Reklama

Reklama

Zpovídám se

  • USA I Confess
Trailer

Obsahy(1)

Otto Kellar a jeho žena Alma pracují jako správce a hospodyně v katolickém kostele v Quebeku. Otto je jednou přistižen při loupeži v domě, kde občas pracuje jako zahradník, a v panice zabije majitele. Jeho svědomí ho donutí se ze zločinu vyzpovídat otci Michaelu Loganovi, který se nedopatřením stane hlavním podezřelým. Zpovědní tajemství však nesmí být vyzrazeno, a tak Logana může zachránit pouze Ottovo znovu se vzpouzející černé svědomí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Další výborný Hitchcock. Každý jeho film (který jsem spatřil) je přinejhorším lehce nadprůměrný, ale většinou se jedná o filmové orgie. Tenhle příběh je celý vyprávěn pomalým tempem, které ale s každou minutou nabírá pořádnou gradaci. Divák je z průběhu ukován v křesle a usilovně přemýšlí jak vše dopadne, div si nehty neukouše ;-). Skvělé napsané, obsazené role včele s Montgomery Clift, Anne Baxter. Pozadu ovšem ani o píď nezaostává O.E. Hasse – jako řádný slizoun. 9/10* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako mlčí hlavná postava a skrýva svoje tajomstvo pred svetom, sú skryté aj témy a niektoré tajomstvá filmu niekde v pozadí, nevyslovené nahlas. Logan je klasická (teda jeden typ z viacerých) hitchcockovská postava, krivo obvinená, ale v tomto prípade so zviazanými rukami. Preto je aj jej boj veľmi netypický a v podstate ho musia zvádzať zaňho ostatní, predovšetkým milenka. Divák dostane možno príliš veľa informácií z minulosti, ktoré by mohli ostať nevysvetlené, ale osobne v tom žiaden zásadný problém nevidím. Od začiatku do konca som bol v napätí, snažil sa chápať motivácie postáv a tej hlavnej poriadne držal palce. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Poněkud smutným shledávám fakt, že od začátku samého je zcela jasné, jak že se celá zápletka vyvrbí. V mezidobí je divák nucen sledovat kněze, jehož výraz tváře odkazuje na akutní gastralgii, zatímco jeho bývalá milenka se snaží podniknout takové kroky, aby její milý byl zbaven taláru a ona mohla skotačit. 44 % ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Velké hollywoodské drama. Silný příběh muže, který se musel rozhodnout mezi vírou v Boha a zavrhnutím společností. Už když jsem si přečetl, o čem Zpovídám se je, věděl jsem, že to je jeden z nejzajímavějších Mistrových námětů - muž se knězi svěří s vraždou. Kněz je vázán zpovědním tajemstvím, ale co s ním udělá, když je sám z oné vraždy obviněn? Co vyhraje - víra nebo spravedlnost? A nad tím vším visí v soudní síni socha ukřižovaného Ježíše... Mimochodem, kdybych byl žena, asi bych se do Michaela Logana (Montgomeryho Clifta) zamiloval. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Námět je určitě zajímavý, v kůži otce Logana bych být určitě nechtěl, herci opět nadprůměrní, ale v tomto případě Hitchcock poněkud nedotáhl scénář, nedokázal udržet tempo, aby film neupadl do nudy, a k tomu navíc navrhl postavu hlavního záporáka jaksi divně - chování Otto Kellera bylo poněkud nelogické. Jeden ze slabších Mistrových kousků. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Když Logan jde městem, mine kino, ve kterém právě běží Enforcer s Humprey Bogartem. (Kulmon)
  • Alfred Hitchcock se ve filmu objeví již v úvodní scéně jako muž nahoře na schodech. (Kulmon)
  • John Springer, přítel Montgomeryho Clifta, uvedl, že se Clift na roli připravoval tak, že strávil týden v klášteře. Potřeboval vypozorovat, jakým způsobem nosí kněží svůj šat, jak drží rukama oděv před sebou a jak zvláštně se při chůzi pohybují. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama