Reklama

Reklama

Raw

  • Francie Grave (více)
Trailer 1

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (189)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno sa po tomto už nebudete dívať na svojich blížnych rovnako. Čo ak? Otázky boli položené na konci. Odpovede na začiatku. Z technického a príbehového hľadiska nejde o nič šokujúce ( teda nie až tak, ako to hlásali niektorý zahraničný kritici ), ale poteší to ako alternatíva k mnohým dnešným rádoby umeniam v ríši psychohororov. Ono je to u mňa vlastne za 4, ale bude to zrejme až neskôr, po jeho náležitom odležaní v paci. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pár drobných nechutností sa našlo, ale žeby som z nejakého olizovania očička, odhryznutia líčka či obhryzovania prstíka išiel odpadnúť, to asi sotva. Čakal som od toho viac teda. Nijaký veľký hororový kinozážitok som si z toho neodniesol. Dokonca to viac vnímam ako komédiu (scénka s vysmiatym dedkom v nemocnici pobavila ako už dlho nič). Asi najväčším plusom snímku tak ostáva to, že som po nekonečnej sérii duchárin konečne videl v kine niečo nevšedné. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsem se bál, že to bude totální blbost, a ono to nakonec nebylo tak strašné, jak jsem bál. Překvapivě to má nějakou atmosféru a dá se na to dívat. Bohužel jsem tam čekal i nějakou psychologickou stránku, když už je tady jako žánr, ale ta se bohužel nedostavila. Je to škoda, protože kdyby se to hrabalo v psychice hlavní hrdinky, mohl by to být fakt dost zajímavý film. Takhle to celé zůstalo jen u atmosféry a postupného vývinu děje, který se podle mě měl vyvíjet svižněji. Stejně úplně nejlepší na tom filmu je začátek a konec, protože ty jsou perfektní. On obecně je tohle film, ve kterém by se každá scéna dala hodnotit úplně jinak - některé jsou strašně špatné, jiné jsou divné a jiné skvělé a neustále se to tady kvalitou střídá, takže je těžké to nějak celkově ohodnotit. Asi slabé 3*, ale je to hlavně za závěr. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mami, kolik decilitrů krve ze mě vyteče během jedný menstruace? A Petí, je dobrej nápad ošukat svýho teplýho kamaráda? A ségra, můžu ti sežrat kus ruky, abych zjistila, jestli nechutnáš jako kuře na kari? Jak je vidět, život mladých dívek přináší mnoho palčivých otázek. Raw na ně přímo neodpovídá, jen potvrzuje fakt, že osoby jakkoliv se odlišující od ostatních to mají vždycky těžší, než ty ovce v davu. Takže nechybí šikana, rozvíjející se sexualita a podobný nástrahy dospívání. A pak tu je samozřejmě kanibalismus. Režisérka však tohle téma zpracovává poměrně citlivě, takže nečekejte gore orgie z ranku "new french extremity": dočkáte se maximálně jedné na kost ohlodané nohy a pojídání ušmiknutého prstu - avšak ten pohled jeho majitelky po probuzení se z šoku stojí vážně za to. Aura nějaké nesmírné brutality kolem filmu se tak sice rozplynula, ale i přesto zůstalo povedené, pěkně natočené skoro art-drámo s precizním soundtrackem. A to rozhodně není málo. (70%) ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Moc mě poslední dobou nebaví trend natočit film o dívčím dospívání, který čirou demenci a nesnesitelnost postav schovává za nálepku puberty. Raw ale solidně balancuje na tenké hranici mezi demencí a zábavným šílenstvím, přičemž občas přepadne na horší stranu (skákání do silnice) a občas na lepší (prst). Něco mi říká, že bych ten film měl nenávidět, protože je přesně tím příkladem zaprděného, rádoby šokujícího festival flicku, z něhož můžou omdlívat leda v Cannes, ale tentokrát mi to nějak nejde. Díky odpoutání od reality dost nepředvídatelný zážitek, který slušně dozrává. Jakoukoliv sociálně zainteresovanou interpretaci ale naprosto odmítám. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF ve Francii. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 3. listopadu 2015 v Belgii a trvalo 38 dní. Většina scén se natáčela na veterinární klinice univerzity v Liège. (bianci)
  • V době, kdy byl tento film uveden ve Švédsku, opustilo kino více než 30 lidí, dva lidi omdleli a někteří utíkali na toalety. (ČSFD)

Reklama

Reklama