Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedlouho po příjezdu francouzské kriminalistky Kahiny Zadiové se ukazuje, že bizarní vražda Francouze ve Švédsku za polárním kruhem byla pouhým začátkem zjevné série násilných činů. Vedle dalších obětí umírá za podivných okolností i šéf vyšetřování Rutger Burlin. Místo ostříleného prokurátora musí nyní zastoupit nesebejistý a zakřiknutý Anders Harnesk, který navíc vedle domácích problémů musí čelit předsudkům, neboť je z poloviny Sám. Právě s komunitou původních obyvatel, na kterou Švédové pohlížejí skrze prsty, se zdají být spojené i vraždy. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zlepšení se, bohužel, nedostavilo. Mrtvol sice neustále přibývá, ale vyšetřování je vedeno neuvěřitelně stupidně, kdybych nevěděl, že se děj odehrává ve Švédsku, tipoval bych to na nějakou banánovou republiku. Hlavní hrdinka prochází jakýmsi vnitřním konfliktem, jenže ten mě nechává úplně chladným. Pokud chtěli tvůrci dodat tímto způsobem její postavě hloubku, na mě to nezafungovalo. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Stormare byl vážně asi vějička na diváky, aby byl byl nějaký známý xicht na úvod, a teď šel od válu. Příběh se trochu zpomalil, přibývají sice nové mrtvoly, a bizardní způsoby úmrtí se taky kupí, ale nepříjde mi, že by vyšetřovatelé nějak chvátali za vysvětlením. ()

Reklama

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To vypadá na nějáký podivný rituály. Mrtvej policajt. A vykradená Zadi. Spojitost případů? Nikdo nebude tak buldočí jako Burlin. Nebo žeby? Anders je neslanej nemastnej. Kdo byl „Carnot“ a byl to vůbec Carnot nebo kdosi nastrčenej? Co byla ta scéna na pumpě? Kosmický středisko se může zabejvat zbraněma? To je nějaký tajný – za tím střediskem bude něco jinýho a kosmos to zkoumat nebude. Definujte přirozenost. Některý věci k sobě holt nepatřej... Carnot se vybarvuje i po smrti. Bond severu. Tardieu cosi skrýval. A Zadi bude muset někdo krejt záda. Hezcí sobi. Tak vyhne se město stěhování? Brácha má zajímavý názory. Ale pletl se – záleží na osudu města. Vzkaz v obchodě psal vrah pilota? Další bude Forsber 23? Burlina zabil plyn? Neslyšel jsem, že by pitva odhalila plyn. Měl jsem za to, že Niala je zvíře. Forsber nalezen. Zabit starobyle. To, co našli, znamená, že za vraždy může někdo ze Sámů? Začíná se to rozjíždět. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama