Reklama

Reklama

Maudie

  • Irsko Maudie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maud (Sally Hawkins) je inteligentní žena se zářivýma očima, kterou od dětství trápí artritida a každý pohyb je pro ni utrpením. Protože ale touží po nezávislosti na své až příliš starostlivé rodině, odpoví na inzerát, ve kterém 40letý starý mládenec Everett (Ethan Hawke) hledá hospodyni. Přestože to Maud v kuchyni vůbec nejde a většinu času tráví malováním, postupem času si Everettovo srdce získá. Když oběma dojde, že je mezi lidmi o Maudiny obrázky a kresby zájem, je to právě Everett, kdo ji podporuje v další snaze. Díky svému úsilí a přátelství s Everettem se z Maud nakonec stane slavná umělkyně. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tahle volně poletující bublinka opravdu prapodivné, bolestivé, ale upřímné lásky opravdu hory přenáší. Film zanese diváka do hlubin emocí bez jakéhokoliv citového vydírání, místy smích, místy slzy, ale volně nesoucí se životem. Snímek mě naprosto ponořil do života jedné ženy, co se naučila radovat absolutně z ničeho a přijímat život. Ta nenucená změna perspektivy, vhled do mysli jinak smýšlející bytosti, ta ladnost v surovosti života a lásky. Jsem ohromen. Nejlepší snímek roku 2016. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film stál pouze a jen na výkonu Sally Hawkins,hravě strčí do kapsy všechny nominované a i oceněné Oscarem herce! Její postava musela být pro ni velice náročná.Záběr její pokroucené postavičky ,jak jde sama po cestě, kolem vysoká tráva ve které se ztrácela její maličkost,shrbená ...ten mě opravdu zdrtil. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Sympatické biografické drama a nezvyklá love story. Maud je i přes těžkou artritidu pozitivní, trpělivě snáší výpady proti své osobě a nakonec je i překvapivě silná a stojí si za svým. Jejím protějškem je hrubián a emocionální pařez Everett, který navzdory svojí povaze dovolí Maud nastěhovat se do svého domu (a postele a srdce). Druhým tématem filmu jsou její rozkošné naivistické kresby, jejichž úspěch jí dodá sebevědomí. Ve zkratce jde o příběh losera, který ke štěstí přišel, a je podaný odpovídajícím sentimentálním způsobem, ačkoliv ve vesnických kulisách. Poselství filmu ho ale u mě vyšvihlo na čtyři hvězdy z pěti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film, kdy pro silné téma byli vybráni dostatečně dobří herci, kteří ho dovedli skvěle prezentovat. Postavu Ethana Hawka je celkem snadné nesnášet, ale přitom je zde mužem, který má prožít romantický vztah. I postava Maudie (opět skvělá Sally Hawkins) také není klasickou hrdinkou romancí. O to silnější dopad má jejich vztah na diváka. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Tenhle milý a pozitivně laděný film jsem si s radostí pustil a musím říct, že uspokojil. Sice příběhem nijak vyjímečný film, ale je ze života a když si lidé pomáhají a moc od druhého nežádají, tak je to vždycky dobře. K vyššímu hodnocení napomáhají i kvalitní herecké výkony a kvalitní stylizace. Ve výsledku je to takový malý komorní artový film, který by mohl potěšit vyznavače pomalých a poklidných snímků. A jen tak mimochodem: kdysi jsem viděl podobně laděný film o naivním malíři z Polska - Můj Nikifor, kdyby někoho zajímalo toto téma. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Maud Lewis byla kanadským lidovým umělcem z Nového Skotska .Stala se jedním z nejznámějších kanadských umělců. Její manžel Everett Lewis též maloval. (sator)
  • Snímka bola v príprave celkovo trinásť rokov a kamery bežali počas šiestich týždňov na jeseň roku 2015 (posledný záber patril zimnej krajine a bol natočený koncom januára 2016). Paralelne s touto snímkou bol o Maudie pripravovaný aj ďalší film, kde ju mala stvárniť Rachel McAdams, z toho ale nakoniec zišlo. (classic)

Reklama

Reklama