Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti je svět vyveden z rovnováhy. Lidé získali zvláštní poznatky a smrt ztratila svůj význam díky průlomovému vědeckému objevu Dr. Harbora (Robert Redford). Harbor podal definitivní důkaz o posmrtném životě. Zatímco mnoho lidí volí sebevraždu, aby tím "restartovali" svou existenci, jiní žijí dál a snaží se zjistit, co to všechno znamená. Mezi nimi je i Will (Jason Segel), syn Dr. Harbora, který dorazil spolu s tajemnou mladou ženou jménem Isla (Rooney Mara) do otcovy venkovské vily izolované od okolního světa. Tam se nalézá i tým spolupracovníků Dr. Harbora, kteří mu pomáhají s jeho experimenty. S novým přístrojem chtějí dosáhnout průlomu v poznání. Ale vše je jinak, než si Dr. Harbor zprvu myslel... (mac000)

(více)

Recenze (49)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento snímok má veľa slabín, no má aspoň R. Maru a zaujímavý nápad. To mi bohato stačilo, aby som sa ako-tak bavil a neupadol do stereotypu, alebo ešte horšie do nudy... Myšlienka nebola vôbec zlá, len jej rozvinutie do príbehu trocha zaostalo. Tiež by som pridal na mysterióznej atmosfére - mystérium a neodbytné otázky ohľadom celého projektu okolo smrti by som kládol zaujímavejším spôsobom a účelnejšie. Atmosféra by tak išla razom hore. Ale aj napriek týmto nedostatkom som celkom spokojný, nepotešilo ale ani neurazilo. Lepší priemer. 65/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je potrebné vyzdvihnúť originálny námet, ktorý potvrdzuje, že ak sa chce, tak sa stále dá vymyslieť niečo nového. Ľudia zistia, že existuje posmrtný život a začnú páchať samovraždy. To je naozaj zaujímavé poňatie fiktívnej reality. Dej sa potom trochu odkláňa od očakávaného, môže trochu miasť a nakoniec i nudiť. Avšak záver s prekvapením má niečo do seba. Škoda, že úroveň úvodnej i záverečnej časti, nebola udržaná po celý snímok. Potenciál tu bol určite veľký. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je trochu pitomá už samotná premisa. Doktor objeví, že smrtí to nekončí a vzápětí se spustí vlna sebevražd, aniž by kdo věděl, co ho pak čeká. Doktor se tedy rozhodne vystoupit v televizi, aby upřesnil, že vlastně pořádně nic neví, ale to vyprovokuje ještě větší počet sebevražd. A tak se doktor uchýlí na svoje sídlo, kde si zřídí nějakou sektu a dělá tam Bůh ví co. Z toho mohl vzniknout vlastně jenom blábol a taky že jo. A nepomáhá ani příjezd skeptického syna, který postupně odhaluje o co vlastně jde, protože je to celé postavené na hlavu, byť se to tváří strašně přemýšlivě. Jo udělat z toho thriller či béčkový horor, mohlo to s trochu šikovnějším režisérem za něco stát. Alespoň že ten casting se povedl. 30% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Discovery má skvělé herecké obsazení, což je umocněno skvělou a dynamickou první polovinou, která spolu se svou myšlenkou aspiruje na jednu z nejlepších. Avšak polovina druhá, to je úplně něco jiného. Najednou herci nemají co hrát, scénář a děj se "sype" pod rukama režiséra, přičemž celkovému výsledku vůbec nepomáhá podivné a zkratkovité finále, které by si zcela jistě zasloužilo mnohem lepší zpracování a následné zapracování do filmu. Je veliká škoda, že snímek nebyl prezentován jen jako "kraťas", jelikož právě ta roztahaná druhá polovina násilně vtahuje The Discovery do područí modrého filmového průměru. „Death used to be something we just had to live with, and now it's a convenient way to escape pain. That's okay.“ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rooney Mara vypadá s blond přelivem fakt dobře a její už tak dost nihilistickej xichtík je v její nihilistický roli a pod tím blond přelivem ještě víc nihilistickej, což mi udělalo radost. A osmdesátiletej dědek Redfordů vypadá maximálně tak na šede něco, holomek! A já myslel, že už je dávno mrtvej. Zápletka o vědeckém hledání důkazu posmrtného života je lákavá a místy i docela zajímavá, i když v jednu chvíli zjevně obšlehnutá z kdysi téměř kultovního videobijáku Hráči se smrtí. Ale nevím, proč se musejí posmrtný vize hystericky klepat a bejt mázlý. A to úplně podstatný, teda uspokojivou odpověď na otázku co že je vlastně jednou po tý naší smrti, jsem z filmu taky nedostal. Ani to, jestli teda mají duši a posmrtnej život i zviřátka, jak se nenihilisticky zajímala nihilistka Rooney. No já teda nevím, ale myslím, že kdybych jednou v Elysiu potkal třeba sousedovic uštěkanýho tupýho jezevčíka, rozkopu ho tam okamžitě na sračky, i kdybych si tím měl zmrvit karmu. Aspoň já osobně teda tam nahoře absolutně odmítám jakýkoliv zatracený štěkající čokly! Poloamatérská, okázale menšinová, nasládlá vztahová limonáda je to, žádný mrazivý mysteriózní scífko, na který jsem se těšil. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama