Reklama

Reklama

Neuvěřitelný svět pavouků

(TV film)
  • Velká Británie Incredible Spiders
Velká Británie / Jihoafrická republika, 2015, 50 min

Obsahy(1)

Prohlédněte si skrytý svět chlupatých osminohých monster, která jsou jedněmi z nejvšestrannějších a nejefektivnějších strojů na zabíjení na Zemi. (National Geographic)

Recenze (11)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Tohle byl opravdu jeden z nejlepších dokumentů, kterej jsem měl tu čest vidět.. ty mini makro záběry byly neuvěřitelný a jestli je hlavní účel dokumentu vzdělávat a přinášet informace, tak tenhle svuj účel fakt splnil perfektně.. nemam z pavouků vyloženě fobii, ale nikdy jsem je nevyhledával a upřímně v tomhle jsem rád, že žijeme v ČR.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječný dokument přináší zajímavé informace o několika druzích pavouků - sluneční, miniaturní paví, co láká samičku tancem podobně jako ptáci, proslulá snovačka americká alias černá vdova či největší z pavouků, jehož rozpětí nohou činí třicet centimetrů, obří sklípkan, který podobně jako jeho příbuzní dokáže na oběť či nepřátele vypustit stovky ostrých štětinek ze svého zadečku. Ty způsobí napadenému palčivou bolest a svědění. Ulovit gekona není pro tohoto sklípkana nic neobvyklého. Co pavouk, to zajímavost. A jak utéci před vosou hrabalkou? Jeden pouštní pavouk to vymyslel! A mám pocit, že vytvořil kolo dávno před tím, než to člověka vůbec napadlo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pár dní naz5 jsem viděl na ZOOMu dokument o hadech World's Weirdest Snakes/Nejpodivnější hadi světa(2020). Což byl velice povedenej a zajímavej dokument. Nutno ale dodat, že k hadům jsem nikdy neměl tak blízko a nefascinovali mě tak jako pavouci. A při této příležitosti jsem si vzpomněl na tento perfektní dokument kterej jsem už kdysi viděl a rozhodl jsem si ho zopáknout a oba dokumenty ohodnotit. Dokument o hadech je ohodnocenej a co dodat k tomuto. I přesto, že už jsem viděl dokument podruhé stále mě bavilo dívat se na to jak se dokážou pavouci přizpůsobit a jak jsou pavouci co se týče lovu i sebeobrany vynalézaví. Tenhle dokument může jen vřele DOPORUČIT. 5hvězd ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dokument a zabijácké kráse pavouku, nespočet druhu a hlavně jejich způsob života, je to nádhera která mě děsí k smrti a zároveň láká k poznání. Dokonalé záběry jak na lov tak na způsob života prostě bomba. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Je množstvo druhov pavúkov. Každý má svoj jedinečný spôsob lovu. Detailné zábery sú fascinujúce, no u nefanúšikov môžu vyvolať nežiadúce reakcie :) ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný dokument s velmi detailními a místy až neuvěřitelnými záběry ze světa pavouků, jemuž v mých očích ubírá pouze to, že nemám rád pavouky. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Pavouků se sice bojíme, ale jak jsme mohli poznat v tomto dokumentu tak jsou to úžasná zvířata o kterých se můžeme dozvědět mnoho dechberoucích faktů. Od teď už budu vědět proč každý večer na Smetanově nábřeží trůní křižáci a ráno nejsou vůbec vidět. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Super dokument a skvělé scény jsou výborným lákadlem. Pochopitelně kdo se bojí pavouků, ať to raději nesleduje! Chyba je délka dokumentu, příliš krátký. Doporučuji. Hvězdiček 5***** ()

simpanz 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně doporučuji! Skvělý výběr těch nejzajímavějších druhů: od vrhačů rodu Deinopis až po skákavky rodu Maratus. Podrobnosti neprozradím, ale je to pastva pro mé biologické oko. :) ()

Reklama

Reklama