Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladému tulákovi se naskýtá příleitost dobrého zaměstnání. Lákavá nabídka ho zatahuje do hry, která v něm probouzí skryté sklony k brutalitě. Teď se z něj stává monstrum poháněné silou msty. (JMP Films, s r.o.)

Recenze (35)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vlastně až do větší poloviny filmu to vypadá na krimi zápletku hodnou pro kriminálku Miami. Teprve od uvěznění Seana na farmě se film rozjede a my se dočkáme pěkných scén.Taky scény s golfovou holí mi přišli trochu ujeté. Kdyby kdokoliv z nás dostal dvě, tři takové rány byl by na místě mrtvý. Tady se nám však filmaři pokusili ukázat, že se změní mentalita týrané osoby, kdy se z hodného týpka stane pomstychtivý maniak. Všechno tohle dění doprovázela celkem slušná hudba, která mi zlepšovala náladu. Letmo se zde mihlo i pár erotických scén, které byly sice zpestřením filmu, ale v jedné z nich to bylo celkem nechutné. Byl určitě dobrý krok do nich obsadit pěknou herečku Kari Wuhrer, která se netají tím, že tyto scény má ráda a dokonce si je ke svým rolím vyžaduje. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když jsem v úvodních titulcích viděl Asylum, chvíli jsem nevěřil, že mám správný film. Ale jak vidno i ve studiu proslaveném zetkovými snímky občas vzniklo něco kvalitativně úplně jiného. Další z Gordonových nehororů (jedna fantaskní scéna horor nedělá) a opět míří na pole černé komedie (ta tu v žánrech naopak chybí). Nesympatický, slabošský, nepříliš inteligentní a bezcharakterní antihrdina v podání přesného Chrise McKenny byl pak tou osvěžující a originální proprietou díky níž mě celá tahle vlastně typicky podivná gordonovština bavila. A připočtu-li si k tomu vnady Kari Wuhrer, hlavu George Wendta či závěrečnou povedenou kydlovačku, tak nelze než čtyři rány pod par. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asylum ve mě nevzbuzovalo zrovna velké naděje, ale nakonec to nebylo tak zlé. Rozjezd byl sice trochu pomalejší, ale jakmile začali Baldwin a spol. pracovat na tom, aby hlavní hrdina všechno zapomněl, bylo to celkem fajn. Došlo na slušné béčkové gore, objevily se bizarní halušky a celkem mi seděla ruční kamera, která tomu dodávala realistický punc. A kupodivu to bylo i dobře zahrané. Dá se to. 60% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Rogue má pravdu, nie je to horror ani nič temné, iba banálny príbeh o pomste. V prvej tretine celkom poteší nepredvídateľnosť príbehu, zvyšok filmu /kde je už celkom jasné, vo co go/, pre zmenu odmení milovníkov gore scénok - len ich mohlo byť viac. Ďalší z tisíc a jeden filmov, ktorý nesklame ani nepoteší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spracovanie v rámci kvality žiadna sláva, samotný príbeh je pekne uzavretý kruh, no od vrážd ako takých by som čakal trochu viac. Do horor žánru by som "Krála temných síl" asi príliš netisol, no na thriller so slabšími, miestami solídne strojenými hereckými výkonmi, ktoré pripomínajú lacnejšie divadelné predstavenie to celkom ujde. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Charlie Higsona, který k filmu napsal i scénář. (Terva)

Reklama

Reklama