Reklama

Reklama

Raw

  • Francie Grave (více)
Trailer 2

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Do toho filmu jsem se zamiloval už při zhlédnutí traileru, protože mi došlo, že to bude stejná pecka jako loňské filmy Noční můra a Neon Demon, které mi připravily podobně výjimečný divácký zážitek a ze kterých žiju dodnes (btw. považuji za symptomatické, že si všechny tyto 3 filmy na ČSFD vysloužily relativně nízké hodnocení, protože jdou hodně proti většinovému vkusu a jednoduše nejsou pro každého). Raw pro mě v první řadě znamená velký objev v podobě herecké představitelky hlavní role - Garance Marillier mě bezmezně nadchla a vpíjel jsem se očima do každého záběru na její výjimečný zjev. Jaké úchvatné stvoření, jaká fantastická role! Dál mě ten film naprosto dostal svým výtvarným pojetím a delikátním sountrackem - při některých scénách jsem v kině umíral blahem. A konečně - v momentě, kdy ten film v samotném šokujícím závěru konečně vyloží všechny svoje karty a konfrontuje diváctvo s bezprostřední hrůzou z prolomení jednoho z posledních tabu v naší kultuře - jsem seznal, že mě naprosto dostal a že mu prostě nemůžu nedat plné hodnocení. Když následně naběhly závěrečné titulky na červeném pozadí a celý kinosál se zalil zlověstným krvavým přítmím, vrcholně jsem si užíval ten výjimečný zážitek, kterého jsem byl svědkem. Narazit v kinech na takový film se poštěstí 1-2 krát do roka a díkybohu za to. A zrovna tomuto filmu už nikdo neodpáře ještě jedno specifikum - je to myslím první film v mém životě, u něhož jsem zažil, jak se někdo v kině pozvracel (jakási nešťastnice o dvě řady přede mnou - myslím, že ta na ten film taky jen tak nezapomene, haha). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno sa po tomto už nebudete dívať na svojich blížnych rovnako. Čo ak? Otázky boli položené na konci. Odpovede na začiatku. Z technického a príbehového hľadiska nejde o nič šokujúce ( teda nie až tak, ako to hlásali niektorý zahraničný kritici ), ale poteší to ako alternatíva k mnohým dnešným rádoby umeniam v ríši psychohororov. Ono je to u mňa vlastne za 4, ale bude to zrejme až neskôr, po jeho náležitom odležaní v paci. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Grave“ si rozhodně najde své fanoušky, protože je velmi dobře natočený a nebojí se ukazovat i něco, co je opravdu hnusné. Není to film, který by byl plný násilí, ale zvrácenost zde rozhodně najdete. Navíc to není film, který by byl bez příběhu, je to snímek, který v sobě má děj, který i někam směřuje. A to je na něm příjemné. I tak vám ale může přijít, že ty nechutnosti jsou někdy trochu samoúčelné. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Raw treba vnímať skôr ako psychologický film, ktorý sa snaží a miestami aj pôsobí ako horor, avšak v konečnom ponímaní pôsobí ako kontroverzný film, ktorý však nešokuje ako povedzme Antichrist a zároveň nie je tak odpudivý ako Miluji té k sežrání. Celkom dobre zvládnuté herecké výkony dvoch sestier, ktoré sa "prejavili" až potom, ako opustili bezpečie domova a odišli študovať na vysokú školu. Celkovo je film zvládnutý pomerne dobre a stojí za pozretie, avšak určite však nezanechá dojem ako povedzme spomínaný Antichrist. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Studium na francouzské veterině je tedy pořádnej Zmijozel. Nikoho z absolventů bych nenechal ani podojit kočku. Není se co divit, že párek jeblých sester získal útočiště právě tam. Kulisu pro šmakulózní Prostřeno! máme tedy loženou, jenže paní režisér je artová blbka, která se touhle antropofágní vyprávěnkou snaží Nastavovat Zrcadlo. Komu, čemu, nemám šajn. Ale úplně živě vidím ty hipsterské chcípáky, kteří si po premiéře hrdě porovnávají obsahy nablitých pytlíků, blábolíc o mocném emocionálním prožitku. Tak si to užijte. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení začalo 3. listopadu 2015 v Belgii a trvalo 38 dní. Většina scén se natáčela na veterinární klinice univerzity v Liège. (bianci)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF ve Francii. (ČSFD)
  • V době, kdy byl tento film uveden ve Švédsku, opustilo kino více než 30 lidí, dva lidi omdleli a někteří utíkali na toalety. (ČSFD)

Reklama

Reklama