Reklama

Reklama

Poslední dny Pompejí

  • Itálie Gli ultimi giorni di Pompei (více)

Obsahy(1)

Dobrodružný film založený na románe Edwarda Bulwera-Lyttona sa odohráva v tieni sopky Vezuv krátko pred smutne známym výbuchom. Jeho hlavným hrdinom je rímsky legionár Glaucus (Steve Reeves), ktorý sa nedávno vrátil z ďalekých krajov, kde bojoval v službách imperiálnej armády. Po návrate zisťuje, že jeho otec bol zavraždený skupinou lúpežných banditov, ktorí nosia čierne masky. Glaucus prisahá pomstu vrahom svojho otca, otázkou však je, do akých vysokých kruhov až sprisahanie proti jeho rodine siaha... (Incantator)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Mario Bonnard onemocněl hned první den natáčení. Film režíroval převážně Sergio Leone, který byl také jedním ze scenáristů. (Marek06)
  • Během produkce utrpěl Steve Reeves (Glaucus) velké zranění. Vůz, který řídil, narazil do stromu a vykloubil si rameno. Zranění se nikdy úplně nezhojilo, což ukončilo intenzivnější kulturistické rutiny, které dělal po většinu svého života. (Marek06)
  • Kdyby bylo došlo k erupci jiný den, obyvatelé Pompejí by možná měli větší naději na útěk. Obvykle vítr vanul jihozápadním směrem, takže by přes Neapolský záliv odvál sopečný sloup pryč. Ale v onen osudný den vál severozápadní vítr - přímo na Pompeje. (duklak2)
  • Výbuch sopky od začátku až do konce netrval ani 24 hodin. (duklak2)
  • Obyvatelé Pompejí nevěděli, že Vesuv je sopka - téměř 1800 let nedošlo k její erupci. Takže latina nezná slovo sopka. (duklak2)

Reklama

Reklama