Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Od události, kterou někteří označují jako Zatmění (Eclipse), uplynuly dva roky. Guts, známý jako Černý šermíř, se vydal na cestu za pomstou na těch, kteří ublížili ženě, již miloval, a kteří jemu i jí vpálili do těla pekelné znamení, díky kterému je pronásledují temné síly a nejrůznější démoni. Podporován svou neskutečnou fyzickou silou, zkušenostmi a obrovským mečem se Guts vydává za svým osudem. Během této cesty získá nové společníky a potká spoustu nových nepřátel, kterým se postaví v boji se zuřivostí, která by normálního člověka dokázala připravit o zbytek rozumu...
Berserk je temný a skličující příběh s fantastickými šermířskými souboji o zlověstném osudu a boji s ním. Jde o pokračování stejnojmenného anime z roku 1997 a mělo by obsáhnout části mangy (komiksové předlohy) nazvané ""Black Swordsman" a "Conviction". (Jeoffrey)

(více)

Recenze (28)

Flatron 

všechny recenze uživatele

Berserk 2016 - Hneď na začiatku musím napísať, že som veľkým fanúšikom Berserku (pôvodne anime, trilógia, manga) a aj keď, bohužiaľ, nie som spokojný s tým do akých rúk sa dostalo pokračovanie, nič to u mňa nemení na fakte, že Berserk je proste kult a skovst, ako máloktorý iný seriál. Jednotlivé charaktery postáv a ich túžby a vlastne všetko, prečo konajú, tak ako konajú, nehovoriac o skvelom príbehu, ktorý v rámci anime seriálov nemá konkurenciu a na záver Guts s jeho neoblomnou túžbou po osobnej pomste, ktorý sa nezastaví pred ničím a jeho zúrivosť bude dosahovať až závratných rozmerov. Takže bez problémov dokážem v sebe potlačiť svoj objektívny názor na tohto nového Berserka a dávam 5*, i keď ako som písal, nebyť fanúšikom tohto kultu, tak by hodnotenie nebolo také, aké je. ()

Saryn 

všechny recenze uživatele

Je to zlodějna. Soundtrack ukraden z celkem povedeného filmového zpracování i z té PC hry. Chápu na jednu stranu že byla vynechána pasáž o ztracených dětech, příběh by to moc neposunulo dál. Ale měli dát alespoň jiné logické vysvětlení proč šli Farnezini rytíři po černém šermíři. Dále zpracování. Když se dívám na nějaké dílo podle předlohy, očekávám i něco kreativního. Tady pokusy jsou, nejsou ale úspěšné. Další vada kterou vidím je komičnost. V minulých zpracováních bylo jasně dáno že se má vše tvářit drsně a vážně s drobnými náznaky humoru. I když v původní předloze to tak je, dát elfovi groteskní giga hlavu mi připadá jako děs. Ve filmu byly souboje věrohodnější, taktika logičtější. Zde to není jasné, ani to neobsahuje vlastní kreativitu... prostě zklamání ve všech bodech. Snad jediné plus je v zachování hlasu černého šermíře. Ale je to jinak slabé, naivní, beztvaré a plytké. Jen zabitý čas. ()

Fixa 

všechny recenze uživatele

Je to fakt ubohost, zabývat se pořád animací a neustále si na něco v tomto smyslu stěžovat. Vidím to zde, i na jiných fórech. Někteří dokonce brečeli, že měli udělat klasickou animaci ala Pokemon. To bych se z toho vážně zblil. Samý nevděčný parchanti. Mám sice taky pár výhrad, ale není to nic, přes co bych se nepřenesl. Já jsem rád za každý projekt Berserk a z tohoto seriálu jsem nadšen. Mangu jsem četl, ale jen část (mám dokonce pocit, že stále pokračuje - to mě pak serou rádoby kritici, co si stěžují, kde co chybí, že se tvůrci nedrží předlohy a podobný sračky, jen aby ukázali, jací jsou skvělí čtenáři), takže v tomto směru nejsem úplně nováčkem a jsem velice rád, že "zlatý věk" už tito tvůrci opustili a vrhli se na tu (pro mě) záživnější část - poté (která je v Manze vlastně dříve). Hodnotím až po desáté epizodě, protože nejsem kokot, abych to dělal po prvním díle, že? Tady na CSFD je psáno, že seriál má 9 dílů, tak jak je možný, že jsem viděl už desátý a dva ještě zbývají? A ještě na závěr se přidávám k nepochopení těch, co tvrdí, že Guts nemá charisma. Vážně netuším, jak to myslí. Nejspíš si myslí, že charisma je totéž jako charita = slitování. To pak souhlasím, to mu opravdu chybí. ()

sh3riff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mám pocit, že čím jde doba dál, tím je ten Berserk stupidnější a ošklivější .. typ animací a kamery je otřesný. Úplně to kazí. Berserka mám rád .. ale příběh dobrý. ()

Danken07 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem či je to animáciou alebo príbehom, ale už mi to nepríde ako ten starý dobrý (temný) Berserk. Dúfam že to druha séria zachráni. Ale je to zaujímave, aj keď daber troška tlačí na pílu, ale problém bol aj v scenári (hlavne u Gutsa). Avšak nezhoršila sa iba animácia ale aj atmosfera (človek by čakal hororovejšiu) a hudba. Strašne mi chýba starý dabér Gutsa (Canna, Nobutoshi), ale aj Griffitha a Cascy. Najotravnejšie postavy sú Erica a Nina. ()

Magnomous 

všechny recenze uživatele

Z perfektneho animu s genialnym spracovanim, vybornym pribehom, ikonickym Gutsom sa stal podpriemerny anime, ktory sa oplati pozerat iba ludom, ktory chcu vidiet Gutsa. ()

Morth87 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Clovek celou dobu zije v nadseni, jak bude ta nakladacka po prvni serii pokracovat, zda a kdy bude Casca normalni, co je s Griffinem, atd. atd.. a tyto otazky zustanou prakticky az do konce nevyreseny. Cela serie je prakticky o nicem. Stale jsem musel pretacet ty zbytecne sceny a dialogy o nicem. Bohuzel daleko horsi nez prvni serie. ()

Reklama

Reklama