedostalo by se na něj tolik lidiček, takže příměr " názorná učební pomůcka" je namístě. ()

Reklama

slovan1 

všechny recenze uživatele

No... Tenhle film je strašně nevyrovnaný. Ze začátku v Africe našlapané, hraje to na city, je to smutné, při tom ale strhující a zajímavá podívana. Člověk má v úmyslu chňapnout po mobilu a poslat DMS. Ale do doby než se přesuneme do Kambodže je to strnulé, nudné. Zvrat přichází v Kambodži. Nějaká ta akce, opět je člověkovi smutno a sleduje to ze zaujetím. Pak jede Angelina domů a opět nudné kecy... Dostávame se do Čečny a opět hvezdičky můžou stoupat, protože se zase něco děje. Hudba se mi zdá lepší v první pulce, v Africe. Dále už hraje jen druhé nebo dokonce až třetí, čtvrté housle. Jolie je zde pěkná pouze když v džungli zmokne. Owen se mi líbil. Celkově silnější 3 hvězdy. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

nebudem zapierat to ze ma koniec skutocne prekvapil, kedze sa jedna o americku produkciu. napriek tomu mi v ulohe nicka absolutne nesedi clive owen, a to napriek tomu ze patri medzi mojich najoblubenejsich hercov. rezia martina campbella by sa mala sustredit na akcne filmy. romance mu evidentne nejdu. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Konečně se někdo pokusil zpracovat tak závažné téma o zaostalosti rozvojového světa, i když slibný odkaz, tak silně emocionálně načrtnutý v úvodní půlhodince se v závěru utápí v patosu romantického klišé, který pohřbívá celý film do šedi průměru. Bohužel, pokud budou rozvojové země vydávat 20x více financí na zbrojení než činí veškerá zahraniční rozvojová pomoc, jak se nyní děje, tak se asi ze své zaostalosti jen tak nevyhrabou. Ve filmu nastíněná krátkodobá pomoc ve formě dodávek potravin je pouze neefektivním a dočasným řešením potravinového problému. Vlivem této neefektivnosti a také díky vnímání terorismu ze strany rozvinutých států se rozvojová pomoc stále zmenšuje. Jednoznačným vrcholem filmu se tedy stává počáteční půlhodinka a výkon Angeliny Jolie, která se i ve skutečnosti angažuje v rozvojové pomoci jako velvyslankyně dobré vůle při OSN. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Londýna a kanadského Quebecu aj na exotických miestach v Namíbii či Thajsku. (MikaelSVK)
  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama