Reklama

Reklama

Střed mého světa

  • Německo Die Mitte der Welt (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po návratu z letního kurzu francouzštiny zjistí sedmnáctiletý Phil, že jeho rodné městečko zasáhla silná bouře. Otřes však neutrpěly jen perfektně upravené zahrádky. Mezi jeho matkou a sestrou panuje podivné dusno, kterému neumí přijít na kloub. Aby unikl napjaté atmosféře, tráví zbytek léta pojídáním zmrzliny a hraním “oblíkaček” s nejlepší kamarádkou Kat. S novým školním rokem přijde i nový student – pohledný a tajemný Nicholas. Poblázněný Phil pozoruje objekt svého zájmu, jak běhá po škole na stadionu, a je štěstím bez sebe, když začne Nicholas opětovat jeho city. Jakmile se však projeví nestálost jeho první lásky, Phil si uvědomí, že se musí nejprve vypořádat s problémy ze své minulosti, aby mohl ustát ty současné. (Cinemax)

(více)

Recenze (35)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást faktem, že se jedna o LGBT film, protože vztah mezi dvěma chlapci je pouze pod-zápletkou a do hlavního příběhu prakticky vůbec nezasahuje. Je to velmi kvalitní a originální rodinný dramat, s trochou těch mužských full frontálů. Němci ale gay romance umí, takže i přesto, že mi ta pod-zápletka přišla jako matení zákazníka (diváka), tak jsem si nestěžoval. Herci kvalitní a sympatičtí, scénář chytrý, originální a svižný, soundtrack správně moderní a prostředí krásná na pohled. Sem a tady velmi zmatený střih, když má být okamžik "pohádkový" tak je to až přes čáru přeslazené a ta nepodstatná romantická pod-zápletka trochu sráží celkový zážitek. Nicméně, pokud si libujete v gay romancích NEBO máte rádi originální rodinná dramata, tak určitě ano ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Čakal som asi trochu viac, ale na oddýchnutie to rozhodne bolo postačujúce. Hlavný hrdina sa bláznivo zamiloval do hrdinu vedľajšieho a ja spoľahlivo do hlavného hrdinu (vrrr, blonďák, a ešte hovoriaci nemecky), trošku mi však chýbala jeho hlbšia analýza, vysvetlenie jeho motivácií a vzťahov. Neustále vracanie sa v pamäti (a hlúpa umelá otázka čo je stredom sveta) ma asi trochu vyrušovali, naopak excentrické momenty „lacného“ hrania sa s obrazom ma veľmi bavili. Taký lepší priemer GTM. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Jako celek na mě film zapůsobil s překladem do CZ velmi dobře. Ocitl jsem se v některých pasážích skoro jako "v pohádce" mezi tak tolerantními lidmi, jindy to tam tak trošku skřípalo. Dílko ale ve mě zůstalo, a toho si cením nejvíce, to je vždy ukazatel, zda mě "to" doopravdy zaujalo. Oceňuji především citlivou ruku ve výběru herců. L.Hofmann to zahrál excelentně, když se podívám, jak už píše i níže Václav, že hrál i v jiných filmech a seriálech naprosto odlišné role, takže smekám. Ale i většina ostatních rolí (mladí i starší) byly zahrány profesionálně a umocnily celkový dojem. Taktéž zpracování bylo na vysoké úrovni, kamera ... Co člověk, to názor. Budete mít rádi naprosto dokonalého jedince? Já raději někoho, kdo má znaménko třeba na nose, ve škole neměl samé jedničky, protože vím, že je to člověk a ne dokonalý bůh. To není příměr k herci L.Hofmannovi. A tak to mám i s tímto filmem. I když nemohu dát v průměru čistých 5 hvězd, tak ve mě zůstane a budu jej mít raději, jak kdejaký film za plných, za mě 4,5 hvězdy ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Němci dokážout točit a je to o nich známo. I tenhleten film je dobře koukatelný se sympaťákem v první linii. Sympatické rovněž je, že gay filmy dnešní doby už ustupují od ufňukaných CO a snaží se zobrazovat běžné problémy. Osobně jsem tomu rád. Jen si pořád nejsem jistý, do jaké míry je tento námi chtěný a vysněný stav společnosti - bezproblémové a idylické přijmání právě vyoutovaných mladíků - věrohodný a do jaké míry se jedná jen o malovávání reality na růžovo právě tak, jako oslava multikulti, která nám podsouvá růžové vyhlídky na šťastné zítřky. A to, že občas něco ve vedlejší rodině zaskřípe a buzeranta vyhoděj.... no co, i ta bombička občas někoho a s ním pár nešťastníků rozmete. Po shlédnutí jsem s kamarádem měl vášnivou debatu, kdo nebo co mělo větší vinu na nenaplnění prvního vztahu, zda experiment s kamarádkou nebo radikální řešení bez pardonu. I na malé filozofování došlo. No, uznejte, že filmu, o kterém ještě hodinu diskutuju s kamarádem nemohu dát špatné hodnocení. Co bych pak dělal s braky, na jejichž děj si už za hodinu nevzpomenu. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Teda, to bylo napínavý až do konce... Původně jsem si to pustila s tím, že uvidím romantiku v hlavní roli a ani mě nezastavilo to, že je pod názvem filmu napsané jen Drama. Říkala jsem si, že to Romantický tam jen zapomněli napsat :D... no asi nezapomněli no. Každopádně to bylo hezký, dramatický, plno zajímavých úvah a rozhovorů, nějaká ta divočina tam taky byla. Akorát to na mě mělo trošku depresivní ...jak se tomu říká...si nevzpomenu :D Páč já z rozpadlé rodiny nejsem, naši jsou v pohodě. Brácha je taky normální (jak kdy), s mojim se milujeme (sice je teď na pivku), s dcerou se zbožňujeme (akorát teď přijela po dvou týdnech od babičky, objala mě a řekla mi, že by se tam chtěla vrátit :D ) ale jinak mám naprosto skvělou rodinu, takže když vidím jak je to ve filmech divoký, neumím se stím tak docela zžít. Ale jo, tři hvězdičky si to určitě zaslouží. PS: psala jsem komentář o sobě nebo o filmu??? :D ()

strachon 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné rodinné drama, místy velmi sexy, ale tak nějak podivně slepené. Zahrané je to dobře a některé scény a záběry působily opravdu dobře, ale pak jsem si zas občas říkal, proč do toho příběhu museli zatahovat tohle nebo támhleto, docela zbytečně a nesrozumitelně. Je fakt, že jsem původně čekal větší soustředění na vztahy milenecké než rodinné. Ale postava sestry (Ada Philine Stappenbeck) byla prostě od začátku do konce divná a trochu jako z jiného filmu, z jiného žánru, tak nějak nepatřičná. ()

IvcaKoudy 

všechny recenze uživatele

Si kecejte co chcete, ale tohle gay porno je příběh s docela hustou atmosférou, dobře zpracovaný a suprově naservírovaný na plátně. Není to jenom o těch zadkách, i když je párkrát uvidíme, a vyvádět kvůli tomu třídu z kina je alarmující znak idiocie některých soudružek učitelek, který už nemaj před tabulí co dělat. Must see. ()

haack 

všechny recenze uživatele

"Střed světa je pro každého jinde. Záleží co je pro tebe důležité a na čem ti záleží..." Film nemá mnoho slabých míst.. scénář, herci i vše ostatní spolu funguje a pokud trochu povolíte uzdu svým citům, tak si film musíte užít... 9/10 ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

tribican 

všechny recenze uživatele

Zajímavé prolínání dvou příběhů - vývoje homosexuálního vztahu a přetrhaných rodinných vazeb hrozným tajemstvím. Děj má určitě co do sebe, jen mi občas přišlo, že příběhy jsou proplétány a doplňují se bez nějakého hlubšího smyslu - klidně by mohlo jít o 2 samostatné filmy. Chování Nicholase mi přijde jako naprosto nestálé (jednou to vypadá, že chce s Philem jenom spát, pak ho málem miluje), podle mě zkrátka ne zcela ukotvené. Celkový dojem je však přesto velmi dobrý, Louis Hofmann je jedinečný (všiml jsem si ho v The Dark) a film svým výkonem táhne nahoru i představitelka matky (Simone Timoteo). 80 % ()

breebee 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho čekala něco víc a hlavně něco úplně jiného, ale když si odmyslím to přehnaný očekávání, tak si to ty čtyři hvězdy zaslouží. Němeci mě baví. ()

Frameline 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně uchopené rodinné drama s vynikajícími hereckými výkony. Příběh zajímavě - mnohdy vtipně a s lehkostí - zpracovává témata odpuštění, rodinných a milostných vztahů. Výtvarně působivá kamera sleduje křehkého Phila (skvělý Louis Hofmann) jak během slunečných dnů plných zmrzliny, letního tlachání a milování prochází poznáním sebe sama. Vyprávění má zpočátku pomalejší tempo a je vystavěno na atmosféře, plné snů, zklamání, nadějí i lásky. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

Mám rád německou kinematografii, protože je tak trošku ujetá a vždycky se tam najde pohled na nějakýho toho prsoně. Ve středu světa jsem ale viděl úplně jiné části těla a dokonce ještě mužského, což mě samo o sobě dost odpudilo, ale dejme tomu. Natočit film o dospívajícím gayovi je prostě asi předpoklad pro hodně hvězdiček na CSFD, ale prostě nikdy nepochopim, asi jsem moc hetero, jak může takového sličného mládence zlomit to, že (SPOILER) mu jeho bigaykámoš chrápe s nejlepší monokámoškou, ale tak nějak mu nevadí, že jeho divná ségra s indiánským jménem Ta, co šuká se světluškama zabila sourozence a málem i matku. Ty woe, nechci bejt rejpal, ale to mi prostě přijde horší, a proto jen za tři hvězdy. A těch nahých mužských těl tam navíc bylo opravdu příliš. ()

Reklama

Reklama