Reklama

Reklama

Mladý a nezkušený

  • Česko Mladý a nevinný (více)

Slavná herečka je zavražděna svým žárlivým manželem a její tělo najde na pláži hlavní hrdina. Důkazy svědčí proti němu a proto je obviněn z vraždy. Mladík se ale nevzdává - rozhodne se uniknout a vypátrat skutečného vraha. V tom mu pomáhá dcera náčelníka policie. (Rosana)

Recenze (50)

genetique 

všechny recenze uživatele

Prívlastok mladý a neskúsený by kľudne nalepil aj na režisérsku stoličku nášho majstra Hitcha počas režírovania jedného z posledných jeho filmov z britskej éry. Jediné, čím sa dá film zaradiť do thrillerového žánru je zápletka. Ale napínavý rozhodne nie je. Dokonca kde-tu zablúdi aj k romantickej vsuvke, ale nič z toho sa neprejaví naplno. Charaktery postáv zlyhávajú niekde na pol ceste k perfektnosti, takže aj dialógy a niektoré scény (záverečný bubeník a jeho opité sólo) vyznejú občas možno trošku nechcene smiešne a komicky. Ale tak krásne prostomyseľne a naivne natočený (pôvodne plánovaný napínavý) príbeh som dávno nevidel. Dier v scenári je toľko ako jamiek na golfovom ihrisku. Naopak sa nájdu aj mnohé originálne scény (prepadnutie pôdy v baníckej chodbe, či prechod auta cez železničné priecestie). Je to síce taký malý gýč, ale točený s profesionálnym nadhľadom a a preto sa naň nemôžem dívať až s tak prísnym okom, inak by som šiel ešte nižšie, to mi verte. 60%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mladinká Nova Pilbeamová je ve svém přirozeném půvabu a projevu mile okouzlující a Derrick De Marney se mi zamlouval od prvního momentu, hezké oči, příjemný hlas a celkově prostě sympaťák (mohl by hrát bratra Gilbertu Bécaudovi).. Příběh je to sice prostý, ale ti dva mi tak rychle proklouzli do srdíčka, že jsem jim držela palce ostošest.. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Většinu stopáže se jedná standartně, rutinně zvládnutou detektivku, kterou mohl natočit kdekdo. Avšak eskalace v závěru, již dělá čest jménu Alfreda Hitchococka. Posledních pár minut je napěchováno originálními nápady a odlehčeným napětím. Jinak js snímek Young and Innoncent bez problému odkoukatelý i po bez mála 80 letech od doby svého vzniku. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála čistě a nepodvratně romantických Hitchových filmů. Mezi hlavními hrdiny to moc pěkně jiskří a závěrečná scéna v klubu patří mezi nezapomenutelné. P.S. Jen by to chtělo ještě sehnat nějakou edici s lepším obrazem, k té z Levných knih pod dementním překladem Mladý a nezkušený se ani přibližovat nehodlám. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Osobně bych mezi žánry klidně přidal i komedii, protože ten film má celkem dost humorných scén. A ty jsou na tom vlastně to nejlepší, protože i přes zajímavou zápletku je úvod moc urychlený, závěr jakbysmet a prostředek filmu je tradičně slabší, jak už to u starších filmů bývá. Ale díky těm vtipným scénám (a taky kvůli tomu, že je to road movie) jsem se u toho celkem bavil a po celou dobu ani moc nenudil. Hitchcock má určitě lepší díla, ale i tohle u mě bude určitě patřit mezi ty, která se mi líbila a která bych si klidně někdy rád zopakoval. Slabé 4* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Hitchcock se ve filmu objeví ve scéně před soudní budovou. Na hlavě má čepici a v ruce drží malý fotoaparát. Je zneklidněn, protože mu ostatní lidé brání ve výhledu a on tak nemůže pořídit snímek. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Předlohou filmu byl stejnojmenný román Josephine Teyové a scénář napsali Charles Bennett, Edwin Greenwood, Anthony Armstrong a Alma Revilleová, která ale nebyl uvedena v titulcích. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama