Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Obsahuje drobné spoilery. Tenhle film má rozhodně nápad. A velmi neotřelý, o tom žádná. Svěřit Bryanu Cranstonovi ztvárnění hlavní postavy, se kterou to celé stojí a padá, která nám prakticky celý snímek bez nějakých výraznějších interakcí, dialogů s okolním světem pouze "předčítá" své myšlenky, byla rovněž správná volba. On to v pohodě utáhne, i když to rozhodně nemá lehké. Má na to správné charisma i hlas (jsem zpětně zase jednou moc ráda, že jsem se na film podívala v původním znění, tohle by více než cokoli jiného dabované nebylo ono). Asi by se mi ale to zajímavé filozofování stravovalo podstatně lépe, kdybych s postavou Howarda mohla více soucítit. Kdyby ho třeba podvedla manželka, umřelo mu koťátko nebo něco takového. Vnímala jsem ho ale spíše jako pěkného hajzlíka (a to je ještě mírně řečeno), který si od začátku (dávno před tím jeho únikem z vlastního života) nehezky pohrává s city všech okolo. Vlastně bych mu na konci docela přála, aby ho manželka úplně vykopla nebo ho alespoň pořádně potrápila, než mu odpustí. Jak toto dopadlo, s jakým vysvětlením Howard přijde a co žena na to, se ale bohužel nedozvídáme, což považuji podobně jako ostatní komentující rovněž za určité minus snímku. A pak bych ráda dodala, že jako snesu hodně, samotná ústřední zápletka je hodně nepravděpodobná a neměla bych s tím problém. Ale nemohli si přece jen trochu více pohrát alespoň s místem úkrytu? Pod svícnem sice tma, ale ať mi nikdo netvrdí, že když zčistajasna zmizí chlap, že první, co jeho rodina udělá, nebude prohledání celého baráku od sklepa až po půdu, jedno, nakolik jsou ta místa jednotlivými členy rodiny běžně využívána... Celkově za 60 %. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

What the f...??? Bryan Cranston vyleze na půdu, aby šmíroval svoji rodinu, rozmlouval s postiženýma dětma a ve volných chvílích zápasil s dalšími (skutečnými) bezdomovci a Rusy o časáky z popelnic. To vše, aby po roce z půdy zase sešel a...what the f...? K dovršení (filmové) tragedie chybí snad jen úvodní "inspired by true ivents.." Být to zajímavěji natočené, méně divadelní, kratší a...spousta dalších věcí...ale takhle fakt NE. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo moc. Zrealizovaná představa, která nás čas od času napadá všechny. Jak se v jednu vteřinu rozhodnout, a když je toho života na člověka už moc, prostě ho na chvíli přestat žít a postavit se bokem. Samozřejmě, že konec přináší zklamání. Ale je vůbec jiný závěr možný? Kromě blázince a sebevraždy? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film pro podnikatele. Názorně je zde vidět odvrácená strana úspěchu, ona druhá strana mince. Přímá konfrontace materiálních statků a jasně nalinkovaného života prominentného právníka vs. absance tepla rodinného domova, zdánlivě stabilního manželství a rodinné integrity jako takové. Tématicky nejoriginálnější film za poslední dobu, kde ukrutně válí Bryan Cranston, kterému většinu věcí nejenže věříte, ale máte chuť udělat je leckdy i velmi podobně. Budete se zaťatými pěstmi fandit až do finále i přes některé zbytečně hluché a nezáživné momenty (autistické děti apod.). Akorátní mix dramatu, cynického humoru a rodinných hodnot. Strašná škoda nedořečeného finále, chci ještě 2 minuty na víc. Artový konec je špatný konec. ()

SatyR.film 

všechny recenze uživatele

Stroskotanec vo vlastnom dome, či vlastne garáži. Má čo chce. Nádhernú ženu na ktorú žiarli viac než je normálne, veď keď sa vidí v zrkadle tak aj musí, až mu jedného dňa z toho prepne a začne žiť inkognito samotársky voyersky. Samota bez povinností spôsobuje veľa voľného času, a vtedy má človek viac možnosti rozmýšľať a takto plynie aj celý film. Nekonečné úvahy, monológy, varianty čo sa môže stať, špehovanie a nepodarený záver, to všetko vás v tomto snímku čaká. Za pozretie stoji, no nie je pre každého. 3* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama