Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Ellen (Lily Collins) bojuje s anorexií. V době svého léčení se seznamuje s nekonvenčním doktorem Williamem (Keanu Reeves), který se za každou cenu snaží Ellen dovést k pochopení, v jak vážném stavu se nachází, a zároveň ji tak nasměrovat správným směrem, aby i přes svůj zdravotní stav mohla žít normální spokojený život. (veru_needy)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film možná jako osvěta ohledně anorexie a poruch příjmu potravy funguje pouze částečně (nedozvíme se například nic o příčinách, ani nenahlédneme příliš do hloubky do psychiky nemocného člověka), zato je to však výborné rodinné a lidské drama o cestě mladé Ellen za prozřením skrze utrpení, popírání a nakonec pomoc okolí v čele s velmi nestandardním doktorem (Keanu Reeves). Je zajímavé vidět, jak se okolí Ellen staví k jejímu zdravotnímu problému různě a každý se svým způsobem snaží pomoct, jen neví jak na to. Ach, jak je lidská psychika komplikovaná a jak moc všichni potřebujeme kus empatie! Závěrečná scéna je opravdu síla a vypálí se do paměti. Celkově jde o velmi citlivý a delikátní film s úžasnou Lily Collins v hlavní roli. Teprve po zhlédnutí filmu jsem zjistila, že sama v pubertě prošla anorexií, takže projít si tímhle znovu ve filmu pro ni nepochybně byl těžký a zároveň snad i očistný zážitek. Asi nebude náhodou, že ve stejném roce, jako vyšel tento film, vydala svou knihu Unfiltered s osobní zpovědí týkající se právě i někdejší anorexie. V poslední době jsem si Lily Collins jako herečku velmi oblíbila a už kvůli jejímu působivému výkonu v tomto filmu bych si moc ráda její knihu přečetla. Film na mě zanechal silný dojem a je rozhodně dobře, že dává nahlédnout do tématiky anorexie a citlivé psychiky člověka. ~(4,4)~ ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete dozvědět kde, jak a proč to s anorexií začíná, tak jděte o dům dál. Tenhle film je o tom, jak je těžké se rozhodnout, jestli vlastně chcete pokračovat v žití. Terapie, pátrání po příčinině nemoci, to všechno jde stranou. Důležitá je otázka, jak pokračovat? Pro mě smysluplný film, který se snaží vyhýbat většině klišé o tom, jak krásné je žít. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

I když se zdá, že je film trochu přepjatý, přiznám se, že mě to zaujalo. Zvláštní zážitek po všech stránkách, který donutí člověka uvažovat o věcech, jež jsou problematikou nemocných. A tak mě napadá, že ani moderní medicína psychoterapeutickými technikami nic nezmůže, pokud není pozitivní víra, která může léčit duši. Nicméně žádný film na světě, třeba sebelepší, nemůže zprostředkovat věci skutečné zažité. I tak je však film docela niterná jízda do světa anorektičky. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Excelentní Lily Collins ve filmu, který měl své téma pojmout jinak. Zpracování problematiky je neslané, nemastné a jak říká například ve svém komentáři hellstruck: " Žádné informace o počátku nemoci, žádná sonda do Elleniny duše. Jaká je její motivace, spouštěč, proč vlastně...? Dovedu si představit, že neinformovaný divák si musel říkat, že anorektičky jsou vlastně znuděný krávy, co se na sebe z trucu a nudy rozhodly upozornit." V tomto pozoruji hlavní kámen úrazu na jinak herecky zvládnutém filmu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Áno, anorexia je závažná téma, o ktorej treba točiť filmy! Medzi mladými dievčatami je to už pomaly civilizačná choroba, a tak treba tomuto problému venovať zvýšenú pozornosť - aj prostredníctvom filmového plátna. Čo sa však týka tohto filmu, mňa osobne ničím extra nezaujal. Začiatok bol veru sľubný, zaujímavé postavy, aj základ pre príbeh - ale akosi sa to nikde nerozvíjalo a zostalo to stále v tom istom kolotoči s jemným spádom v deji, bez výraznejších zlomov. Takže z tohto pohľadu to celé prvotné nadšenie zostalo pohltené tou nevýraznosťou. Navyše, postava excentrického Luka mi išla extrémne na nervy - presne takýchto ľudí, čo za každú cenu chcú vnášať všade umelý optimizmus, veru nemusím. No škoda toho, čakal som oveľa viac, takže akurát tak 1* za sľubný základ. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Lily Collins musela kvůli roli zhubnout 10 kg. Behěm této doby měla kolem sebe doktory a lidi z rodiny, kteří na ní neustále dohlíželi, aby se její zdravotní stav nezhoršil vzhledem k její přechozí anorexii. (Spidey3)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • Tak ako Ellen, rovnako aj jej predstaviteľka Lily Collins trpela v teenegerskom veku anorexiou. (belinko)

Reklama

Reklama