Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No hororova katastrofa jaxa patri, presne to je film Incubo Sulla Citte Contaminata. V 80. rokoch vznikalo v Taliansku dostatok zombie filmov, ale tento je z nich asi najhorsi. Ponajprv film ma spatny scenar /zombiky vedia strielat a mysliet ..... LOL/. Reziser Umberto Lenzi /Dum duchu, Paura nel Buio, Sezrana zaziva/ sa asi nijak nehrnul do filmu, podla mna sa mu asi ani nechcelo - a to ma na konte kvalitku Milano Odia - La Polizia Non Puo Sparare. Tak otrasne kamerove triky sa len tak lahko nenajdu. Dalej masky boli priserne, herecke vykony katastrofalne, a logiku film nemal asi ziadnu - strielate do zombies, oni si dalej v pohode kracaju, no ked im nedajboze privriete palce do dveri, hukaju, ziapu a vrestia jak zmyslov zbaveni ....tu mozem napisat len dalsie velke LOL. O nejakej strasidelnej atmosfere pochopitelne moze divak len snivat. Katastrofa se vsim vsudy za 5 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No těšil jsem na zombi ,ale to co jsem dostal bylo něco horzného? Zombi nejenom ,že jako zombi nevypadají ,ale jsou inteligentní umí lítat letadlem ,řídit auta ,používat převleky a hlavně zbraně jsou rychlý. A chovají se spíš jako upíři než zombi jelikož hlavně sajou krev (někdy poněkud špatně ,když ženě probodne hrudník několikrát a pak jí saje krev z krku kde není ani škrábnutí.) Příběh je poněkud absurdní a mnoho logiky nedává,lidi se chovají jako totální blbci. Ten závěr to trochu napravil ,ale stejně je to spíš slabší "béčko" ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Viete ako na prvý pohľad poznáte rádioaktívneho zabijaka, živiaceho sa krvou obetí? Má hlavu obmazanú hrudkovitým hnedým výkalom a púli pri tom lačne oči. Ak divák pristúpi na túto hru, čaká ho vražedná story s elektronickým pop podmazom. S absenciou strachu, a paradoxne s dôrazom na lacné krvavé nechutnosti. A s pamparádnym záverom. Neboli by to talianski režiséri s presvedčením, medzi ktorých Umberto Lenzi patrí, aby sa nesnažili do toho celého vopchať sociálno kritické posolstvo. Veď režisér cítil celý život ako anarchista. V tomto zmysle nie sú až tak zaujímavé reči o betónových mestách, kde sa ľudia dusia vlastnými zlovestnými vynálezmi, spôsobujúcimi katastrofu mutovaných rozmerov, ktorej hrdinovia čelia. To je taká prežviachaná slama. Pôsobivejšie vyznievajú úvodné zábery na priemyselné a betónové časti mesta - teda na architektúru toho, čo dáva masovo svet ľuďom v podobe výstavby od konca druhej svetovej vojny. Ako akýsi temný architektonický odkaz nacistických plánov prestavby. Zaujímavý je i koncept útoku na spoločnosť: najprv preťať dopravné tepny, zablokovať televíziu ako hlavný nástroj propagandy, znefunkčniť telefonické prepojenia, ochromiť elektrárne, znefunkčniť nemocnice. Myšlienky ambiciózne, spracovanie: B/C. Takže 60%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nad tímto snímkem se snesl malý obláček mystifikace, jelikož všemožné cizojazyčné variace na jeho název obsahují slova „zombies“ či „walking dead“ a přitom tu o oživlé mrtvoly v tom „romerovském“ pojetí vůbec nejde. Řádí tu radiací zmutovaní lidé, kteří sají krev jako upíři a koordinovaně spolupracují, podřezávají krky mačetou a střílejí ze samopalů. Přitom když si člověk doslovně přeloží původní italský název, nedostane žádnou zmínku o živých mrtvých (na druhou stranu italský název částečně vyzrazuje finální dějové překvapení). To bylo jen pár slov k mému mírnému rozčarování, teď už k samotnému filmu. Je to trash. Zle napsaný i natočený parazit na úspěchu Úsvitu mrtvých s hroznými hereckými výkony, děsnými dialogy, úplnou absencí logiky a již zmíněným překvapením na konci, které pohřbívá celé předchozí dění. A ty vykulené oči „nakažených“ na pozadí otřesně udělaných latexových masek byly opravdu k smíchu. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční zombiárna, hlavně na Itálii. Na rychlé zombíky jsme zvyklí především z novějších filmů a tím víc překvapí, když se objeví v nějakým starším horroru, jako je tenhle. Zombies tu totiž nejen vypadají jako škvarky, oni běhají, umějí používat sečné i střelné zbraně a dokonce přemýšlejí na takové úrovni, že dokáží záměrně otevřít výtah, aby se zmocnili lidí v něm. Snímek je to docela průměrný a je škoda, že zábavní park na konci nedostal více prostoru (narozdíl od Zombielandu). SPOILER: Úplný konec, kdy se dojde k tomu, že se to všechno jenom zdálo hlavnímu hrdinovi považuju za zbytečný, včetně definitního “Ona to byla pravda!”. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama