Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

Death 

všechny recenze uživatele

Slusna adaptace, nicmene vzhledem k tomu, ze to je televizni film, tak jsou triky i herecke vykony dost spatne (mozna to bylo i dabingem). Nejslabsi jsou urcite triky, ktere sice vznikly na pocitaci, ale vypadaji hur nez treba triky u filmu z 80. let. Je zde zkratka videt nevalny rozpocet. Jedine co stoji za zminku je opravdu dobry pribeh-doporucuji si ale spise precist knihu. ()

Shogin 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se to na začátku tvářilo vcelku slibně a někteří herci mi docela sedli, ta šílená lacinost to opravdu zazdila a to především všechnu atmosféru, která byla zpočátku docela statečně budována. Velká škoda, protože předloha je vynikající a kdybych jí nečetl a viděl jen film, neoslovilo by mě to asi vůbec. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NIKDE NIČ. ANI NA ZEMI ANI VO VZDUCHU. JE TO AKO KEBY CELÁ ZEM NARAZ PRESTALA EXISTOVAŤ." ,,VY STE NIKDY NEČÍTAL SCIENCE-FICTION, ČO?" __ Pôvodne som chcel 666. komentár napísať k nejakému satanskému hororu ako Rosemary má dieťatko či Omen, osud tak tomu chcel, že ho nakoniec píšem k filmu, ku ktorému som to sprvu ani neuvažoval, no snáď sú toho ,,Časožrúti" hodný. Teraz teda k filmu. Navzdory skôr odsudzujúcim komentárom, som bol vo výsledku príjemne prekvapený a hodnotenie by som videl niekde medzi 3* a 4*, pričom nakoniec aj vzhľadom na zablysknutie sa slabšej TV produkcie prilepšujem. Aj napriek tomu, že film trvá rovné 3 hodiny a ja dlhé filmy príliš neobľubujem v prípade ,,Časožrútov" mi všetko ubehlo až neuveriteľne rýchlo. Film vie naplno vtiahnuť do deja už po pár minútach dobre navodenou atmosférou za prispenia skvelej hudby. Réžia je pritom čisto priemerná a ani herci nehrajú nijako mimoriadne, dokonca taký Bronson Pinchot mi prišiel väčšinu času prehrávajúci a napr. postava Rudyho Warwicka (Baxter Harris) bez výraznejšieho prispenia v deji zbytočná. Výčitka k spomínaným škaredým trikom mi príde až príliš prehnaná. V celom filme naozaj nezaberú viac než zopár minút a určite pri nich treba zohľadniť rok výroby a práve TV produkciu. Druhá vec je, prečo King neurobil miesto dákych ozubených gúľ z ,,Časožrútov" skôr nejakú vyššiu entitu, ale pravdou tiež ostáva, že logické trhliny sa objavujú aj inde v deji, čiže aj keď som predlohu nečítal, určite bude pravdou, že o vrchol autorovej tvorby sa zrejme jednať nebude. I tak však ,,Časožrúti" určite stoja (aspoň za jedno) videnie. (691. hodnotenie) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1990 vyšla pod názvom "Štyri po polnoci" zbierka štyroch noviel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Prvá sa volá "Časožrúti". Je to zaujímavý, pútavý sci-fi príbeh o tom ako sa razom zmenil svet na nepoznanie. Mnoho toho zmizlo a proces ničoty stále prebieha. Zachráni sa len malá skupina ľudí, ktorá sa pokúša čeliť tejto nevysvetliteľnej skaze. V roku 1995 sa túto novelu podujal sfilmovať Tom Holland. Natočil dvojdielny televízny film, ktorý však bohužiaľ hodne trpí nízkym rozpočtom. *** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu jsem dosud nečetl a ani po dvou zhlédnutí této filmové verze (2x90 minut) se k tomu nechystám. I když zvědavost, zda je to stejně nudná a nezajímavá sračka, je docela veliké. Přitom první film je poměrně dost napínavý, ten druhý to ale všechno zavede do hodně nepříjemných vod. K tomu ještě ploché postavy (v jednom případě doslova) a vševědoucí slepá holčička, podobné postavy mi prostě pijou krev a kazí jakýkoliv příběh. Obrovská slabota. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama