Reklama

Reklama

Pozdě na hněv

(festivalový název)
  • Španělsko Tarde para la ira (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

José (Antonio de la Torre) je tichý a opatrný muž, který tráví své dny v baru s majitelem Juanjem (Raúl Jiménez) a jejich přáteli. Trpí nespavostí a zajímá se o Anu (Ruth Díaz), Juanjovu sestru, která pracuje jako číšnice v baru svého bratra a se kterou po nocích mluví po internetu. Ale pohoda jim skončí a cesta pomsty začíná, když Curro (Luis Callejo), Juanjův bratr, je propuštěn z vězení po osmi letech od loupeže v klenotnictví, kde prodavač skončil v trvalém kómatu a prodavačka byla zabita jedním ze zlodějů... (ČSFD)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (29)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další revenge snímek, který je tolik, ale přitom mě pořád baví. V tomhle realistickém španělském pojetí to vůbec není patrné. Hned první vražda - ale i vlastně záznam z videokamery - jsou hodně drsné a nejspíš vás nenechají chladnými. Finální gradace není nijak excelentní, ale nejistota průběhu vás přiměje sledovat každou scénu. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zaprášenej, zrnitej thriller s obrovskou věrohodností postav. Úvodní loupež šperků vytvoří past na budoucí zvraty a divák má hned o čem přemýšlet. Pomalé tempo a pomsta podáváná neobvykle za sucha a za studena, to byly dvě jasně nejsilnější stránky filmu. Jako režijní debut je to u mě na zasloužený potlesk. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Španělská senzace, která vyhrála na cenách Goya cenu pro nejlepší španělský film roku 2016 se dá možná trochu přirovnat k poprasku, který v Americe způsobil Ben Affleck se svým režijním debutem Gone Baby Gone. Mladý a uznávaný herec Raúl Arevalo (ten mladý detektiv z La Isla Mínima) hned ve svém režijním debutu prokáže nebývalou inscenační jistotu. Jednoduchý scénář podpořený dobrými herci a syrovou, téměř až dokumentární formou (ruční kamera, natáčení na 16 mm) má nemilosrdný tah na bránu. Nezklamávající Antonio de la Torre znovu ukazuje proč patří mezi současnou hereckou elitu současnosti. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil čirou náhodou když jsem hledal Film Le Patient(2020). Omylem jsem zadal La Patient a vyskočil na mě tenhle film. Jestli můžu podotknout tak z mýho původně hledanýho filmu Le Patient se vyklubala nuda jako prase. Kdežto tenhle film celkem překvapil. Nejde sice o nic novýho pod sluncem a tenhle revenge určitě neoslní ani svou krvavostí(téměř bez krve). Navíc má snímek i pozvolnější tempo což bude možná někomu vadit. Na druhou stranu ale působí lidsky a hlavně uvěřitelně. Oceňuji i to, že José (Antonio de la Torre) není žádnej akční hrdina ale prachobyčejnej člověk. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

neviem prečo niekto označil ten film ako "thriller" !!!!! Je to španielska dráma ktorá vydiera diváka pozorovaním duševného stavu chlapíka ktorý ostal sám s ochrnutým otcom v nemocnici. Chlapíka, ktorý sa nevie vyrovnať so situaciou že ostal sám (manželku mu náhodne zavraždili pri lúpeži v klenotníctve) a cely film vymýšľa ako sa pomstiť. Napriek toľkým chválam, film je pre mna sklamaním. Očakával som predsa len niečo akčnejšie. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama