Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, který jsem viděla už dřív a uvědomila jsem si to až při repríze pár dní zpátky - jinak řečeno nic moc dojem po prvním shlédnutí. Angelina s konstantně rozněžnělým výrazem a s neustále pootevřenou hubou jak hamerské cukle prakticky nesleze z obrazovky, z tématu poněkud odkapává kalkul, z pouště zamíříme do pralesa, z pralesa na sníh, aby se divák nenudil, od problémů lidstva postupně bohužel sklouzáváme k romantice, z obstojného dramatu vznikne harlekýnka jak od Rosamundy Pilcher. Původní zamýšlené čtyřhvězdičkové hodnocení šlo definitivně do kopru v závěrečné, devalvující, kýčovité půlhodince. Nicméně Clive Owen a jeho charisma udrží film v nadprůměru, kvůli něj nemůžu jít s hodnocením níž:-). 65% ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

na tuto snimku som sa velmi tesil, ale velke sklamanie ma cakalo v podobe 2-hodinovej nudy. hlavne neslo o dramu, pretoze pateticke a afektovane vylevy c. owena mi docista nesadli a a. jolie mi tam akosi nic nehrala len sa ukazala sem a tu, o chemii medzi hlavnymi predstavitelmi mozno hovorit ma urovni vodikovej vazby - nesadli si proste. ale co je najdolezitejsie, film bol nakruteny nudne a zaspaval som. skoda 40% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré drama, které určitě zaujme a jedno dobré shlédnutí je v tomto případě na místě. Příběh je dost dobrý, drama, válečný, trocha romantiky a podobné žánry a věci ve filmu fungují dostatečně. Herecké obsazení je na tom celkem dobře. Dvojice herců Angelina Jolia a Clive Owen se vyvedly. Délka filmu je trochu potíž, některé scény jsou nudné a ntahované, prospělo by také více akce. Nic víc, nic míň. Jinak film už asi dopadnout nemohl. Hudba průměr. Celkově hodnotím na 60% = *** ()

cab 

všechny recenze uživatele

Vdana Sarah (Angelina Jolie) pozdeji i matka a vecny cestovatel a humanitarni lekar Nick (Clive Owen) se poprve potkaji pri Nickove demonstraci nezajmu snobu o deni v Africe a jinych zemich tretiho sveta. Po shlednuti ponizujici sceny s africkym chlapeckem se Sarah rozhodne dodat humanitarni pomoc osobne na misto, kde Nick operuje. Sokovana realitou se po navratu domu pousti do prace pro UN a posleze se ji naskytne moznost pomoci Nickovi podruhe. Tentokrat mezi nimi preskoci jiskra a romanek je na svete. Oba si vedomi nemoznosti funkce vztahu se vraceji do svych zivotu na mile vzdaleni od sebe. Kdyz se ale Sarah po nejakem case doma dozvi, ze Nickuv zivot je ohrozen, vyda se ho pokusit zachranit. Romantika s nadechem aktualniho tematu spolecnosti. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď toľkí, odborní i laickí filmoví kritici zmietli tento film pod čiernu zem, u mňa zasvietil ako celkom príjemné prekvapenie. Po šokujúco dokonalom úvode, keď Owen nastúpi na scénu, som si povedal, že keby mal film ďalej len polovičné tempo a úroveň, stačilo by mi to. Potom však príde na rad Angelinino bezduché zachraňovanie a obetovanie sa pre pomoc ľuďom v krajinách tretieho sveta, do toho kyslá, miestami horká romantická zápletka (pripomínalo mi to skôr Jolieinu vlastnú propagáciu) a už tu prestal fungovať základný princíp tragédie, záver so mnou teda ani nepohol. Škoda, že sa strihačovi v polovici pokazili nožnice :). 55%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)
  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)

Reklama

Reklama