Reklama

Reklama

VOD (1)

Philip trvá na tom, aby princ Charles nastoupil na jeho alma mater ve Skotsku, a vzpomíná na nesnáze, které tady zažil a které mu změnily život. (Netflix)

Recenze (19)

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel ma až tak veľmi nebavil a miestami som sa nudila, ale seriál je určite aspoň 4hviezdičkový! Mohlo by vás zaujímať: (info z webu). Seriál retrospektívne ukazuje tragickú smrť sestry princa Philipa, ktorá bola vydatá za vysokopostavného nacistu. K nej skutočne došlo. Lietadlo, ktoré ju viezlo na svadbu do Londýna, v zlom počasí narazilo do komína v Belgicku a havarovalo. Pravda je aj to, že Philipova sestra v ôsmom mesiaci tehotenstva počas letu porodila. Medzi obeťami sa našli aj ostatky bábätka. Nie je však pravda, že zomreli preto, že Philip na internátnej škole udrel chlapca a dostal trest, a teda sestra musela ísť do Londýna. Ani to, že mu to vykričal otec na pohrebe. Philip skutočne kráčal na procesii v nemeckom meste Darmstadt, zatiaľ čo v oknách viali nacistické zástavy. Philip ako vnuk gréckeho kráľa sa narodil na ostrove Korfu, no vo veku rok a pol musela jeho rodina po zvrhnutí monarchie utiecť z krajiny. Chvíľu žili v Nemecku a Philipa poslali do internátnej školy do Škótska práve za vychovávateľom, ktorý nacistické Nemecko musel opustiť, pretože bol Žid. Philip aj v skutočnosti presadil, aby túto internátnu strednú školu navštevoval aj jeho syn Charles. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět hvězdiček nedávám skoro nikdy, ani seriálům, ani filmům. Ale pokud byla kdy v The Crown úžasná epizoda, je to tahle. Peter Morgan nejen, že umí perfektně vystihnout vztah dvou sester (Elizabeth - Margaret), ale očividně dokáže perfektně vystihnout i vztahy rodičů a dětí. Když se skvělý scénář snoubí se skvělou filmařinou (v jednom pochmurně velkolepém momentu ještě podtrženou geniálním Requiem od Mozarta), pak musí zákonitě vzniknout skvělý díl. Pochmurný, depresivní, epický, hluboký a pravdivý. Podle mě, nejlepší díl The Crown dosud. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbí, jak postupně a pomalu je dávkováno a vysvětlováno chování členů rodiny, jejich komplikované vztahy způsobenou jistou absencí tradiční rodinné blízkosti ... cyhbějící mateřkost. Na konci ten moment, kdy Charles přijede po dlouhé době na prázdniny a při příjezdu nebeží za svojí matkou ... Porodila 4 děti, ale kolika z nich bych skutečnou milující matkou... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínkový díl. Phillip, Charles a jejich křehké pouto otce a syna. Flashbacky z dospívání Phillipa jako paralela k aktuálnímu dění ze světa Charlese. Pozitivní vzpomínání na těžkosti během studia vs aktuální teror a šikana. Jedinečná atmosféra odloučené školy ve Skotské divočině jako nejlepší způsob najít sám sebe. Nápadně to svojí pochmurnou atmosférou a stylem vedení dramaturgie připomíná první polovinu z Batman Begins. Chybí snad jen plnokrevník Hans Zimmer a velkolepé akční scény moderního světa fikce. Charles Begins. ()

denbrough 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepsi dil celeho serialu. A ze bylo co prekonavat. Tohle je ale opravdu sila. Genialni momenty, a jak uz zde nekdo napsal - po technicke strance dechberouci. Totalni 1000% scena = pohreb.. Jako fakt celej dil NEUVERITELNEJ. Tohle je kvalita!!! Melo to timhle dilem cele skoncit, protoze v nejlepsim se ma prestat.. no jo.. ale hranice uz byly tolikrat posunuty....... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Mladý Filip odlétá z Německa do školy Gordonstone na palubě letadla Junkers Ju 52/ 3M. Stroj se začal sériově vyrábět v Německu v roce 1931, výroba byla ukončena ve Španělsku v roce 1952. Luftwaffe zpočátku používala letoun i v roli středního bombardéru (Legie Condor a při napadení Polska), později pro transportní účely a jako stroj pro přepravu výsadkářů. (Necrotongue)

Reklama

Reklama