Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

venison 

všechny recenze uživatele

Velmi originální oneman show. Drama o člověku, který má v životě všechno a přesto se v něm necítí komfortně. Námět je naprosto top, ale zpracování má pár hluchých míst, kdy jsem kapku ztrácela pozornost. Možná by tomu slušela o 20 minut kratší stopáž. Zas na druhou stranu závěr je na můj vkus příliš otevřený. Myslím, že by tomu slušelo ukázat ještě kousek navíc. Super HBO počin s výborným Bryanem Cranstonem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

HBO má dar na zajímavé scénáře, do kterých umí obsadit jednu zásadní hvězdu, která si svojí roli pokaždé užije. V tomto případě září Bryan Cranston. Jeho postava a hlasité rozmýšlení nad životem nemá chybu. Strašně se mi ten nápad líbil. Tak moc, že nebýt useknutého závěru, skončil bych klidně u páté hvězdy. Koho kdy nenapadlo celý život hodit za hlavu, odklidit se do kouta a pozorovat, jak žije okolí bez nás samotných? Takhle ale naprosto chápu, proč tu řada diváků film tak srazilo. Film většinou funguje tak, že spěje k samotnému závěru, ve kterém se divák dočká rozuzlení. Tady je ale zásadní to, co se děje v průběhu filmu (hlavně tedy myšlenkové pochody hlavní postavy) a závěr je jenom takový důsledek, který pro film nemá žádný význam…ale všichni na něj čekáme a v něco doufáme. Marně. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zajímavá socio-psychologická sonda z amerického předměstí kombinující legendární filmy jako Americkou krásu (skvělé monology a komentování ženského elementu👍💅), Klub rváčů (vnitřní vzpoura systému☠️) a Castaway on the Moon (trosečnictví🏝️). Kvalitní výkon hlavního protagonisty aneb když neopustíš rodinu, ale sám sebe👈. Závěr může být pro spoustu lidí neuspokojivý, ale vlastně není tak podstatný (připomíná mi jiný famózní snímek - Bílé peklo🌬️, ale naruby). Celkově nedoceněný film, který stojí za velkou pozornost. 80%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"OH, GOD, I WISH I HAD A HIGH-POWERED RIFLE RIGHT NOW." --------- Skvelý Cranston o pocitoch, hlbokých úvahách, životných otázkach a objavovaní seba samého. Problém je však ten, mimo iného, že počas celého filmu sa buduje nejaké to napätie, veľké prípravy na vyvrcholenie a keď už konečne prišlo, tak vlastne neprišlo. Záver bol totálne sklamanie, ktoré by zrejme nemuselo byť, ak by trvalo čo i len o minútku dlhšie a dalo aspoň malinký náznak toho, akým smerom sa ich život bude ďalej uberať. Nuž, čo sa dá robiť. PS: Jennifer Garner - ooooooooohhhhhhhhh damn! ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Pod oknami Vášho domova..ale bez Vás...čo by na to Vaša rodina ? deti ? známi ? ... je to o slobode ľudského ducha ? pristihol som sa ako som mu niektoré etapy závidel....spôsobil bolesť..možno...určite si poriadne vstúpil do seba. Na konci filmu by som si tak veľmi prial aspoň jednu minútku navyše.... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama