foto

George Wendt

  • nar. 17.10.1948 (70 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

George Wendt se narodil v Chicagu, vystudoval jezuitskou školu v oblasti ekonomie v Kansasu. Jeho děd, Tom Howard, byl slavným bulvárním fotografem, jehož vězeňské fotografie obletěly celý svět. George aktivním divadelním hercem a je znám také jako velký komik v oblasti improvizace.

V TV se George objevuje z kraje většinou v epizodních rolích, jeho premiéra před kamerou se odehrála v seriálu M*A*S*H, kde hrál mariňáka, kterému uvízl balonek v puse. Přes drobné roličky se dostal až na natáčení veleúspěšného seriálu Cheers, u kterého vydržel celých jedenáct let. Jeho postava Norma Petersona s jeho nikdy neviděnou manželkou Věrou vešla do dějin i díky větám, které pronášel při příchodu a objednání si piva. Postava zmiňovaného Norma jej provází celou jeho kariérou. Ve stejné roli se objevil i v dalších seriálech, jako např.spin off od Cheers - Frazier, The Tortellis, St.Elsewhere, seriálu pro mládež Wings, či přímo Simpsonovské parodii. Můžeme jej vidět i jako hlavního padoucha v epizodě Podivní spojenci v seriálu Colombo, nebo jako otce Mackulaye Culkina ve videoklipu Michaela Jacksona Black or white. Má na svém kontě více než 70 rolí. 

Je ženatý s herečkou Bernadette Birkett s níž má tři děti.

hrona

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Independents
2017 Mommy, I Didn't Do It (TV film)
2012 Seven Year Hitch, The (TV film)
Svatba o Vánocích (TV film)
2009 Santovi kamarádi
2008 Bryan Loves You
Vražedné představy
2007 Imperfect Union (TV film)
LA blues
Saturday Morning
2006 Santa Baby (TV film)
2005 Portrét šílenství
Stephen's Life (TV film)
2004 Gift of the Magi, The
2003 Král temné síly
My Dinner with Jimi
2002 Teddy Bears' Picnic
2001 Cesta domů (TV film)
Prairie Dogs
Robertson's Greatest Hits (TV film)
2000 Garage: A Rock Saga
Lakeboat
Pooch and the Pauper, The (TV film)
Super kšeft
Wild About Harry
1999 Alenka v říši divů (TV film)
Frasier Story, The (TV film)
Hurá na to!
1998 Alien Avengers II (TV film)
Anarchy TV
Dennis postrach okolí znovu zasahuje
Rupert's Land
1997 Alien Avengers (TV film)
Lovemaster, The
Požehnaná jistota (TV film)
Spice World
1996 Vesmírní trakeři
1995 Bye Bye Birdie (TV film)
Shame II: The Secret (TV film)
Táta jak má být
1994 Malí uličníci
Rukojmím na jeden den (TV film)
1992 Navždy mladý
1991 Předem vinni
1990 Ďáblové na kolech
1989 Cranium Command
1988 Never Say Die
Plain Clothes
1986 Dům
Hurá!
1985 Fletch
1984 Americký mogul (TV film)
Garfield in the Rough (TV film)
Zloděj citů
Útěk ze sna
Žádná maličkost
1983 Garfield on the Town (TV film)
Journey's End (TV film)
1982 Jekyll a Hyde: Totální proměna
Připoutejte se, prosím! 2
1980 Avery Schreiber Live From the Second City (TV film)
Bill Murray Live From the Second City (TV film)
Kdysi dávno
Moje tělesná stráž
The Hollywood Reboot

TV seriály

2015 Clipped (TV seriál)
2014 Franklin a Bash (TV seriál)
Honor Thy Mother (S04E07)
2009 Griffinovi (TV seriál)
Třikrát Stephen King (S07E15)
2007 Griffinovi (TV seriál)
Ruperte, kde jsi? (S05E09)
2006 Modern Men (TV seriál)
Mistři hrůzy (TV seriál)
Family (S02E02)
2002 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
I, Busybody (S06E18)
Sabrina and the Candidate (S06E12)
Cloud Ten (S06E11)
další epizody (4)
2001 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Hex, Lies, and No Video Tape (S06E07)
What's News (S06E03)
1995 George Wendt Show, The (TV seriál)
The Naked Truth (TV seriál)
Columbo (TV seriál)
Podivní spojenci (S10E10)
1994 Simpsonovi (TV seriál)
Strach z létání (S06E11)
1993 Na zdraví (TV seriál)
One For The Road, Part 3 (S11E28)
One For The Road, Part 2 (S11E27)
One For The Road, Part 1 (S11E26)
další epizody (17)
1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Trip: Part 1 (S04E01)
Na zdraví (TV seriál)
Love Me, Love My Car (S11E11)
Daddy's Little Middle-Aged Girl (S11E10)
Feelings... Whoa, Whoa, Whoa (S11E09)
další epizody (24)
1991 Na zdraví (TV seriál)
Go Make (S10E12)
I'm Okay, You're Defective (S10E11)
A Fine French Whine (S10E10)
další epizody (26)
1990 Na zdraví (TV seriál)
Woody Interruptus (S09E11)
Norm and Cliff's Excellent Adventure (S09E10)
Veggie-Boyd (S09E09)
další epizody (25)
1989 Na zdraví (TV seriál)
Sam Ahoy (S08E12)
Feeble Attraction (S08E11)
The Art of the Steal (S08E10)
další epizody (26)
1988 Na zdraví (TV seriál)
Jumping Jerks (S07E08)
How to Win Friends and Electrocute People (S07E07)
Norm, Is That You? (S07E06)
další epizody (21)
1987 Na zdraví (TV seriál)
Christmas Cheers (S06E12)
My Fair Clavin (S06E11)
A Kiss Is Still a Kiss (S06E10)
další epizody (26)
1986 Na zdraví (TV seriál)
Dance, Diane, Dance (S05E12)
The Book of Samuel (S05E11)
Everyone Imitates Art (S05E10)
další epizody (26)
1985 Na zdraví (TV seriál)
Fools and Their Money (S04E12)
Don Juan Is Hell (S04E11)
The Bar Stoolie (S04E10)
další epizody (25)
1984 Na zdraví (TV seriál)
A Ditch in Time (S03E12)
Peterson Crusoe (S03E11)
Diane's Allergy (S03E10)
další epizody (22)
1983 Na zdraví (TV seriál)
Where There's a Will... (S02E12)
Just Three Friends (S02E11)
How Do I Love Thee?... Let Me Call You Back (S02E10)
další epizody (22)
1982 Making the Grade (TV seriál)
Na zdraví (TV seriál)
The Spy Who Came in for a Cold One (S01E12)
One for the Book (S01E11)
Endless Slumper (S01E10)
další epizody (12)
M*A*S*H (TV seriál)
Iluze nebo terapie (S11E02)

Dokumentární

2016 '85: The Greatest Team in Pro Football History
2011 Color Me Obsessed: A Film About The Replacements
2003 Michael Jackson: Number Ones (video kompilace)
2000 Cheers: The E! True Hollywood Story (TV film)

TV pořady

2016 Must See TV: A Tribute to James Burrows (TV pořad)
2008 A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All! (TV pořad)
Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2007 Larry the Cable Guy's Christmas Spectacular (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
TV Guide 50 Best Shows of All Time: A 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
1998 Monty Python's Flying Circus: Live at Aspen (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1988 The 40th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 Comic Relief (TV pořad)
The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1984 The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Hudební videoklipy

2000 MxPx - Responsibility (hudební videoklip)
1993 Dangerous: The Short Films (hudební videoklip)
1991 Michael Jackson: Black or White (hudební videoklip)
1984 Ray Parker Jr.: Ghostbusters (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

1982 Na zdraví (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace