Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek navazuje na Vorlovy filmy Cesta z města a Cesta do lesa, vytvoří z nich uzavřenou trilogii a završí osudy všech stěžejních postav. V Cestě domů se v hlavních rolích vrátí Bolek Polívka a Eva Holubová jako zemědělská rodina Papošů, Tomáš Hanák a Barbora Nimcová jako rodina přistěhovaná z města, Tomáš Vorel ml. a Lucie Šteflová jako revírník Ludva a jeho žena. Objeví se i Milan Šteindler v roli vypečeného předsedy myslivců nebo Dominika Elischerová, kterou lidé znají ze sociálních sítí jako Mínu. Starého a tradičního zemědělce Papoše začíná trápit stáří a skutečnost, že jeho syn Ludva nechce přebrat statek. Ludva chce totiž zůstat revírníkem v místním lese. Lesní správa chce ale prodat hájenku, kde bydlí. Jeho žena dráždí vesnici svým“ bio“ přístupem k životu a musí se vyrovnat s tím, že na pohledného Ludvu mají políčeno některé místní ženské. Tomáš, který se kdysi z města a z kanceláře na vesnici přesunul, je už se vsí pevně spjatý, pracuje jako dřevař v lese a rád si přihne, zatímco jeho žena pro zájemce meditace v přírodě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokračování dávného hitu. Jistě, něco takového se snáze zafinancuje, diváci také slyší na oblíbené herce ve známých rolích, navíc netřeba nic vymýšlet a prostě se to nechá běžet setrvačností. Jenže to celé působí unaveně a téměř bez humoru. 85 minut o tom, jak život v současné vesnici (lese) stojí za prd, a na posledních pár minut přilepený happy-end, kde jsou najednou všichni šťastní. Snad je to opravdu poslední díl. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

První slovo, které mě napadá je... že to bylo příšerně křečovité. Mladý neherec Vorel byl spíše otravnou figurou filmu, stejně tak Nimcová, která svou postavu "hrala" tak příšerně až jsem uveril, že to tak fakt chtěla. Jinak klasické záběry do ksichtu herců a jedna velká chlastaci party. Pozitiva? Krásná příroda a Polívka s Holubovou. 33% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když dojde dech. Svěží začátek trilogie a jakž takž pokračování utvořily solidní základ, na němž šlo postavit cokoliv. Ve třetím dílů se zkrátka skoro nic nestalo, a to mi vadí. Nápaditější scénář by nebyl na škodu. Tady kromě nezbulvarizované linky s Dominika Mína Elischerová není nic nového. Bolkova postava má vyvolat smutný úsměv, ale kdo tohoto barda trochu zná, vnímá ho stejně i v civilním životě (alkohol). Protože představitele sledujeme přes dvacet let, je úchvatné a zároveň smutné pozorovat, jak jsme zestárli. Kromě Lucie Šteflové, která nahradila Annu, a která od svých začátků taky zestárla a už není tou dechvyrážející kočičkou. Záběry z lesa fajn. Katakombes Milou kinematografos. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že po naprosto kultovní jedničce natočil Vorel další dva díly a jeden debilnější než druhý. Místo toho, aby děj sledoval hlavně Hanáka, tak od dvojky sledujeme kokota Ludvu, který je sympatický asi jako pokročilá syfylitida a jeho debilní ženu, kterou bych střelil brokovnicí do xichtu a zakopal za hájenkou. Nesnáším tyhle esoterický hipíky. Moje děťátko očkují kopřivy, komáři, žáby ...cvl fakt popravit. Děj sračka, herecký výkony tragédie. Jednička je kult. Zbytek je totální shit. Vorle buď přestaň chlastat, nebo začni víc smažit. Na tohle si chtěl přidat od obyčejných lidí jo? Zajdi si na Trutnov, obejdi s Věchetem všechny tyhle batikovaný dementy a vyber mezi nima na 4ku kterou pojmenuj Cesta z léčebny, udělej z Hanáka zase ajťáka, všechny ty esoterický dementy nech chcípnout na tetanus a dostaneš 5*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Se ctí dokázal Vorel ukočírovat tuto trošku časosběrnou trilogii o životě na venkově. Cesty našich hrdinů se zřejmě napořád podařilo uzavřít. Všichni došli do toho svého cíle. Chlapi zůstali chlapy. Kdo měl problém s pitím má jej pořád. Kdo nechtěl kvůli tátovi nikdy na pole, ten na něm nakonec stejně skončil. V českých podmínkách je Vorlova série výjimečnou záležitostí. 65% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Hájenka lesníka je na adrese Rabštejn nad Střelou 74, Manětín. (sator)
  • Ve filmu si zahrála dcera Lucie Šteflové, Ema. „Bylo to náročné, protože se o ní člověk musí starat a dávat pozor co dělá. Nehrajete jen sám za sebe, ale musíte korigovat i dítě, které nebude jen tak režiséra poslouchat, protože je to cizí člověk. Ale jsem ráda, že budu mít vzpomínku, protože je to rok života na plátně a jde tam vidět, jak rostla,“ prohlásila. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno